Screenshot_5

Ik heb al veel geschreven over het antisemitisme van het NON-journaal. De meest doortrapte smeerlap is wel Monique van Hoogstraten. De laatste keer dat ik over deze “correspondente” schreef was op de 10e maart 2014 onder de titel “De middag dat mijn moeder stierf, zag ik ’s avonds Monique van Hoogstraten op het NOS-journaal”.

Dat stuk eindigt zo:

“Ik was, heb ik al een paar keer gezegd, in een kalme en lege stemming toen ik dat verslag van Monique van Hoogstraten aan het bekijken was. En ik heb het ook op een rustige maar toch tegelijk intense manier gezegd, wel een keer of tien, terwijl Monique aan het woord was: ‘Smerige, antisemitische hoer!’ “

Deze avond, 7 juli 2014, had de wijfjesrat met het Gooise accent weer eens het acht-uur-journaal gehaald met een “reportage”. De aanleiding was de moord op de drie Joodse jongens door Hamas en de wraakmoord op een Palestijnse-Arabische knaap door Joodse extremisten. (Kijk vanaf 15:00).

De vraag waarvoor Van Hoogstraten stond was hoe te vermijden dat ze moest praten over bijna 100 jaar Arabisch terrorisme in Palestina: vanaf 1920 en volgehouden tot op de dag van vandaag. Antwoord: je gaat een gezelschap Israëlische studenten interviewen en je maakt misbruik van de gewetens-cultuur waarin ze zijn opgegroeid. Je kiest natuurlijk niet voor enigszins volwassen studenten in een serieus vak, maar voor jonge studenten van de kunstacademie: dus gegarandeerd naïef en links.

De reportage wordt ingeleid door Rob Trip – “ik wens u nog een héél prettige avond” –  in wiens glimlach een kosmos aan bedaarde en milde wereldwijsheid ligt. Trip weet ernstig te melden dat de daders van de wraakmoord op de Palestijnse jongen “een Joods-religieus-nationalistische achtergrond” hebben. Ja, dat is best erg. Gek dat die Hamas-terroristen – (“Hamasleden van de gewapende tak”, zegt Trip neutraal) – daar tegenover niet óók een “islamitisch-religieus-nationalistische” achtergrond hebben.

Meisjesstudente 1:

“Om je de waarheid te zeggen: ik voel niet meer dat ik in dit land wil zijn.”

“Mensen die denken zoals wij zijn in de minderheid.”

Meisjesstudente 2:

“Als ik het land zou verlaten omdat ik me schaam voor wat er gebeurt, dan is er geen tegengeluid meer. Ik blijf niet omdat ik enige verbondenheid voel met wat er gebeurt, maar juist omdat ik géén verbondenheid voel.”

Van Hoogstraten:

“Ze wálgen hier van het geweld, schamen zich voor de terreurdaad van hun landgenoten, voor de Arabierenhaat die op facebook wordt verspreid. In deze groep linkse studenten is er ook een minderheid. Een rechts-religieuze studente. Ze balen een béétje dat ze er bij komt zitten.”

En die “rechtse” studente zegt dan het volgende:

“Terroristenorganisaties – het spijt me dat ik het moet zeggen – heb je aan beide kanten, maar toch meer aan de kant van de Palestijnen.”

Van Hoogstraten:

“[Deze studente] voelt zich in de verdediging gedrukt. Zes verdachten van de verbranding [!] van de Palestijn komen uit nationalistisch-religieuze hoek.”

( Hé! Nóg een keer die “nationalistisch-religieuze hoek” waar Rob Trip het ook al over had.)

De “rechtse”studente:

“Ik ondersteun dat niet. Het is walgelijk. Zij vertegenwoordigen niet hun gemeenschap. Ik kom uit die religieuze gemeenschap. Op school leren wij prachtige dingen. En daar zijn prachtige mensen.”

Van Hoogstraten heeft haar reportagetje slim gesneden. Natuurlijk laat ze het “tegengeluid” horen. Via dit weinig gearticuleerde meisje. Maar ze laat echt geen “rechtse” politiek-bewuste geschiedenisstudent aan het woord die werkelijk van wanten weet. Dus van honderd jaar Palmaffia-terreur. Maar toch neutraliseert ze die lievige  “rechtse” meisjesstudente met een voice-over:

“De anderen luisteren nauwelijks. Ze praten over hoe groot de groep extremisten is. En wat ertegen te doen. Niet het land verlaten. Maar wat dan wel? Demonstreren?”

Waarna linkse studente no 2. Nog een keer haar zegje mag doen om nóg eens te neutraliseren wat de “rechtse” lievige studente aan positiefs over religieuze Joden heeft gezegd:

“Ze zijn beangstigend [die rechtse Joden]. Zij intimideren ons ook. De rechts-extremisten en gewelddadig mensen zien ons ook als vijanden. Dus we zijn bang en ook wel een beetje stil.”

