Bas Heijne poseert als homoseksueel

(Door: Martien Pennings)

Je moet af en toe wat doen om je reputatie op te poetsen. En het is alweer een tijd geleden dat ik een echt scheldstuk dat de naam verdient gepubliceerd heb. Mijn onzedelijke invectivering van de Ernst Röhm van de Lage landen, Paul de Leeuw, dateert alweer van 2010 en ook mijn ondeftige bejegening van de Colijn van de PvdA, Zjakuwes Wallage, is uit hetzelfde  jaar. Nu stuitte ik bij het doorzoeken van mijn archief op onderstaande scherpgeslepen diamant, die nooit is tentoongesteld en die ik hierbij alsnog publiekelijk in de reet van de grote denker Bas Heijne wil duwen. Ik heb die Heijne in 2011, onder officiële aankondiging, ook wel eens serieus behandeld. Maar nu zag ik dat ik hem in 2008 al diep haatte en die gevoelens therapeutisch verwerkt had via mijn toetsenbordje. In eenzaamheid, ‘s nacht, slapeloos, half dronken en voor de rest ook diep ongelukkig. Maar toch vind ik dat een groter publiek alsnog recht heeft op een slechts licht bewerkte versie van wat ik in 2008 vond van een foute en domme  column van Bas Heijne in de NRC. Daar gaat-ie dan:

Neen, dit stukje gaat u niet tegenkomen op de site van de NRC. Daar worden consequent alle onwelgevallige teksten geweigerd. Discussie? De geest slijpen? Niet bij de NRC.  Daar heerst censuur.  Tenzij u Gerrit Komrij heet of Joep van het Hek. Voor een “Grote Naam” vallen de kleinburgers van de NRC als blokken. En dan mag het ook echt smerig en totaal fout zijn. Wat dacht u?

In de column van Bas Heijne van zaterdag 8 maart 2008 in de NRC staan veel “leuke” zinnen die druipen van domme recalcitrantie. Wat een reactionaire, dolle homo-hond is die Bas Heijne zeg! Wat is die nicht goed in zwiepende statements waar zijn stamgenoten, die der multiculzwatelaars,  zeker een paar minuten onderbuikverkneukel aan ontlenen.  Neem nou dit:

“De islam was ineens nog maar een aarzelende voetnoot in de gebruikelijke, apocalyptische opsomming van Hollandse ressentimenten. Er was ook ineens geen sprake meer van een manmoedige strijd tegen de fascistische Koran en de baardmannen met hun bebloede kromzwaarden (…)”.

De gruwelijke actuele werkelijkheid van de islamitische cultuur is zichtbaar in alle delen van de wereld waar de islam aan de macht is, aan de macht probeert te komen, of waar een “echte” islam strijdt met een “valse” islam. De gruwelijke geschiedenis van de islam is ook goed geboekstaafd. Door Samuel Huntington bijvoorbeeld. die  in een zwaar onderbouwde studie spreekt  spreekt van “islam’s bloody borders” gedurende 14 eeuwen. Wie het niet gelooft gaat eens te rade bij Andrew G. Bostom, bijvoorbeeld in zijn “Legacy of Jihad”. Enfin, er zijn vele studies.  En wie het heel kort en handzaam bij elkaar wil hebben, raadplege de pagina’s 43 tot en met 60 van Oriana Fallaci’s “De Kracht van de Rede” . Maar Heijne wil graag de indruk wekken dat  1400 jaar bloedbad en onderdrukking een projectie is van “Hollandse ressentimenten”.  Islam? Niks aan de hand. Rare kronkels in het hoofd van de Wildersen van deze wereld. Maar wat zit er nou in die kop van Heijne, als je dit tegen beter weten in opschrijft? Of weet-ie écht niet beter?

Bas Heijne: hakenkruisogen? 

