Screenshot_2

(Door: Martien Pennings)

Ik moet het indertijd gemist hebben, maar kom alsnog, zij het wat laat, op deze Nieuwsuur-reportage terug. Het is vanwege een link die Soeren Kern geeft in een stuk op deze site getiteld “De islamisering van België en Nederland”. Soeren Kern linkt naar een aitumpje bij Nieuwsuur van 5 november 2013. De Nieuwsuur-redactie zelf geeft het onderwerp dit onderschrift mee:

“De Marokkaans-Nederlandse Ibrahim el Bey kwam gisteren om het leven bij de strijd tussen sjiitische en soennitische moslims in Jemen. Was hij student of extremist”.

Dat onderschrift notedopt het hele Nederlandse (Westerse) probleem  na veertig jaar ervaring met de islam: het hardnekkige niet-willen-weten. Want als je nu nog steeds niet beseft dat het onderscheid “student of extremist” ongeveer net zo groot is als “moslim of fundamentalist”, dus non-existent, kunnen je oogkleppen alleen nog operatief verwijderd worden.

Tweebeeke kondigt aan:

“Is het een onschuldige verdieping van het geloof of komen de jongens terug als extremisten?”

We zien vervolgens onherkenbaar in beeld een paar diep religieus bewogen vrienden die de diep religieuze Ibrahim el Bey herdenken.

Net als Tweebeeke gelooft ook de AIVD nog steeds in een goede islam. Althans: als ze weten dat Tweebeeke hun verklaring gaat voorlezen op de politiek-correcte staats-televisie. Er zijn natuurlijk jongeren, zegt de AIVD, die een reis naar het buitenland gebruiken als cover voor jihadisme, maar, zo citeert Tweebeeke uit een brief van degenen die onze beroeps-cynici zouden moeten zijn:

“De meeste moslimjongeren die naar het buitenland gaan hebben daar legitieme redenen voor.”

Legitieme redenen!
Onschuldige verdieping van het geloof!

Verdieping zoeken van de oudste nazistische ideologie ter wereld is “legitiem” in de ogen van onze beschermers bij de AIVD en kwezeltje Tweebeeke.

En wie werd weer eens als deskundige geraadpleegd? Natuurlijk de reguliere randdebiel Maurits Berger, islam-charlatan aan de Open Inrichting geheten Leidse Universiteit en schrijver van het boekje “Islam onder mijn huid”. Ja, precies, dat is inderdaad diezelfde lijpenist die vindt dat de sharia voor 95% met het Nederlandse recht overeenkomt. Luisteren naar hem kon ik niet echt, want ik wil alleen maar constant die hypocriete kop verbouwen, maar ik ving in de gauwigheid op dat hij beweerde dat de als jihadist gesneuvelde Marokkaan Ibrahim el Bey best wel eens een slachtoffer zou kunnen zijn.

Wat had de NOS op de site van de salafisten van Nederland gevonden? Een filmpje waarin, zo zegt de voice-over, de hoofdprediker van die school in Jemen afstand neemt van Bin Laden. De voice-over heeft allicht geen idee van de sectarische reden waarom die afstand genomen wordt, en ik eigenlijk ook niet, maar de voice-over zal bedoelen dat dit toch een goed teken is aangaande die school die “heel hoog staat aangeschreven in Jemen”. Je moet trouwens die hysterische falset-stem eens beluisteren waarmee dat afstand nemen van Bin Laden door die Jemenitische Oelewappa gebeurt: helemaal die klaaglijke agressie van Hitler en Goebbels.

De voice-over is tegelijk ook de interviewer van de vrienden van de omgekomen Ibrahim el Bey. Hij vraagt aan een van de levensgevaarlijke kwezelende baardventjes over die hoog aangeschreven madrassa in Jemen:

“Een rare paradox: je zit daar je godsdienst tot je te nemen en het geweer staat om de hoek.”

Ik ben bang dat de NOS-voice-over niet wil insinueren dat er toch iets mis is met de islam, maar dat hij het een echte tegenspraak vindt. En ik ben ook bang dat als de AIVD nog steeds spreekt van mogelijk “legitieme redenen” als een moslim naar Jemen vertrekt om het Geloof van de Vrede te bestuderen, we nog héél, héél ver van huis zijn.

Wie wordt door Tweebeeke tenslotte geraadpleegd als laatst mogelijke redder? De PvdA-er Ahmed Marcouch. De ongemakkelijke hypocrisie druipt van zijn gezicht. In haar vraagstelling aan Marcouch oppert Tweebeeke nog maar eens de mogelijkheid van “onschuldige religieuze redenen” voor het vertrek van zo’n 6000 jongeren uit alle Westerse landen naar die madrassa in Jemen.

Marcouch is ervaringsdeskundige, want zelf ook best wel een beetje “extremist” geweest. Daar weet Afshin Ellian alles van. Marcouch was een aanhanger – en is dat waarschijnlijk nog steeds – van Al Qaradawi die Allah vraagt de Joden te vernietigen en zelf Allah graag een handje helpt door als laatste levensdaad Joden vanuit een rolstoel at random Joden te mitrailleren.

Marcouch zorgt in zijn antwoorden aan Tweebeeke vooral dat de islam als zodanig goed uit de wind wordt gehouden. Die jongeren worden “uit de wijken geplukt”. Door een buitenaards monster neem ik aan, dat niks met de islam te maken heeft. En dan worden ze soms gebracht, zegt Marcouch, “tot het omarmen van een gewelddadige idee”. Tsjonge-jonge! Hoe is dát nou mogelijk? Een moslim die een gewelddadige idee omarmt?  You don’t say! De oplossing van Marcouch bestaat uit het enige recept dat geneesheer PvdA in staat is voor te schrijven: overheids-subsidie. Nee, het woord neemt Marcouch niet in de mond. Maar “de AIVD moet informatie gaan delen met lokale autoriteiten” en er moet alternatief islam-onderwijs komen in de wijken zelf. Ja, dat zou mooi zijn: dan worden de islamisering, parallelsamenleving, de gettoïsering en het samenklitten nóg ondoorzichtiger. Gesubsidieerde ondermijning van het gastland tot de openlijk gewelddadige fase van de Jihad kan intreden. Mooier kan het Taqiyya-Geloof van de Vrede het niet wensen.

Mijn advies: dat totalitaire en anti-humane nepgeloof, die racistische slavenhalers- en roofmoordenaars-ideologie in zijn geheel verbieden. En misschien raken we inderdaad daartoe nog eens in staat, na een zelfmoordaanslag door een ex-Syriëganger op de Bijenkorf in Amsterdam op zaterdagmiddag. Ook zonder zo’n aanslag zijn we al verder gekomen, want het Wilders-proces zoals het in 2010 en 2011 is gevoerd, is althans in het Nederland van 2014 ondenkbaar geworden. Wilders kan tegenwoordig een actie plegen met stickers waarop staat: “De islam is een leugen. Mohammed is een crimineel. De Koran is gif.” En dat is geweldige winst voor elke Humane Democratie met Vrijheid & Rechtvaardigheid hoog in het vaandel. (Zie voor Tweebeeke ook dit artikel en ook dit stuk.)

Lees al mijn odes aan het NON-journaal !!!

_________________________________________
Link naar dit stuk bij E. J. Bron

Advertenties