Screenshot_3Monique van Hoogstraten, speciaal Israël-basher en Palestijnen-terreur-goedprater in NOS-journaal-dienst

Manfred Gerstenfeld heeft een heel boek (“Het Verval”) gewijd aan de groeiende hetze tegen Israël en aan het groeiende antisemitisme, vooral door de immigratie van moslims. Hij heeft het NOS-journaal heel juist getypeerd als een instrument van staats-antisemitisme.

Gerstenfeld zegt:

“Een ( . . .) geval van staatsantisemitisme is het NOS-journaal. Daar vind je staatsgesubsidieerde haat, gebracht op een sophisticated manier. Daar is een studie over gedaan. Een derde voorbeeld betreft staatsgesubsidieerde ontwikkelingshulporganisaties die anti-Israëlpropaganda verspreiden en zwijgen over de wijdverspreide moordverheerlijking waarvan de Palestijnse gemeenschap doordrongen is.”

“Dan kom je tenslotte weer op de vraag ‘woord en daad’. Bij sommige moslims komt het ook tot antisemitische daden. Het NOS-journaal zal niemand in elkaar slaan. Die helpen daarbij. Maar een groot deel van de moslims in de wereld, minstens honderd miljoen, zijn jihadisten die de wereld willen veroveren. Een dergelijke gewelddadigheid bestaat niet in het Jodendom. Het idee dat Joden de wereld willen veroveren is een antisemitische fabel, ooit verzonnen door de Russische geheime dienst.”

Ik geef  nu een zeer recent voorbeeld van journaalberichtgeving die dermate tendentieus is dat je moet spreken van geschiedvervalsing en bewuste feitenmanipulatie ter demonisering  van Israël en ten gunste van islam, terreur en Arabieren.  Er zal op deze site nog een stuk volgen dat de grove manipulatie zal blootleggen van het Israël-item in precies deze twee journaal-uitzendingen van 3 december 2012. Voor nu volsta ik met alleen maar de inhoud van die twee journaals weer te geven en deze te stellen tegenover het mooipraten van de Hamas-feest-rally in het 8-uur journaal van 8 december 2012.

Maandag 3 december 2012. Het meest vergenoegde manneke dat ze bij het NOS-journaal voorhanden hebben, Rik van de Westelaken, presenteert het zes-uur-journaal.

Van de Westelaken vanaf 05:35:

“Het is héél slecht gevallen in Europa, het plan van Israël om opnieuw duizenden huizen te bouwen in bezet Palestijns gebied. De Israëlische regering besloot dat nadat een ruime meerderheid van de VN-lidstaten had ingestemd met het verhogen van de status van de Palestijnse gebieden.”

Daarna volgt een “voice over” bij beelden, die we niet hoeven citeren, omdat de inhoud ervan dezelfde is als die Sacha de Boer in het acht-uur-journaal vanaf 13:30 te berde brengt.

“En de plannen van Israël om nog eens een flink aantal huizen te bouwen in bezet Palestijns gebied is in Europa heel slecht gevallen. De Israëlische regering besloot dit nadat een ruime meerderheid van de VN-lidstaten had ingestemd met de verhoging van de status van de Palestijnse gebieden. Veel Europese regeringen, en zelfs ook de Amerikaanse, zien de plannen als een groot obstakel voor het toch al niet zo vlot verlopende vredesproces.  In Londen werd vanmiddag de Israëlische ambassadeur naar het ministerie van buitenlandse zaken geroepen, in diplomatieke termen een vrij forse stap. Hetzelfde gebeurde in Parijs en Stockholm, in Spanje, in Denemarken. In een verklaring zegt de Nederlandse regering zich ernstige zorgen te maken en te hopen dat Israël de plannen terugdraait. Ook de Duitse regering mengde zich in de discussie en zei dat de bouwplannen de kans op vrede tussen Israël en de Palestijnen nog verder zullen schaden. En het besluit van de Israëlische regering houdt in dat er in het Palestijnse deel van Jeruzalem drieduizend huizen worden bijgebouwd. Ook worden er versneld plannen gemaakt voor een nieuw nederzettingproject op de westelijke Jordaanoever, vlak bij Jeruzalem. Daar is al een groot aantal illegale Joods nederzettingen, waardoor het noordelijk deel van de westelijke Jordaanoever zo goed als afgesneden wordt van het zuidelijk deel. De westelijke Jordaanoever werd door Israël in 1967 bezet en sindsdien werd er een groot aantal Joodse nederzettingen gebouwd. Die nederzettingen en hun directe omgeving zijn verboden gebied voor Palestijnen.”

Dan komt “correspondente” Monique van Hoogstraten*** als voice over aan het woord bij beelden:

“Om deze heuvels gaat het. Het E1-project zoals het heet. Een gebied tussen Jeruzalem en de grote Joodse nederzetting Ma’ale Adumim. Nu nog toegankelijk voor Palestijnen. Het is hun doorgaande route van noord naar zuid. Tijdrovend maar doenlijk. Als het E1-project doorgaat, komt de doorgang in gevaar.”

Een “Palestijn” komt aan het woord:

“Als deze weg dichtgaat, kan ik mijn zaak wel vergeten. Ik ben afhankelijk van deze route die het noorden met het zuiden verbindt. Israël is onze vijand. Die zich op allerlei manieren met ons bemoeit en problemen voor ons veroorzaakt.”

Van Hoogstraten opnieuw bij beelden:

“De fysieke band tussen de twee delen van de Westelijke Jordaanoever wordt dan zo goed als doorgesneden. En dat maakt de vorming van één Palestijnse staat nóg moeilijker.”