Theodor Holman heeft Bas Heijne ooit eens “hakenkruisogen” verweten. Ik ben steeds meer geneigd daar meer in te zien dan een sneer van een collega columnist. Heijne doet in zijn column een grappig bedoelde maffia-uitval naar PvdA-strateeg Jacques Monasch: ik stuur mijn mannetjes, want ik weet waar je woont en waar je kinderen naar school gaan. De zonde van Monasch? Hij vond het wel okay dat Verdonk op de publieke tribune zat toen Germaine C. voor de rechter kwam vanwege het woedend maar waarschijnlijk per ongeluk doodrijden van een  Marokkaan die haar zojuist beroofd had. De knaap had, onthulde het Parool, diezelfde morgen nog voor de rechter gestaan vanwege een pistool op de slaap van een bedrijfsleider van  een Xenos-winkel.  De plek waar het ongeluk gebeurde,  is 50 meter van de plek waar Theo van Gogh is afgeslacht.  Op 25 meter ligt een WIBRA waar in de tussentijd door een Turk en een Marokkaan bij een overval een zwangere verkoopster in de rug is geschoten. Ik weet toevallig hoe het ging vlak na het “ongeluk” met Germaine C. Binnen een paar minuten zag het daar zwart van de lichtgetinte huidskleur. De mobieltjes hadden gerinkeld. “Belvermogen” noemen de “jongens “ dat. Dat hebben zij, belvermogen. Nederlanders hebben geen belvermogen. Dat weten ze ook. Nederlander zijn geen stam. Dat zijn individuen.  De agressie ter plekke was zodanig dat ambulance en politie nauwelijks hun werk konden doen. TV-Noord-Holland was als eerste ter plaatse, maar dorst geen opnames te maken.  Wekenlang werd, tegen alle bewijs in, ontkend dat de doodgereden “jongen”  een agressieve draaideurcrimineel was geweest.  Een grote protestoptocht trok door de buurt: hoofddoeken, baardmannen, multicul-collaborateurs . Tegen de racistische maatschappij die weer een onschuldig slachtoffer had gemaakt!  Maar dat leest u allemaal niet bij Bas Heijne. Die woont in de grachtengordel of in Zuid en is bezig voor het nageslacht naam te maken als een enorme, fascistische, domme lul. NRC natuurlijk, wat dacht u? Dat is de krant met grootburgerlijk zelfbeeld, die allang het meest domme en Faschismusangehauchte kleinburgerdom vertegenwoordigt.

                                                                                      Of is het toch gewoon een vastberaden blik? 

In Basjes maffia-mentaliteit past het ook wel om de doodgewone, feitelijke kritiek van Wilders op 1400 jaar theorie en praktijk van de islam als “kwaadaardige karikatuur” te bestempelen. Echt waar! Het stáát er: “de kwaadaardige karikatuur die Wilders van de islam heeft gemaakt”. Als we Basje Priemoogje nou eens zouden vragen hoe hij zijn bewering zou beargumenteren dat de strikt ideologische kritiek van Wilders op de multicul een “onverbloemd racistische benadering van het integratievraagstuk ”is? Dus hoe hij hard zou maken dat Wilders een racist is? Zouden we dan antwoord krijgen? Neen hoor! Dat gaat Bas niet beantwoorden, dat kan ik iedereen van te voren verzekeren.

Er stond van alles in Basjes vaste zwatelhoekje. Dit  bijvoorbeeld: “Elsevier hoont in een hoofdredactioneel de idiotie van het boerkaverbod”.  Lees  Bas goed! Het recht om op straat in een zwarte tent rond te wandelen moet behouden blijven. Het recht! Het cynisme van zo’n opmerking! De intellectueel Bas Heijne, die dank zij de Westerse cultuur het vermogen  en de vrijheid heeft verworven tot “uittreding”  –  concreet tot het veranderen van de eigen leefstijl en denkwijze en geestelijk tot zelfobjectivering – noemt het gevangen zijn in een duistere, hersenspoelende geestverminkende, gekmakende sociale hogedrukpan een “recht”.  Heijne ontkent dus dat de boerka een extremistische, diep aanstootgevende, provocerende vlag is van  een racistische cultuur die al 14 eeuwen lang vrouwen tot slaven maakt, ze geestelijk en lichamelijk verminkt en om gekwetste “eer” vermoordt. Bas Heijne is een smerige rotzak, een fascistische hond, of, nog erger, een broertje van Anil Ramdas.

                                                                               Er zit toch wel iets heel priemends in die ogen!

Natuurlijk weet ook Heijne hoe belangrijk kleding is. Denk maar niet dat in zijn eigen sociale leven ook maar het subtielste  signaal aan Basje ontgaat. Wees ervan overtuigd dat hij kieskeurig is in zijn sociale omgeving.  Maar voor deze gelegenheid, om te kunnen collaboreren met wat hem écht bekoort, namelijk het islamofascisme, doet hij alsof het altijd bloedig carnaval mag wezen en vindt hij de boerka heel gewoon.  Bas Heijne is een intellectuele rat.

Bernard Lewis, “The Middle East. 2000 Years of History From the Rise of Christianity to the Present Day”.  In de introductie van dit boek wordt uitgelegd hoe belangrijk de symboolfunctie van kleding in culturen is. Vraag maar eens aan Marcouch naar het belang van het hoofddoekje.  Marcouch wil hartstochtelijk onze politie-agentes ermee uitrusten. Gelukkig hebben wij hem duidelijk gemaakt dat ook wij in de gaten hebben hoe betekenisvol  kleding  is.

