Wat zijn het toch zwatelende fouterikjes bij GeenStijl en Pownieuws! Zoals ik gisteren reeds zeide: de waanwijze flinkdoenertjes van GeenStiijl en Pownieuws, redactielidjes en commentertjes, zijn net zo goed geïnformeerd over de kwestie Israël als de hele rest van het gehersenspoelde links-vee. En altijd maar weer dat strontvervelende ha-ha-ha-alles-is-om-te-lachen-toontje. Nu doet mijnheer van Rossem weer corpsballerig over het grove antisemitisme bij de VPRO. En met name ook over dat gore Jodenhaatspelletje waarover ik schreef onder de titel “De Juichende Jodenhaatjongeren van de VPRO”.   Zou zo’n lummel, zo’n Van Rossem, met zijn puberale toontje van ik-sta-overal-boven-en ik-neem-niks-serieus, nou in de gaten hebben dat-ie zich geestelijk in de versteende uitlopers van het meest reactionaire cultuurrelativisme heeft ingemetseld?

En nou doen ze daar bij GS dus bij monde van deze Van Rossem voor de tweede keer dom over het Wilhelmus. Het is jammer dat ik niet ergens opgeslagen heb waar voor het eerst “Bert Brussen” ongeïnformeerd Willem van Oranje en ik geloof ook het Wilhelmus afzeek. Die Brussen begon tomeloos te schelden toen ik hem per mail vriendelijk uitlegde dat-ie geen slim stukkie had geschreven en dat oervader Willem (1533 – 1584) misschien wel de enige Oranje was geweest met fatsoen én ballen.

Men weet, het Wilhelmus, het Nederlandse volkslied, is de verwoording van twee gedachten tegelijk, de trouw aan de koning, maar als die koning de vrijheden van het volk niet respecteert, dan is er het recht op opstand. Van Willem van Oranje en Marnix van St. Aldegonde (de vermoedelijke schrijver van het Wilhelmus) loopt een rechte lijn naar de Poolse democratie en de opstand van de Amerikanen tegen Engeland en dus naar de Amerikaanse Grondwet.
“Mijn Schild ende betrouwen/ Zijt Gij, o God mijn Heer/ Op u zo wil ik bouwen/ Verlaat mij nimmermeer/ Dat ik toch vroom mag blijven/ Uw dienaar t’aller stond/ De Tyrannie verdrijven/ Die mij mijn hart doorwondt.”

De Prins van Oranje wil vroom blijven, en zijn koning dienen, maar boven alles staat zijn eigen geweten dat alleen aan “God” verantwoording schuldig is. Dus als het nodig is, pakt hij de wapens op, óók tegen die koning, en om die wapens te kunnen kopen verpatst hij desnoods het laatste familie-tafel-zilver. Wat Willem van Oranje inderdaad heeft gedaan.

Kijk, daar kunnen de commerciële gladjanusjes van GeenStijl en Pownieuws nog een voorbeeld aan nemen.

“De Tyrannie verdrijven/ Die mij mijn hart doorwondt.”

Ach, nou ik toch bezig ben. Moet ik nog eens herinneren aan mijn botsing met Pritt Stift? De nestor van GS wijdde ooit een geheel item aan mijn persoontje – (ik kan het niet terugvinden) – en stuurde ooit de halve domme kudde van Geen Stijl in een stampede op mij af. Hij abonneerde me op allerlei rare websites, waarvan ik me vooral “Men of Porn” herinner. Voorts liep mijn mailbox vol met waarlijk griezelige halve garen, die een instant diepe haat jegens mij hadden ontwikkeld uit pure liefde voor GeenStijl. Het soort hooligan dus dat het niet uitmaakt aan welke kant ze staan, zolang het maar de winnende is en ze hun agressie kunnen uitleven.

Wat was mijn zonde in de ogen van Plaksnikkel? Ik had in een kort persoonlijk mailtje geschreven dat Elma Drayer van Trouw weliswaar een enigszins precieus dametje is, maar wel een bondgenoot. Daarop kreeg ik als antwoord van Pretty Stiff een ongelooflijk onbeschofte mail terug. Waarop ik hem toevoegde dat, als-ie dat in de kroeg tegen me zou zeggen, hij een slag voor zijn bek zou krijgen. En weet je wat Pruttje deed?  Zijn media-macht inzetten: ik kreeg speciaal voor mij alleen een apart lasterend item op GeenStijl. Pritt publiceerde onze mailuitwisseling en daarbij liet hij één cruciale mail van mij weg die in zijn nadeel was.  Ja, het zijn dappere ridders daar bij GeenStijl. En daarna vond Pownieuws bij monde van Liegfabriek Kwezelie het nodig mij on neesjuwaid tievie te verheffen tot de duistere kracht die Artikel 7 had opgericht puur om zijn structurele racisme uit te leven.

Kijk, als je als slogan “Tendentieus, Ongefundeerd & Nodeloos Kwetsend” hebt, dan begrijp ik dat je stijl-mogelijkheden beperkt zijn, maar dat betekent toch niet dat je tot je dood dat less-than-zero-houdinkje moet volhouden? Dat er werkelijk niks de moeite waard is om ernstig te nemen? Zouden ze hun eigen kinderen serieus nemen, de toetsenbordklootzakjes van GeenStijl en de lasteraars van Pownieuws?

_________________________________
Link naar dit artikel op AmsterdamPost

GEVONDEN! Comment 15 onder dit stukje op AP, door mezelf geschreven, luidt:

“Ha! Ik was het kwijt! Maar de heer Johnny (twee n’s, want hij stottert) Quid http://bit.ly/xp3DWF medewerker van GeenStijl, heeft me geholpen. In zijn stukje http://bit.ly/zjuBB5 waarin Sjonnie “het bestaansrecht” verdedigt van AmsterdamPost dat hij hoffelijk betitelt als “de grootste gestoorde internetdebiel”, neemt hij een link op naar een dierbaar iets dat ik verloren was: http://bit.ly/oRa9V7. Zelfs de mailuitwisseling http://bit.ly/9fjlaV tussen Glutonstaaf en mij waaruit Sticky Stokje laffelijk de voornaamste mail van mij had weggelaten is weer boven water.”