Natuurlijk is het een leugen. Links is in Israël niet stil en óók niet geïntimideerd. Ze beheersen de media en intimideren zelf. Net zoals niet ik, maar Van Hoogstraten het manipulerende hoogste woord heeft in het NON-journaal.

Monique van Hoogstraten heeft haar doel opnieuw bereikt. Israël, de enige fatsoenlijke democratie met een gewetenscultuur in het Midden-Oosten, is opnieuw neergezet als verdacht, dubieus, misdadig. En een openlijk terroristische cultuur, waarin Jodenmoord uitzinnig gevierd wordt, is buiten schot gebleven. Monique van Hoogstraten is een smerige antisemiet en ze is in dienst bij het NOS-journaal.

Afterthougt 8-7-2014:Ze wálgen hier van het geweld, schamen zich voor de terreurdaad van hun landgenoten, voor de Arabierenhaat die op facebook wordt verspreid.” Dat zijn de manipulerende, huichelachtige en boosaardige woorden van Van Hoogstraten. Ach: walgen ze van die ene terreurdaad? Maar walgen deze studenten ook van de vele terreurdaden van de Palmaffia’s en van de officiële Jodenhaat en geweldscultuur die door de Palmaffia’s wordt gepropageerd via al hun “officiële kanalen”? In Israël zijn er misschien individuen die op facebook “Arabierenhaat” verspreiden, maar die individuen doen dat in vrijheid, geen Israëlische staat die hen ertoe dwingt en . . . . . . ze hebben heel wat meer objectieve redenen voor die haat. Ga eens kijken naar een artikel van Awi Cohen van Likoed Nederland, die tien verschillen beschrijft tussen Israël en de Palmaffia’s.

UPDATE 8-7-2014:

Niet alleen laat Van Hoogstraten 100 jaar historische terreur-context weg, ook een hele wereld aan actuele terreur en hoe daar bewust naar toe gestuurd is door Hamas, wordt door haar verzwegen:
Yochanan Visser “Derde Intifada?”
Joost Niemöller, “Arabier steekt Jodin neer in Israël. Terreurdaad.”
Likoed Nederland, “Joden worden uit auto’s gesleurd”

UPDATE 11-7-2014:

Er zijn natuurlijk op Palwatch en MEMRI duizenden filmpje te vinden die getuigen van de haat-indoctrinatie in zowel Gaza als “op de Westbank” (in Samaria-Judea), maar kijk alleen eens even naar deze nog relatief onschuldige 37 seconden uit Gaza. Of deze 72 seconden waarin “Palestijnse” kleine meisjes vertellen dat Joden het vuil van Jeruzalem zijn. Of deze net geen 2 minuten, waarin een 2-jarig meisje (!!!) haar geloofsbelijdenis inclusief Jodenhaat ontvouwt, zijn ook zeer verheffend. Let ook op de prettige stem van de interviewer van de 2-jarige. Die interviewer zal haar vader zijn en als de 2-jarige eenmaal groot is, lijkt hij mij iemand die vreugde zal vinden in haar martelaarsdood zolang er maar Joden bij vermoord worden. Zin in 4 minuten Hamas-vreugde vanwege het opblazen van een bus met Joodse schoolkinderen?

Hiero, filmpje gisteren10-7 gepost door Palwatch om nog eens te benadrukken dat Hamas en Abbas twee pakken van één laken zijn:

“Fatah glorifies female army unit training to launch rockets, presents suicide bombers as role models Video honors 3 female terrorist murderers as role models: Terrorist Dalal Mughrabi who led killing of 37, Suicide bomber Hanadi Jaradat who killed 21, and suicide bomber Reem Riyashi who killed 4 Female fighter: “We can do the impossible… We support our boys… to liberate Palestine… We are the sisters of Dalal Mughrabi”

En dan was er tenslotte, to cap it all, Ahlam Tamimi. Er zijn veel filmpjes van haar. Maar deze 28 seconden zijn toch wel de meest verheffende:

Dit zette Pritt Stift van GeenStijl er indertijd onder:

Even iets op uw netvlies branden. Het lachje van terroristenliefje Ahlam Tamimi. FRAGMENT. Als zij te horen krijgt dat er niet drie maar acht kinderen omkwamen bij de Sbarro Pizzeria Bombing, augustus 2001, Jeruzalem. Mevrouw kreeg 16 x levenslang wegens haar aandeel in de aanslag, maar kwam vandaag vrij. In ruil voor 1 Shalit. Iets zegt ons dat ze niet lang meer lacht. (Hele uitzending 1V, met reactie nabestaande die zich verraden voelt door Israël, staat hierrr.) Eens kijken of die 8 kinderen nog ter sprake komen bij de Vrienden van Palestina zometeen in Nieuwsuur en PenW.”

MAAR DIT ALLES NEVER-NOOIT IN HET NON-JOURNAAL !!!
DAAR HEBBEN ZE MAAR ÉÉN PRIORITEIT: JODENHAAT KWEKEN !!!

Lees al mijn odes aan het NON-journaal !!!

_______________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron