Screenshot_9Esther Voet, directeur van het CIDI

(Door: Martien Pennings)

Ik wil de aandacht vestigen op een uitzending*van “De Halve Maan” van vrijdag 19 april 2013. Ik had nog nooit van het programma gehoord, maar de naam zegt natuurlijk al genoeg – dat móét Islamknuffelen en Israël-bashen zijn  – en als je nog twijfels had dan is er aanvullende informatie uit de lijst van medewerkers:

“Talkshow met aandacht voor actuele nationale en internationale onderwerpen en de wekelijkse column, afwisselend gebracht door o.a. Maarten van Rossem, Abdelkader Benali, Andries Knevel en Özcan Akyol.”

Maarten van Rossem. Say no more. Petra Stienen deed de gesproken column in deze uitzending. Say no more.

En dan de presentatie: “Naeeda Aurangzeb  (1974) is geboren in Pakistan en leeft sinds 1977 in Nederland”. Ze presenteert het programma samen met Aad van den Heuvel, die héél ouwe linkse jongen van het vroegere Brandpunt die blijkbaar als coach naast haar zit. Zou Naeeda “Allah en Eva” van Betsy Udink wel eens hebben gelezen? Dat gáát over Pakistan.

Het viel me alles mee. Want toch kreeg Esther Voet in dit programma gelegenheid om de extreem lage straf aan de kaak te stellen die Turkse “jongens” hadden gekregen voor extreem antisemitische uitlatingen. Ik moet voorts in alle eerlijkheid zeggen dat ik het openings-item: een humane behandeling van uitgeprocedeerde asielzoekers-in-detentie naar aanleiding van . . . .eh . . . . “de kwestie Teeven-Dolmatov” goed vond. Joël Voordewind van de CU gaf onder anderen zinnig commentaar.

Esther Voet dus. En deze Esther Voet deed het redelijk goed. Ze vestigt er de aandacht op dat de knaap die het meest uitgesproken was – hij was er heel tevreden over wat Hitler met de Joden had gedaan, óók met de vrouwen en kleine kinderen  – een dagje Anne Frank-stichting op kosten van de staat als “straf” kreeg. Verder releveert Voet dat de buurtwerker die de voorlichting deed over de Holocaust moest onderduiken vanwege Joden-vriend-zijn. Hier wordt een precedent geschapen, zegt Voet. Want als dit kan dan kan alles. Mag er openbaar excuus aan de Joodse gemeenschap van de jongeheren geëist worden?  De “jongens” zijn als helden binnengehaald in de buurt en worden beschermd vanuit de moskee.

Aad van den Heuvel leest voor wat blijkbaar een uitspraak van een rechtbank is:

“Gelet op ieders verantwoordelijkheid voor het bewaren van de rust in de wijk, wordt hij strafrechtelijk gewaarschuwd. Mocht hij dit herhalen dan zal hij alsnog worden vervolgd.”

Wie is hij?

De buurtwerker die in al zijn onschuld plotseling met het krankzinnige antisemitisme van die Turkse “jongens” werd geconfronteerd!

En daarom vind ik dat Esther Voet het alleen maar “redelijk” goed deed. Ze was iets te beheerst onder deze uiting van totale krankzinnigheid die blijkbaar epidemisch is in de Nederlandse rechterlijke macht.

Hoe kan dat nou allemaal, vraagt de presentatrice. Is het Openbaar Ministerie bang, vraagt ze.

En Voet zegt:

“Ik denk inderdaad dat ze iets hebben van . . . . dit is zo’n groot probleem . . . . laten we maar net doen alsof het er niet is.”

Maar ik denk dat het OM iets anders “heeft”: last van hele erge gekte, van een diepe mentale verrotting, die blijkbaar tot in het merg van de Nederlandse samenleving is doorgedrongen.

Voordewind meldt dat om dezelfde reden op sommige scholen de Holocaust niet meer onderwezen kan worden, omdat het teveel “opschudding” veroorzaakt.

Maar wat het OM hier flikt gaat dus nóg een stap verder: want als zo’n buurtwerker een gerechtelijke waarschuwing kan worden gegeven voor het onder de aandacht brengen van de Holocaust bij Turken dan kan een leraar op een school die ook krijgen. En waar eindigt dat? Bij een algemeen verbod op Holocaust-onderwijs?

Zullen we nog eens een grap maken over die gekke Wilders en die gekke Hans Jansen die het wel eens over de islamisering van de Nederlandse samenleving en van Europa hebben?

Ik schreef eerder dit:

“De waanzin zit héél, héél diep en zéér, zéér hoog, ook in Nederland. ( . . .) Van de koningin tot de kamervoorzitster, van de rechterlijk macht tot de universiteiten, van  . . . . . . . ach wat zal ik eigenlijk opsommen? Ik onthoud die namen van die landverraders nooit, maar neem die ongelooflijke zak hooi met een hoornen bril op en een toga aan die toen uitspraak deed in de Fitna-zaak tegen Wilders. Het was op het randje, zei de witgebefte lul-de-behanger over “Fitna”. En het enige wat Wilders had gedaan was een aantal massamoord-dreigementen, pogingen tot massamoord en gelukte massamoorden van de moslimische baardapen achter elkaar zetten. [ Die ze zelf vol trots gepubliceerd hadden, om te laten zien wie ze zijn.] En dus waren niet de baardapen maar Wilders op het randje! Ik hoop dat iemand de naam van die hoogverrader wél onthouden heeft, want als ik ooit de macht krijg zet ik ‘m tien jaar in eenzame opsluiting met een hele bibliotheek aan voorlichting over de islam, teksten en filmpjes.”

Werkelijk: ik heb geen woorden meer. Er kan eigenlijk niks meer anders volgen dan daden. Geweld uitoefenen. Maar hoe? En tegen wie? Tegen driekwart van wat de heersende cultuur in Nederland uitmaakt? Driekwart van de Nederlandse nep-elite detineren dan wel uitmoorden? En gerichte Bouyeri-achtige actie tegen een icoon van de heersende waanzin? Er is geen mens die een grotere afschuw heeft van oorlog dan ik. Maar wat kan je nog anders doen? Een openbare zelfverbranding op de Dam in Amsterdam en dan een brief nalaten? (Men weet: psychologisch gaat een neiging tot moord meestal aan zelfmoord vooraf.) Een Reis naar het Einde van de Nacht ondernemen? Maar ik schrijf altijd ’s morgens. Na mijn eerste koffie ben ik op mijn best. Maar op dit moment – het is 10:10 uur – staat het huilen me nader dan het lachen. Ik krijg dit geestelijk niet meer geïntegreerd. Het gáát gewoon niet meer. De cultuur waarin ik ben opgegroeid en waardoor ik ben gevormd en waarin ik moet leven, heeft zich de laatste twintig, dertig jaar langzaam tot mijn grootste vijand ontwikkeld. Ik bedoel: dat men mij dwingt te schrijven wat ik schrijf! Waarachtig, ze zijn bezig de burgeroorlog te verwekken.
______________________

Hier de hele link voor wie de stompzinnige cookies-terreur van de Publieke Omroep moet omzeilen: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1338438. In de rechterkolom (dat zwarte) kan je direct naar het item met Esther Voet.
______________________

Link naar dit stuk bij E. J. Bron