De intellectuele kwaliteit van Bas Heijne is af te leiden alleen al uit één zinsnede uit zijn column waar hij spreekt van “met scherpe argumenten tegemoet treden, zoals Pechtold met succes doet”.  Pechtold is die langharige man in dat glimmende streepjespak, die eigenlijk een kunstschilder is, een ongelooflijke lul, die bijvoorbeeld vindt dat het Westen schuldbeladen is, maar dat zijn Turkse tweede vrouw in de D66-fractie geen vragen over de Armeense genocide hoeft te beantwoorden. Want dan vraag je haar “door een extra hoepeltje te springen”.  Pechtold is de man die bij P&W spreekt van gelijkwaardige extremismen, die van de islam en die van Wilders. Pechtold is degene die een boerka, net als Basje, een marginaal verschijnsel vindt – (net als de vrouwen die eronder zitten?) – en met een ontroerde snik in de stem spreekt van “hoofddoekjes”.  Pechtold is de man die net zo’’n enorme stalen plaat voor zijn kop heeft als Cohen en in een debat daarom net zo totaal onbewogen kan blijven kijken.

     Bas Heijne wordt met zijn rebelse anti-Wilders-standpunten veel gevraagd in de media

Zou een redenerend man als J. L Heldring nou blij zijn met zo’n gezwollen ouwehoerende krypto-fascist  als Heijne op de plek waar hij zelf ook publiceert? Neem nou deze zinsneden van Basje Priemoogje:

En terwijl linkse intelligentsia zich wentelde in zelfhaat omdat Franse intellectuelen Hirsi Ali tot boegbeeld van de nieuwe Verlichting verklaarden, schamperde datzelfde blad over de holle retoriek van BHL. In HP/de Tijd van deze week hoont zelfbenoemde burgertrut Fleur Jurgens de Wilderiaanse notie (…)”

BHL, dat is Bernard-Henri Lévy, iemand voor wie Basje moreel  en intellectueel echt geen partij is. En dat blijkt ook. Hij noemt alleen zijn naam, schampert over “boegbeeld van nieuwe Verlichting”, over “holle retoriek” (!) en over “zelfbenoemde burgertrut Fleur Jurgens”.  Geen spoor van redenering,  argumentatie, feiten.

In het bovenstaande zei ik: “Wat een reactionaire, dolle homo-hond is die Bas Heijne zeg!” Nu zult u vragen: wat heeft het reetneukige van Bas nou te maken met zijn politieke stellingname?  Ik weet het niet zeker, maar laat ik nou ook eens vreselijk speculatief projecteren. Ik lees bij Bas: “zelfbenoemde burgertrut Fleur Jurgens”. Nou heeft deze Fleur een boek geschreven over de “Marokkaanse  prinsjes” en hoe misdadig die rotzakjes wel niet zijn.  Zoals u weet zijn veel van die prinsjes, met al hun homo-haat, vaak desondanks jongenshoer en op de een of andere rare manier lees ik in die afkeer van “burgertrut Fleur”  van Basje een verborgen liefdesverklaring aan die “jongens”.  Ik heb wel eens iets van die “scene” gezien: dat zijn heftige “jongens” en ik kan me voorstellen dat een homo met de hakenkruisoogjes van een Basje Heijne daar wel sympathie voor voelt. Spannend! Op de achtergrond speelt bij mij dan natuurlijk wel het vooroordeel mee dat er de laatste decennia nogal wat academische studies zijn verschenen naar het homo-erotische aspect van het nazisme.  Verder redenerend:  islam, nazisme en  seksueel  geïnspireerde gekte . . . . . enfin, ik dwaal af.

Waar wilde ik eigenlijk naar toe? Oh ja.  Men ziet in het bovenstaande dat er hier en daar een onvertogen woordje valt. Dat valt er in de column van Basje Priemoogje niet. Toch is het daar dat de echte vuiligheid te vinden is.  Het is de tactiek van Hamas. Zoals Hamas een beetje at random met raketten zit te moorden, verscholen tussen de eigen vrouwen en kinderen, die met graagte opgeofferd worden en als fetisj dienen om schreeuwend in een doodskist omhoog gehouden te worden voor de internationale camera’s, zo verschuilt Basje  zich in het kleinburgerlijk fatsoen. Smeriger, onderkruiperig-fascistischer en  krypto-nazi-achtiger  dan Basje  hebben we niet. Maar toch  valt er in zijn teksten geen onvertogen woord.  Dat is het knappe eraan. Dat is wat je hem moet nageven. Eens kijken of de kleine rat, de foute nicht met de hakenkruis-oogjes, nog gaat klagen nu hij echt aangepakt wordt. Klaag me aan, Bas! Kleinburgerlijke nazi-homo! Ga naar Iran, klootzak en laat je ophangen aan een hijskraan!

                                       “Bas Heijne stopt met modellenwerk

UPDATE 3 DECEMBER 2014:

Lees ook: “Heeft Bas Heijne niets geleerd van Pim Fortuyn of juist wel?” geschreven door “Blondemevrouw”.

UPDATE 4 JANUARI 2017:

Zie op GeenStijl de uiteráárd door de redactie van de NRC afgewezen kritiek van Jaap Plaisier  op het lege geouwehoer van Bas Heijne onder de titel Bas Heijne is een fantast en een charlatan

________________________

Link naar dit stuk op de site van E. J. Bron

Advertenties