GELAUFF MARCE

Marcel Gelauff

Wat heeft dat toch iets náárs, de ernst van het nieuws en dan die geile genotskoppen van de jeugdige presentatoren die allemaal op hun eigen manier de tv-persoonlijkheid willen uithangen. Toontjes, maniertjes. Annechien Steenhuis deze keer. Jan Blokker heeft ooit iets raaks over die ijdelheid gezegd ter gelegenheid van het feit dat het NON-journaal had aangekondigd dat de hele presentatie weer eens “in een nieuw jasje” gestoken ging worden. Blokker vond dat één presentatiejasje voldoende was. Dat kon aan een spijker naast een houten lessenaar gehangen worden en de presentator van dienst moest dat dan gewoon aantrekken.

Bij het NON-journaal zijn het antisemieten, allemaal, zoals ik al vaak heb uitgelegd. We nemen als voorbeeld deze keer het NON-journaal op zondag 13 juli 2014 om 17:00 uur. Kijk vanaf 1:28. Het nieuws is dat Israël met een commando-eenheid een raket-lanceer-installatie van Hamas heeft vernietigd. Een spectaculaire ontploffing in een nachtelijke hemel boven Gaza-stad. Daarna close ups van enorme puinhopen. Het lijden van het Palestijnse volk komt goed in beeld. Wat nóóit in beeld of woord komt bij het NON-journaal: dat dit lijden geheel te wijten is aan de Palmaffia’s van Hamas en Fatah die de eigen bevolking gijzelen.

Voice-over bij de beelden:

“Israël sloeg meteen terug nadat Hamas gisteravond raketten op Tel Aviv had afgevuurd. Het hoofdkwartier van de veiligheidstroepen en politieburo’s in Gaza werden gebombardeerd. Daarbij werden de chef van de politie en 17 van zijn familieleden gedood. Inwoners van het noorden van de Gazastrook zijn met flyers gewaarschuwd om vóór twaalf uur lokale tijd hun huis te verlaten. Israël zegt daarin dat het van plan is met een korte campagne terroristen en terroristische infrastructuur aan te vallen.”

Het valt mee dat de voice-over van de correspondent die blijkbaar in Gaza is, vertelt dat het, zoals altijd, een Israëlisch antwoord is op terreur van de Palmaffia’s. Als ze de kans krijgen, verzwijgen deze “verslaggevers” dat namelijk. (Hoe deze voice-overende Jodenhatende rat-van-dienst heet, weet ik niet.) Wel voegt hij toch even snel toe dat Israël “metéén” terugsloeg. Dat is een leugen: want de raketbeschietingen door Hamas zijn al weken aan de gang. Dat “metéén” krijgt extra psychologische lading door de beelden van die enorme ontploffing in een nachtelijke hemel en door de al even enorme puinhopen die even later in beeld komen. Merk op dat er van die puinhopen geen wide-shot wordt genomen, zodat de omgeving niet in beeld komt. Want dan zou duidelijk worden dat het inderdaad om een beperkte verwoesting gaat via een precisiebombardement. Let op de suggestieve beelden die onder deze woorden zitten: verplegers die met brancards sjouwen, aangelaatjes van aandoenlijke kindjes, vluchtende hoofddoeken met kindjes op primitieve voertuigen. Maar dat dit uitsluitend het gevolg is van de daden van de eigen Palmaffia’s wordt niet vermeld.

Ach ja: de holocaustachtige (!) verzwijgmacht van de media!
De verzwijgmacht over TOEN, maar ook over NU!

Natuurlijk vernemen we óók niet uit dit NON-verslag dat de dood van deze politiechef en deze 17 familieleden het gevolg is van de zelfmoordcultus van Hamas. Er is op tijd door Israël gewaarschuwd dat de gebouwen platgegooid zullen worden en Hamas dirigeert er dan vervolgens expres vrouwen en kinderen naar toe. Een win-win-situatie, want zowel als wanneer Israël om die reden niet toeslaat, als wanneer Israël wél toeslaat, wint Hamas. In het laatste geval omdat er dan propaganda met martelaren gemaakt kan worden. Op omroepen als de NOS kan men in deze kwesties rekenen, want zoals men ziet wordt die waarschuwing door Israël netjes verzwegen. Ja, het zijn antisemitische ratten bij de NOS! Wat u zegt!

