Vanaf de derde alinea in dit stuk, onder de titel ‘FOCUS-hoofdredacteur tegen uitbreiding van de islam’, van M. Thorsten en vertaald door de onvolprezen Bert Bron worden heel wat fenomenen van islamisering genoemd.

Zou het geen idee zijn, webmaster, om een Open Draad Islamisering te organiseren, waarin lezers alle tekenen van (sluipende) islamisering zouden kunnen signaleren?

Volgens mij moeten eerst alle concrete gevallen opgesomd worden en vervolgens moet er gekeken worden of je die concrete gevallen in kategorieën kunt onderbrengen.

Dat is nodig om ‘islamisering’ een politiek relevante kreet te kunnen maken, die je ook in het heetst van het debat stante pede kunt invullen. Nu sta je toch vaak onthand als er gevraagd wordt: waar blijkt die islamisering dan uit? Men herinnert zich misschien dat Hans Jansen bij de BMW-ers Pauw en Witteman op dit punt met de mond vol tanden zat, toen hij door Pauw ineens gevraagd werd om maar weer eens de dossiers aan te slepen die bewijzen waarvoor types als Pauw blind wensen te blijven.

Er moet een mogelijkheid zijn om al inducerend , dus van het concrete naar het abstracte redenerend, van het bijzondere naar het algemene, van de fenomenen zelf naar een indeling in soorten-van- islamisering, te komen tot een betere geestelijke greep op de materie.

Ik wil die nieuwe Open Draad Islamisering wel onder mijn hoede nemen. In die zin dat ik op een gegeven moment op grond van de comments zo’n indeling in kategorieën plus concrete opvullingen produceer.

Waarna elke koene strijder tegen de islamisering een nieuw wapen heeft in de strijd.

______________________

Link naar dit bericht op AmsterdamPost