DUNK MET VLAG EN SNOR EN ARMBAND

Door Martien Pennings

Ik heb een esseetje in voorbereiding van zo’n dertig pagina’s. Daarin zal ik aantonen dat Thomas von der Dunk (hierna kortweg “Dunk” te noemen) een antisemiet is en de Volkskrant een antisemitisch vod. Het stuk zal on-line gaan op het moment dat Dunk de Arondéuslezing zal uitspreken op 26 april in Haarlem.

Arondéus was een verzetsheld tegen de nazi’s en het is in deze tijd van totaal-pervertertering niet meer dan gepast dat een antisemiet en een collaborateur met het nieuwste en oudste nazisme ter wereld – de islam – zo’n lezing uitspreekt. En het is in deze tijd waarin daders consequent  tot slachtoffers worden gemaakt niet meer dan gepast dat Dunk zal beweren dat de moslims de nieuwe Joden zijn. Aldus althans kondigt Dunk zijn eigen lezing op de website van de provincie Noord-Holland aan:

“Er is een nieuw taboe op ‘De Oorlog’. Al sedert decennia wordt steevast rond 4 en 5 mei in toespraken bezworen dat ‘het nooit meer mag gebeuren’ en we ‘waakzaam moeten blijven’. Lessen trekken uit het verleden! Tegelijk wordt er steeds verkrampter gereageerd als iemand daadwerkelijk lessen uit het verleden probeert te trekken door over een onderwerp een parallel tussen heden en verleden te reconstrueren. Praten over zo’n parallel is het nieuwe taboe op ‘De Oorlog’ en de daaraan voorafgaande jaren dertig. De vraag is waar dat taboe vandaan komt. Daarop zal ik in de Arondéuslezing van 26 april een antwoord pogen te geven.”

Het is kryptisch, maar voor wie Dunk een beetje kent is duidelijk hoe laat het zal zijn daar in die zaal in Haarlem op 26 april 2011.

Intussen gaat de psychopathische ploert gewoon verder met Israëlbashing in de teksten die hij een paar keer in de week op de Volkskrant-site mag smijten. Ik ga nu niet in op alle vuiligheid die hij in zijn laatste “column” weer neerplempt, dat bewaar ik voor mijn Grote Dunk-essay, maar een extra goor kleddertje “anti-Zionistische” smurrie wil ik wel vast uit zijn laatste vullis vissen. Boven de drek staat als titel “Onverbeterlijk Israel en Nederland“. En de eerste alinea luidt:

“Er wordt veel gejammerd over virulent anti-semitisme onder Arabieren. Dat is er. Maar er bestaat een even virulent anti-arabisme. ‘Vind ze. Dood ze ter plekke. Dit ongedierte moet worden geëlimineerd’. Citaat van Der Stürmer anno 1938 over joden na de moord op de Duitse zaakgelastigte [sic] in Parijs Von Rath, die de opmaat tot de Kristallnacht vormde? Citaat van de Iraanse president Ahmadinejad als die weer eens over de ‘zionistische wereldsamenzwering’ voluit op het orgel gaat? Nee: van de Israëlische krant Maariv over Palestijnen na de moord op een kolonistenfamilie in de illegale nederzetting Itamar.”

Ik ben “factcheck” die op 04-04-2011 om 16:54 een comment plaatste onder Dunks laster zeer dankbaar. Hij wijst erop dat Dunk het citaat uit Ma’ariv vervalst heeft. Dit is wat Ma’ariv schreef:

“The creatures that perpetrated this animalistic act must be eliminated.  The order to the ISA, the IDF and whoever else is involved in this holy work, should be very simple: Find these criminals and kill them, on the spot.”

De site waar ik dit vandaan haal, van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken, voegt eraan toe:

“The paper says that the alternative – that they might be tried in Israel, sentenced to a mere 30 years in a luxurious prison, ‘and be released in this or that prisoners deal, because in the end, we always break and release’ – is too infuriating.”

De daad, het met messen vermoorden van een Joods gezin, onder wie een baby, wordt hier  “beestachtig” genoemd en de slagers “criminelen”. Het is natuurlijk ook zeer onaannemelijk dat een Israëlische krant zou schrijven wat Dunk beweert. Want al zou die Israëlische krant vreselijk zin hebben om babyslachters ongedierte te noemen, net als ik trouwens, dan nog zou zo’n krant dat niet doen. Want in Israël weten ze donders goed dat de Dunken van deze wereld overal klaar zitten om het kleinste foutje dat met “Israël” in verband kan worden gebracht op te blazen.

Over slachten gesproken. Ik ga jou de 26ste helemaal afmaken, Dunk, en als de Volkskrant je daarna niet ontslaat, zal ik dat voegen bij de bewijzen dat het een antisemitisch vod is.

________________________

Link naar dit stuk op AmsterdamPost