Een “Palestijnse” proleet van wie de adeldom des geestes van zijn smoel gelezen kan worden, is door Hamas geïnstrueerd wat hij in de camera moet zeggen. U dacht toch niet dat er in Gaza één reportage gemaakt wordt door een Westerse tv-ploeg zonder nauwkeurig toezicht en censuur van Hamas? (Dat heeft zelfs een linkse lul als Joris Luyendijk uitvoerig beschreven in zijn Israël-bash-boek “Het zijn net mensen”.) Wat netjes uit de ondertitel-vertaling wordt gelaten is, dat deze proleet het heeft over “Joden”.

“We zijn gevlucht omdat we bang zijn voor het leven van onze kinderen. Door al deze beschietingen met helikopters en straaljagers zijn onze kinderen getraumatiseerd.”

Uit het hoofd geleerde propagandazinnen toegesneden op een Westers publiek. En dan moet jij eens kijken wat voor aandoenlijke grootogige kinderslachtoffertjes daaronder zijn geprojecteerd. Bij het NON-journaal weten ze precies hoe ze van Hamas-terroristen onschuldige slachtoffers en van Israëlische soldaten wrede kindermoordenaars moeten maken. Dit zit echt geraffineerd in elkaar. Dit is bewuste misleiding. Dit is puur antisemitisme. Gelooft u mij maar.

En dan de voice-over van die anonieme rat-van-dienst van het NON-journaal weer:

“In de ziekenhuizen in de Gazastrook is het een chaos. Artsen en verpleegkundigen kunnen de grote aantallen gewonden amper aan. En daarnaast dreigt er een medicijnentekort.”

Hoe smerig zijn deze twee bovenstaande zinnetjes uit het deftige NON-journaal? Daar kom je achter als je naar het gedeelte van 4:18 tot 5:10 luistert uit de toespraak die Ron Prosor, Israëlisch ambassadeur bij de VN, op 10 juli 2014 hield.

“Hamas neemt de bevoorradingslijnen van zijn eigen bevolking onder vuur. Het vuurt raketten af op een electriciteitscentrale in Ashkelon die de lichten aanhoudt voor de burgers van Gaza. Begin deze week blies Hamas een tunnel op nabij het Kerem Shalom-kruispunt en is bezig raketten af te vuren op dit essentiële toegangspunt. Laat mij duidelik zijn: Hamas neemt de enige toegangsweg onder vuur langs welke voedsel, medicijnen en andere essentiële zaken Gaza binnen komen. Dat is hoeveel ze werkelijk om hun eigen mensen geven. Ondanks de aanvallen houdt Israël de toegangsweg open en op dinsdag en woensdag zijn 242 vrachtwagenladingen afgeleverd in de Gaza-strip.”

En van 3:45 tot 4:18 heeft Prosor dan al dit gezegd.

“Het Israëlische leger waarschuwt inwoners van Gaza voor bombardementen die eraan komen. Tezelfdertijd instrueert Hamas deze burgers op de daken van gebouwen te gaan staan en als menselijke schilden te fungeren. Hamas maakt misbruik van de Israëlische bezorgdheid om menselijk leven door zich te verbergen in Palestijnse huizen, scholen en moskeeën en door de kelder van het ziekenhuis in Gaza te gebruiken als hoofdkwartier. Zij begaan een dubbele oorlogsmisdaad: Israëlische burgers onder vuur nemen terwijl ze zich achter Palestijnse burgers verschuilen.”

Nee, bij het NON-journaal zijn ze niet zó dom. Ze weten beter. Het zijn bewuste antisemieten al weet ik deze keer dus niet hoe de Jodenhatende rat-van-dienst heet.

UPDATE 15-7-2014:

Bij E. J. Bron een aantal video’s uit Westerse steden, ook één uit een reeds voormalig Westerse stad (Marseille) en één uit Cairo.
Overal haatmanifestaties tegen Israël dat zich zo humaan mogelijk verdedigt tegen genocidalistische Palmaffia’s.
Dit is wat de media in het Westen aan het bevorderen zijn.
Ik heb in een comment de webmaster gecomplimenteerd:

Goed zo, Bert!
Je bent toch ook onvermoeibaar.
Waar heb je dit nou weer allemaal opgedoken?
En de juiste slot-illustratie!
Maar het is waarachtig, waarachtig, waarachtig angstaanjagend: het antisemitische Kwaad is overal terug in de Westerse straten, openlijk en hysterisch, het masker dragend van de morele verontwaardiging, terwijl we weten dat de mainstream-media overal collaboreren.
Ik wou dat God bestond, maar die stierf al veel eerder dan in Auschwitz.

