Ga eens naar David Wood luisteren. Hij heeft die 1500 pagina’s tekst geanalyseerd die Anders Breivik over zijn massamoord-motivatie heeft geschreven. Dat videootje duurt 18 minuten. Oh, helderheid! Wood legt drie stappen bloot in Breiviks manifest.

Stap 1: Breivik zag in de jaren 1990 hoe moslim-immigratie misdaad en agressie in de Noorse straten had gebracht.

Stap 2: Breivik ging de islam bestuderen en realiseerde zich rond het jaar 2000 dat het een misdadige en agressieve ideologie was.

Stap 3: Breivik realiseerde zich rond dat jaar 2000 dat iedereen die kritiek had op de islam en immigratie door de politiek-correcte quasi-elite en de mainstream-media blijvend als een racist zou worden weggezet, dat een vreedzame en verbale strijd onmogelijk was en dat alleen een uiterst gewelddadige actie, een grote aanslag naar het voorbeeld van de islam, zou kunnen zorgen voor een bres in de politiek-correcte muur.

Anders Breivik is niet geradicaliseerd door islam-critici als Geert Wilders, Pamela Geller, David Horowitz, Robert Spencer en Daniel Pipes, want deze critici zijn nu juist tegen de islam omdat ze tegen geweld, terreur en onderdrukking zijn en gebruiken nu juist niet-gewelddadige middelen om dat aan de kaak te stellen, zoals het schrijven van stukken, het maken van een film of het houden van een protest-bijeenkomst.

Naast het feit dat islam-critici tegen geweld zijn en de islam juist kritiseren vanwege het geweld, is er nog een kleuterklein ollie-pollie-woepsie-feitje dat bewijst dat die islam-critici niet verantwoordelijk zijn voor Breiviks radicalisering. Want Breivik had volgens zijn eigen manifest al rond 2000 zijn conclusie bereikt dat geweld noodzakelijk was. Maar Spencer begon pas te bloggen in 2003, Geller in 2004 en Geert Wilders stapte pas in 2004 uit de VVD-fractie.

En ja, toen Breivik zijn conclusies al bereikt had, citeerde hij om zijn anti-islam-standpunt kracht bij te zetten Wilders, Geller en Spencer . . . . . . maar ook George Washington, Thomas Jefferson, Andrew Jackson, John F. Kennedy, Winston Churchill, George Orwell, Rudyard Kipling, Friedrich Nietzsche, John Stuart Mill, William James, Aldous Huxley, Mark Twain en Mohammed.

Breivik, zegt David Wood, heeft niet teveel, maar te weinig geluisterd naar Wilders, Spencer en Geller, want die geloven nog dat de kracht van het woord iets kan uitrichten tegen de islam en zijn Westerse collaborateurs.

Ik heb me zelf ook nogal bezig gehouden met Breivik, want ook ik had in toenemende mate last van geweldsfantasieën, waarin ik haatbaarden, islam-collaborateurs en “anti-Zionisten” schuimbekkend sproeikogelvermassamoordde, dan wel een voor een hun strotten met mijn blote handen eruit rukte. Ja, ik vind dat óók heel erg dat er zoveel in mijn onderbuik geroerd wordt dat er prikkels ontstaan in het stukje reptielenbrein dat de evolutie bij alle mensen die niet links zijn heeft achtergelaten. De goede, linkse mensen hebben daar geen last van dus, maar ik zelf, als in de evolutie achtergebleven rechtserik, dan wel als regelrechte Hitler, heb er heel wat mee te stellen, al heb ik het tot nu toe aardig onder controle weten te houden. Natuurlijk word ik ouder, inmiddels alweer 66, en dus heb ik goede hoop dat ik ooit net zo geestelijk volwassen en mild word, net zoveel zelfkennis opdoe als Alexander Pechtold of Job Cohen.

En misschien, maar dat is wel héél hoog gegrepen, kan ik net zo kosmisch begripvol worden als een Femke Halsema en misschien ga ik er dan wel net zo ontspannen en gelukkig uitzien. Kijk eens , meteen aan het begin van de uitzending, hoe ze erbij zat op 27 februari 2012 bij Pauw en Witteman: sereen, happy, relaxed. Zó ziet een vrouw eruit die in vrede leeft met zichzelf en de islam. Daar kan geen Breivik iets aan veranderen, die blijft samen met Jolande Sap (óók Groen Links), Ineke van Gent (óók Groen Links), Karin Dekker (óók Groen Links) en Claudia de Breij (óók een intens goed mens) gewoon grappig doen over de boerkaNiks aan de hand jôh!

Zal ik het nog maar eens zeggen:

“Ik zal het niet kunnen bewerkstelligen, maar het enige wat ik graag zou willen is, dat onze voor driekwart ontspoorde Westerse cultuur en vooral de media eens geestelijk volwassen zouden worden en ophouden de sfeer te scheppen waarin Breiviken kunnen ontstaan. Want als Breivik al een gek was, dan toch een politieke gek.”

En de kortste formule waarop ik het kan brengen, luidt:

Quasi-linkse nep-elite, geestelijk onvolwassen holier-than-thou-ers: hou eens op met het spelen met vuur!

_________________________

Link naar dit artikel op AmsterdamPost