Zoals gezegd: dit verhaal zit vol verzwijgingen, leugens en manipulatie, maar dat zal ik nog nader analyseren in een toekomstig stuk. Voor nu is het genoeg om vast te stellen dat hier het huizen bouwen van Israël als een misdaad wordt voorgesteld die de Vrede bedreigt.

En ga nu eens kijken naar het acht-uur-journaal van zaterdag 8 december. Om de belangrijkste feiten durven ze niet meer heen bij het NOS-journaal, maar . . . . . oh, wat zouden ze graag! Ze zijn dus verplicht te melden dat Hamas nog steeds op de vernietiging van Israël uit is, maar de hele toon is vergoelijkend. Zo wordt er melding gemaakt van de “burgeroorlog” tussen Hamas en Fatah, maar niet dat het extreem wrede moordpartijen waren van de kant van Hamas. Ga voor de verbaal en praktikaal totaal-genocidaal-terreur anders eens hier kijken en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier.

Maar wie naar het NOS-journaal kijkt en vooral luistert naar de toon waarop het gebracht wordt, kan de indruk krijgen dat we te maken hebben met een soort verzet dat we in 40-45 ook in Nederland hadden, maar dan exotischer. Luister vooral ook naar de op casual toon uitgesproken intro van Jeroen Overbeek  vanaf 11:30:

“De Palestijnse verzetsbeweging Hamas bestaat 25 jaar en dat wordt groots gevierd in Gaza. Bijzondere gast is Khaled Meshaal. Dat is de politiek leider van Hamas in ballingschap. Hij durfde nooit een stap te zetten binnen de Palestijnse gebieden uit angst te worden gedood door Israëlische veiligheidstroepen. Maar nu er een staakt-het-vuren van kracht is, viert hij het feest openlijk mee.”

Screenshot_4

Vandaag is op deze site een stuk gepubliceerd van de site “Vlaamse Vrienden van Israël” dat het feest van Hamas goed in beeld brengt. Het heet “De naakte Fallus van Hamas op het podium in Gaza zegt meer dan duizend woorden”. We zien daar de nieuwste raket van Hamas, ter beschikking gesteld door Iran, die in staat is Tel-Aviv en Jeruzalem te bereiken en die dan ook in een enorm kartonnen decor van een stadsaanzicht van Jeruzalem is geplaatst. De boodschap is overduidelijk.  Kijk goed naar de NOS-reportage en zie dat die schofterig provocatie bewust niet goed in beeld wordt gebracht. Want bij de NOS zijn ze ervan overtuigd dat huizen bouwen door Israël veel gevaarlijker is voor het vredesproces dan raketten bouwen door een genocidale terreurbeweging, die de NOS dan ook liever “de Palestijnse verzetsbeweging Hamas” noemt.

________________________________

*** Monique van Hoogstraten heb ik al eens twee keer eerder getypeerd:

“De hang naar Israël-demonisering blijft onstuitbaar, zei ik. Als je Monique Hoogstraten haar stand upje ziet maken dan vóél je het verlangen naar Israël-bashing, maar de feiten zijn dit keer dermate evident dat ze er niet omheen durft te gaan. Tsja, zegt ze, ergens vrijdag- of donderdagavond in het NOS-journaal, er zijn nu eenmaal honderden raketten op het zuiden van Israël afgevuurd in de loop van de maanden. Maar, voegt ze er gauw aan toe: er komen ook verkiezingen aan en Netanyahu wil zich populair maken. Ja, Netanyahu lijkt mij in deze korte speech echt iemand die deze oorlog als verkiezingsstunt heeft bedacht.”

“Een voorbeeld? De zomercolumn van het NOS-journaal kwam deze zelfde vrijdagmorgen 27 juli 2012 uit Gaza en was van correspondente Monique van Hoogstraten. Het was inderdaad weer de gewone tendentieuze smeerlapperij, waarin de Gazanen als arme en in dat kleine landje door Israël opgesloten gevangenen werden voorgesteld. Dat de Gazanen hun relatieve onvrijheid vooral aan hun eigen maffia’s te danken hebben, werd niet vermeld. Van Hoogstraten had laten filmen op het strand van Gaza. Het was er erg druk en de indruk van benauwdheid die daardoor werd opgeroepen was ongetwijfeld door mevrouw Van Hoogstraten zo bedoeld. Een indruk van benauwdheid die nog versterkt werd door de warme kleding die vooral de vrouwen op het strand droegen. Dat herinnerde mij weer aan het feit dat de islam óók gedefinieerd kan worden als een gesystematiseerde obsessie met wat mensen tussen hun benen hebben en daardoor realiseerde ik me weer dat de drukte in Gaza in het algemeen vooral te maken heeft met het tomeloze aanfokken dat de islamitische “cultuur” kenmerkt. Mevrouw Hoogstraten had buiten het strand een paar heel vieze en armoedige plekjes gevonden in Gaza en ze in close-up gefilmd. De uitzinnige luxe en overdaad  die Gaza ook kenmerkt en waarvan vooral de Hamas-maffia  geniet, had ze zorgvuldig buiten beeld gehouden. Ja, mevrouw Hoogstraten leverde weer een fijne en subtiele bijdrage aan de Israël-haat en zo indirect aan de Jodenhaat in Nederland.”

Lees al mijn odes aan het NON-journaal !!!

________________________

Link naar dit stuk bij E. J. Bron