UPDATE 15-7-2014 (II):

Ik citeer een gedeelte uit een voortreffelijke stuk van Leon de Winter op DDS en maak het een en ander vet:

En Gaza? Dat land heeft echte grenzen en een echte regering. Wat wil Hamas? Ze maken er geen geheim van: de stichting van een wereldwijde islamitische heilstaat. Om die te bereiken, moeten de Joden, christenen en de ongelovigen gedood of op zijn minst onderworpen worden.

Als Gaza niet continu geweld zou uitoefenen, zouden er geen blokkades zijn, geen handelsbeperkingen. Maar Hamas kan niet anders. Hamas is een antisemitische beweging die op Joden moet jagen. Desondanks laat Israël ook nu honderden trucks tussen Gaza en Israël heen en weer rijden om voedsel en goederen naar Gaza te brengen. Zieke Gazaanse kinderen worden ook nu nog naar Israëlische ziekenhuizen gebracht. Vreemde types, die Israëliërs.

Er zijn geen Joden meer in Gaza. Maar Hamas beschouwt heel Israël (in feite: de hele wereld) als bezet gebied en vuurt al jarenlang in het wilde weg raketten op Israël af, in steeds hogere frequentie, en provoceert daarmee Israël tot tegengeweld.

( . . .)

De huidige confrontatie is met name een mediagevecht. Dat verliest Israël, zoals altijd, omdat er een curieuze alliantie bestaat tussen progressieve journalisten en extremistische islamisten.

Ook al zijn er in deze nieuwe geweldsronde minder slachtoffers te tellen dan er in Syrië op één dag vallen, geen enkele militaire actie kan ’bijkomende schade’ vermijden. In Gaza komen burgers om het leven bij de acties van het Israëlische leger, en dat is precies wat Hamas wil.

Je ziet aan de items op tv en in de kranten wanneer de persafdeling van Hamas weer een perstoer georganiseerd heeft. Je ziet het aan de items in het NOS Journaal en RTL Nieuws, je ziet het aan de progressieve kranten: de correspondenten hebben een toer gemaakt en mochten huilende moeders filmen en de schade aan huizen fotograferen (de cameramensen zijn bijna altijd lokale Palestijnen).

De internationale media weten wat de bedoeling is en ze doen er graag aan mee. Die media zijn namelijk gek op doden die door Joodse daders zijn veroorzaakt (waarna de correspondenten ’s avonds terugkeren naar het kosmopolitische Tel Aviv om er op een terrasje een pilsje te drinken – pilsjes zijn verboden in Gaza, maar wel onder de toonbank te koop, net als in Iran).

Op de dag dat een Palestijnse jongen door Joodse extremisten werd vermoord, werd bekend dat de dader van een net zo weerzinwekkende moord op een Joods meisje was gegrepen. Twee jonge mensen, twee gruwelijke moorden. Maar de media hebben niet over het meisje bericht omdat het meisje niet door een Joodse maar door een Arabische extremist was gedood.

De Volkskrant van gisteren toonde hoe succesvol Hamas de media bespeelt. Een stuk op de voorpagina van die krant, die de indruk wekt te zijn geschreven door de propaganda-afdeling van Hamas, suggereert dat Israël doelbewust burgers doodt, en in een tweede stuk klaagt de krant (ja, klaagt) dat Israël te weinig slachtoffers heeft en zichzelf te goed verdedigt. De eenvoudige gedachte dat er geen slachtoffers in Gaza zouden zijn als Hamas geen raketten zou afvuren, kwam niet op de pagina’s van deze krant voor. Kennelijk vindt de Volkskrant het afvuren van raketten op Israël een vanzelfsprekende zaak.

Of het nu om ISIS, Hamas, Al-Qaeda of onze eigen polderjihadisten gaat, in het hart van hun ideologieën brandt de haat. Die haat verteert de samenlevingen van het Midden-Oosten. ( . . .) Hamas heeft de afgelopen dagen geprobeerd de kernreactor in Dimona met raketten te raken. Hamas, deze club van apocalyptische geloofswaanzinnigen, lijkt met een raketinslag de betonnen koepel van de reactor te willen breken. Het zal hun een zorg zijn of met de Joden ook alle Palestijnen door radioactieve straling zullen sterven – deze extremisten zijn bereid iedereen de dood mee in te sleuren als de Joden maar creperen.

UPDATE 15-7-2014 (III):

Vandaag weer een zonder meer fantastisch stuk van Leon de Winter in de Telegraaf:

Het idee dat dit conflict Israëlisch-Palestijnse over grond gaat, heb ik al een tijdje geleden opgegeven. Het gedrag van Gaza valt niet te verklaren uit opstand tegen een bezetter; er is geen bezetter. Hamas schreeuwt dat heel Israël illegitiem is en moet verdwijnen, maar daar is meer voor nodig dan 11.000 raketten, en dat weten de Palestijnen.

