KLINK AB MET PADDO

“De Christelijke God helpe dit land dat bavianen als Ab Klink tot leiders heeft”. Dat was de titel van een eerder stukje dat ik aan Ab Klink wijdde. En nu heeft de CDA-dissident bevestigd dat hij inderdaad totaal van de pot is gerukt. Dit is dus echt een nitwit, een gevaarlijke idioot, waarachtig rijp voor opname.

Ik kreeg vanmorgen een mail binnen van een normaal zeer geciviliseerde vriend. Hij schreef: “Daar heb je weer zo’n gloriërende zelfmanifestant. Met een kop als een apenreet. Ik doel op de Baviaan, Klink. Klinknagel aan mijn doodskist.”

Hij maakt het dan inderdaad ook wel érg bont in zijn Anton de Komlezing, Aab Klink. Hij ziet wel wat in die “Arabische Lente”. Maar geen islamisme. Toch is het precies dat wat er aan zit te komen in zelfs het meest kansrijke, ontwikkelde, sterke middenklasse-hebbende Tunesië. Groot Israël-verdediger en islam-criticus Barry Rubin legt uit dat áls het ergens met die Arabische Lente gaat lukken, het in Tunesië zou moeten zijn. Maar Afshin Ellian vertelt hoe de echte ontwikkelingen op de grond zijn in Tunesië. Namelijk ongeveer zoals in Libië, waarvan Arabist Martin Janssen verhaalt in de Volkskrant onder de titel “In Libië ontstaat een schimmig Emiraat”. De Arabische Lente is nu al een extremistische herfst en het zal geen decennium duren voor de winter is neergedaald.

Maar Ab Klink ziet overal de zon. De Telegraaf doet verslag van zijn oh-wat-zijn-we-toch-slechte-kolonialen-geweest-lezing. De Telegraaf:

Angst voor de statische structuur van Arabische landen is niet nodig, zei Klink, wijzend op de Arabische lente:

„Die goede krachten zullen het uiteindelijk winnen.”

In geen 1400 jaar hebben de “goede krachten” in de islamitische wereld ooit een blijvende overwinning kunnen boeken. Maar Klink extrapoleert uit die 1400 jaar helse geschiedenis gewoon tóch optimisme.  Je bent niet voor niks wetenschapper en voormalig leider van het wetenschappelijk bureau van het CDA.

Blije christen Ab heeft ook voorspellingen over de gewenste demografie van Nederland. De Telegraaf:

“In Europa neemt de beroepsbevolking af en er zal schaarste aan werknemers ontstaan. Arabische landen kennen juist een groot geboorteoverschot”, aldus Klink. Ook de PVV zal dat moeten inzien, stelt hij. „Het welvaartschauvinisme van de PVV zal alleen nog via migratie bediend kunnen worden. Als de ouderenzorg een oogappel van deze partij blijft, zal het de migrantenangst moeten opgeven”, aldus de voormalige minister van Volksgezondheid.”

Eerst hebben we de fout gemaakt om in de jaren 1970 verouderde industrie nog tien jaar met “gastarbeiders” renderend te houden in plaats van te gaan innoveren. Daarna is er een mechanisme ontstaan dat ik al in 1993 aldus analyseerde (Letter & Geest, 4-9-1993):

Neem bij voorbeeld Hans Entzinger, adviseur van D66, die de talenten van allochtonen wil ‘aanboren’. Welke boor hij denkt te gebruiken, vertelt de hooggeleerde goudzoeker er ook bij: een stringenter voorkeursbeleid voor allochtonen op de arbeidsmarkt. Beleidsadviseurs als hij zijn zich er klaarblijkelijk niet van bewust dat zich in onze postindustriele maatschappij een schaarbeweging voordoet: het soort werk dat verse immigranten in steeds grotere mate nodig hebben, komt steeds minder beschikbaar. In die omstandigheden is tegen de tegenwoordige instroom – conservatief geschat 60 000 per jaar – en aanwas van immigranten geen enkel voorkeursbeleid of banenscheppingsplan opgewassen. Een simpel feit dat door de cijfers jaar na jaar bevestigd wordt.

En nu, achttien volle jaren later, nu de dreiging van de islam wereldwijd onmiskenbaar is geworden, wil deze doorgedraaide domkop Klink de kennismaatschappij op peil houden door nog meer Berbers uit de Rif en boeren uit Anatolië aan te voeren. En dat is allemaal nog afgezien van het feit dat Nederland na Bangla Desh alreeds het dichtst bevolkte land van de Wereld is. En wat te zeggen van Klinks stelling dat om de “ouderzorg” op peil te houden generaties alsmaar groter moeten zijn dan de voorgaande? En als dat niet gebeurt  moet je volgens hem  grote import moet plegen uit een al 1400 jaar aan het Westen doodsvijandige cultuurgebied. Bovendien: het is toch evidente rekenkundige waarheid dat je op een gegeven moment op elkaars schouders moet gaan staan als elke generatie groter is dan de voorafgaande? Maar zover zal het niet komen, want voor die tijd zal een verwoestende burgeroorlog in West Europa gezorgd hebben dat we op elkaars massagraven staan.

Kan in Godsnaam iemand deze totaal incompetente, vervloekte pleurisgek in een inrichting douwen?(1)

_________________________

(1) En laat ik nou luttele minuten na het afsluiten van mijn tekst via de mail binnen krijgen de tekst van het afscheidscollege van Joop Hartog “IS DE MAAT NOU ECHT VOL?”, gehouden aan de Universiteit van Amsterdam op 29 juni 2011. Hartogs conclusie:

De krapte van de jaren zestig is bestreden met massale immigratie ( . . .).  Om een tijdelijk probleem te bestrijden is de bevolkingsdichtheid permanent verhoogd. Zo moeten we ook nu de fundamentele verandering van de demografische verhoudingen niet met het gemakzuchtige lapmiddel van de immigratie bestrijden maar fundamenteel inzetten op het op orde brengen van ons eigen huis.”

Ook DDS besteedt bij toetsenborde van Joost Niemöller aandacht aan de rede.

________________________

Link naar dit stuk op AmsterdamPost