BULLDOZER WESTBANK“Shalom! Dit is De Kolonisten van de Westelijke Jordaanoever. Waan je in het tijdperk van nu: Het onoplosbare Israëlisch-Palestijnse conflict. Sinds de zesdaagse oorlog koloniseren de Israëliërs delen van de Westelijke Jordaanoever, Sinaï en de Gazastook. In dit spel ben je zelf een Joodse Kolonist die op weg is met zijn bulldozer. Je doel is het stichten van een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Je bent echter niet de enige met als doel een nederzetting. Ook andere onverschrokken kolonisten zijn met hun bulldozers in de buurt van de Westelijke Jordaanoever: de wedstrijd om de kolonisatie is begonnen!”

DORST JODENDOM                               “VPRO dorst / De recensent – Het Jodendom

Ik schreef al eerder over het antisemitisme bij de VPRO. En ik ben niet de enige. Dat antisemitisme is niet nieuw: alle mainstream-media zijn ermee vergiftigd. Maar dat van de VPRO heeft een speciale afdeling die ik de JJJ zou willen dopen: VPRO’S Juichende Jodenhaat Jongeren. Het stukje hierboven geciteerde tekst is van een website van de VPRO die zich noemt DORST, blijkbaar speciaal voor jeugd die hongerig is naar VPRO-voorlichting en naar méédoen, erbij horen. En het spelletje is het zelfde als op het schoolplein: de zwakken pakken. Ik schreef eerder over dat schoolplein:

“De wereld is een schoolplein en we willen allemaal bij de populaire groep horen. Op het mondiale schoolplein is Israël-haat zeer in de mode. Het is een domme haat, zoals vaker met de haat van de meerderheid. Het “populisme” van de Israël-haat:  dát zou Paul Rosenmöller eens moeten onderzoeken. En dan meteen maar hoe het kan dat elke waarheid over de geschiedenis en actualiteit van Israël achter linkse leugenpropaganda is verdwenen. Wat is de angst van het schoolplein? De zondebok worden en vervolgens het offerdier. Er niet bij horen, gepest worden, geslagen en geschopt en bespuugd worden. Op het mondiale schoolplein: gevangen gezet, gemarteld, geëxecuteerd worden. Maar ze zijn het zich niet eens bewust, de genotzoekertjes van links, dat het allerdiepste eigenlijk de angst is. Ze staan op het morele krukje, gemakzuchtig te zelfmanifesteren. Oh, wat is het toch fijn in hun eigen hoofd! Goed toeven is het ook op hun bankrekening, hun subsidierekening, in hun auto, huis, wandelgangen en vooral ook op de televisie.”

Ik citeer een van de comments, waarin de kiemen van het oude antisemitisme prachtig bij een jongere aan het opbloeien zijn. Bij de VPRO is de geestelijk verzorging van de jeugd bijna net zo goed als in Gaza en Samaria-Judea . . . pardon: “de Westelijke Jordaanoever!”

“Ik waardeer de VPRO omdat ze de documentaireThe Israel Lobby” maakte, die voor mij een openbaring was. Uit respect daar voor wil ik dit spel ook tollereren. Sedert begin van de crisis lees ik over het jodendom en de invloed van invloedrijke joden op de wereld. Die is veel groter dan ik ooit had gedacht. Ik doe uitgebreid verslag van mijn zoektocht en resultaten op een blog. Mijn devies: Rücksichtslos de waarheid op tafel. Daarna pas een mening hebben. Wie mij goed onderbouwd kritiek kan geven is heel welkom op mijn blog.”

Nee, die links zitten niet in het origineel van het comment.

Het is gek, door de wol geverfd als ik ben inzake domme Jodenhaat: maar ik ben toch weer verbijsterd.

Het gebeurt gewoon wéér!

_______________________

Link naar dit artikel op AmsterdamPost