De Gazanen beseffen dat die raketten met geweld beantwoord zullen worden. Het is sadomasochisme. Wat we zien, zijn de symptomen van een collectieve psychose met alles wat daar bij hoort: paranoïa, wanen, hallucinaties, emotionele uitbarstingen, of juist het afwezig zijn daarvan, het ontbreken van enige vorm van empathie.

De Gazanen vuren raketten af met de bedoeling dat de Joden hen pijn zullen doen. Ze willen de Joden ertoe aan zetten om hun Gazaanse gevoel van inferioriteit met daden te bewijzen: ‘Wij liggen onder omdat de Joden ons eronder houden’.

In hun eer-schaamte cultuur is hun het ergste overkomen: zijn hebben het onderspit gedolven tegen de Joden. Als andere Arabieren of andere moslims vanaf het tweede deel van de negentiende eeuw het barre, dorre, verlaten Palestina tot bloei waren gaan brengen, had geen Arabier geprotesteerd. Nee, het waren de Joden die de armen uit de mouwen staken. De Joden die in de Koran zo vervloekt worden. Je had als arme, ongeletterde islamitische boer of landarbeider geen enkele status in de Arabische wereld, maar je was altijd nog beter dan de Jood, die werkelijk het diepste uitschot was in die samenlevingen. En deze Jood ontwikkelt zichzelf en verandert een woestenij in een behoorlijk landje.

Er was al anti-Joods geweld ver vóór het stichten van de staat Israël in 1948. Vóór 1967 was Gaza bezet door Egypte – daar konden de Gazanen goed tegen aangezien de bezetter Arabisch en moslim was. Maar Joodse bezetters, ook al brachten die vooruitgang mee? Dat kon niet.

Al dat gepraat en ge-onderhandel over grond en nederzettingen leidt tot niets omdat het echte vraagstuk niet wordt aangeraakt: het gaat om het zelfbeeld van de Palestijnen. Het gaat om psychologie. Ze kunnen niet bestaan met het besef dat ze overvleugeld zijn door Joden. In het wilde weg duizenden raketten afvuren is pure waanzin, maar die waanzin komt voort uit een ziektebeeld.

Maak ik nu van de Gazanen psychiatrische patiënten? Ja. Er is geen redelijk argument te bedenken voor hun gedrag. Er valt in hun zelfgekozen mentale en fysieke gevangenis niets te winnen, behalve de claim dat zij door beesten worden onderdrukt, en daarom zijn zij zoals zij zijn, vertellen ze ons indirect. Dus maken zij van de Israëliërs de beesten die zij in hun waan nodig hebben.

Het heeft dus volgens mij geen zin om over grond en vrede te praten als we niet het massapsychologische profiel van het Palestijnse volk begrijpen. 1400 jaar islam en tribale waarden en normen hebben tot een bepaalde psychologie gevoerd die het voor veel Palestijnen onmogelijk maakt (nee, niet voor allen) met machtige en zelfbewuste Joden samen te leven. Daar ligt de pijn. Het conflict om grond is daarvan alleen de buitenkant.

Ik denk ook dat deze mechanismen een rol spelen bij migranten van islamitische afkomst die we in Nederland hebben. Het gaat niet alleen om sociaaleconomische omstandigheden maar ook om de psychologie die samenhangt met de eigen cultuur en het daarmee samenhangende zelfbeeld.

Dit is de reden waarom de massaslachtingen tussen moslims onderling geen moslim tot een protestdemonstratie beweegt, maar een relatief klein aantal slachtoffers in Gaza (ik weet het, tweehonderd zijn er tweehonderd teveel, het zijn allemaal zinloze slachtoffers van zinloze provocaties – maar vergeet niet: dit zijn aantallen die in Syrië en Irak per dag geteld worden, en dat jaar na jaar) door de hand van de Jood leidt tot hysterie.”

“Maak ik nu van de Gazanen psychiatrische patiënten? Ja. Er is geen redelijk argument te bedenken voor hun gedrag.”

“Dus maken zij van de Israëliërs de beesten die zij in hun waan nodig hebben.”

UPDATE 18-7-2014:

Opnieuw een voortreffelijk stuk in de Telegraaf van Leon de Winter: léés dat!

Lees al mijn odes aan het NON-journaal !!!

_________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron