De morele porno van Johnny Quid: oorlogsgeile Joden”. Onder die titel schreef ik eerder over deze van geëxalteerde “christen” naar “postmoderne” poseur geëvolueerde cynicus. Ik citeerde Quid in mijn stuk en wie dat citaat leest, zal constateren dat in Quids nieuwste stuk een bijna identieke passage zit:

“Gaza, Israël, het is weer een ouderwetse clusterfuck waarbij honderden burgers worden afgeslacht. En grote luchtvaartmaatschappijen worden weggejaagd uit Israël door Palestijnse bommen. Maar dat is minder erg. Welkom in het midden-oosten, het afvoerputje waar uiteindelijk alle vormen van onschuld in verdwijnen. Israël slacht Palestijnen af alsof het plofkalkoenen zijn vlak voor kerst. En Hamas zet weer haar eigen burgers in om Israëlische raketten terug te koppen, tussen het mikken van knalvuurwerk op de Iron Dome door. Niet geheel succesvol, overigens. Uiteraard stopt dit allemaal als Israël stopt met vechten. Israël stopt met vechten als de Palestijnen stoppen met vechten. En de Palestijnen stoppen met vechten als Israël stopt met vechten (en ze zeggenschap over Jeruzalem krijgen). Und so weiter. Die lui krijgen het niet eens voor elkaar om een beetje volwassen twee uur lang een wapenstilstand uit te zitten. Kleuters with guns, allemaal. Tot die tijd: propaganda.”

Quid schrijft over Israël op hetzelfde náre less-than-zero-toontje als Ebru Umar. Dit is de echte onderbuik, de allerproleterigste der emoties: loatsenutdoarlekkerselfötsoeke! Nee, je hoeft geen middelbare Amsterdamse bierpens te zijn om dat te kunnen zeggen, al zou die het hippe woord “clusterfuck” natuurlijk niet gebruiken.

Kijk, hier is waarom Johnny Quid een antisemiet is: iedereen kan zo langzamerhand weten dat er maar één probleem is in het Midden-Oosten, namelijk dat de Arabieren de Joden willen vermoorden. Iedereen kan zo langzamerhand weten dat als de Israëli’s stoppen met vechten Israël morgen vernietigd en de Joden vermassamoord zullen zijn en dat als de Palmaffia’s stoppen met terroriseren het morgen vrede is. Iedereen kan zo langzamerhand weten dat de Joden vrede willen en de Palmaffia’s oorlog. Dat de Palmaffia’s hun eigen bevolkingen hersenspoelen met haatpropaganda. Dat in Israël de wapens de mensen beschermen en dat de Palmaffia’s de mensen opofferen om hun wapens te beschermen en . . . . . . ach, waarom zou ik het eigenlijk allemaal wéér opnieuw opschrijven? Leon de Winter heeft het grimmiger en raker onder woorden gebracht dan ik zou kunnen, in een stuk op DDS en twee stukken in de Telegraaf. En dan Pat Condell in zes minuten! Zou Sjonnie Kwat, het trottoirspugende antisemietje, tevens ster-verslag-columnist van SteenGijl, zes minuten over hebben om zich te laten voorlichten? Misschien vijf minuten voor een meester als Henryk M. Broder?

Ik heb geen zin en geen tijd om de betekenis te doorgronden van deze passage bij Quid:

“Kortom, er zitten ook op GeenStijl, het belangrijkste medium van Nederland, waarvan de machtige en duistere tentakels zich uitstrekken tot alle andere poldermedia, meerdere IDF-trollen. Reaguurders die door Jeruzalem gefinancierd worden. Dat is een leuk spelletje, dus. Welke reaguurder is de IDF-trol in de roze panelen? En, als u het hier zat bent, welke Twitteraars zijn de door Israël betaalde agitprop-aapjes?”

Enzovoort, enzovoort. Het zal wel leuk bedoeld zijn. Net zoals het plaatje dat de column van Quid siert wel séttaaier zal wezen: “IDF pays for comment gold” en dat met een grijnzende der-Stürmer-Jood erbij uit de kaartenbak van Julius Streicher. Maar ik vind het niet leuk en ik denk echt dat het reactionaire gelul van Quid die eigenlijk Matthijs van den Beukel heet in laatste instantie gewoon antisemitisme verbergt. Zoals velen heeft Van den Beukel het christendom achter zich gelaten en alleen het foutste element erin zorgvuldig bewaard. Hij durft het alleen niet vol te uiten en verbergt het achter de leugen dat die foute Palestijnen en die foute Joden allemaal één pot nat zijn. Maar hij wéét dat die twee groepen verre van hetzelfde zijn, dat de Palmaffia’s het absolute Kwaad en de Israëliërs het relatief Goede vertegenwoordigen. Daaruit kan je concluderen dat hij stiekem alleen de Joden wil treffen.
___________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron