Bart Nijman aka “Van Rosssem”: aanvallen van gratuite linkse goedmenselijkheid

Ik heb begrepen dat Annabel Nanninga nogal eens fysiek met Bart Schut optrekt. Terwijl toch Nanninga het minste last heeft van het Bart-Schut-syndroom. Dat syndroom kan men zich het beste voor de geest visualiseren als een bord rechts-realistische pap waarin altijd een paar grote klonten linksdraaiend goedmenselijk gelul ronddrijven. Dan krijg je bijvoorbeeld het fenomeen dat je er blijk van geeft heel goed te weten dat de islam een onhervormbare, totalitaire en racistische roofmoordenaars-ideologie is, maar daarover toch “genuanceerd” gaat schrijven terwijl je hardnekkig óngenuanceerd de bestrijder ervan blijft belasteren. Dat je er blijk van geeft heel goed te beseffen hoe het echt zit met die “Palestijnen” en Israël, maar dat je linksgoedmenselijke reflex tóch weer opkomt als poepen en de lezer tóch weer bijt in minimaal één dikke “anti-Zionistische” multikulkletskoekklont.

Deze keer was het Van Rossem weer eens met een links-epileptische aanval van diepgevoelde maar gratuite humaniteitsoprechtheid. Gratuite, want Israël wordt weer eens gemakzuchtig belasterd. De heer Van Rosssem trapt met ogen die wijd open behoren te staan in de val van de Palmaffiaanse moordenaarspropaganda en verleent daaraan weer eens legitimiteit.

“De vraag ‘hoeveel slapende kinderen in VN-scholen moeten er nog kapotgebombardeerd worden voordat er iemand wakker wordt en een staakt het vuren afkondigt’, gaan we hier niet stellen. Dan wordt het een schreeuwstorm over wat er erger is: de raketten van de smerige, burgerlevens offerende islamitische terroristen van Hamas, of de onverzettelijke Hebreeuwse hardliners die vergelding als enige vorm van verdediging accepteren. “ [mijn vet]

Ik heb de klont in de pap vet gemaakt. De oerdomste woorden in deze gratuite pathetiek zijn “vergelding” door “onverzettelijke Hebreeuwse hardliners”. Het is talloze malen uitgelegd, maar meest recent door Hans Knoop. Israël “vergeldt” helemaal niks. Israël moet – (Móéhóéhóét! Lul-de-behanger! Met je “schreeuwstorm”.) – een manier vinden om raketten uit te schakelen die vanuit en rond scholen, moskeeën en ziekenhuizen worden afgeschoten. Net als de Amerikanen in het geval van Japan, staan de Israëli’s voor de keus: onze eigen kinderen (soldaten zijn óók vaak pas 20) opofferen via grondacties of zo precies mogelijk raketteren en bombarderen. Bijkomende overweging in Gaza: zélfs als Israël tot grondacties besluit, moet je tanks en zwaar geschut inzetten en kan je niet preciezer zijn omdat het Hamastuig té dicht op de eigen bevolking gaat zitten.

Als “onverzettelijke Hebreeuwse hardliners” het beleid van de Israëlische regering zouden bepalen en er werkelijk “vergelding” zou worden gepleegd op de bevolking van Gaza die door zijn eigen Palmaffia’s wordt gegijzeld dan zou Gaza er allang uit gezien hebben als Hiroshima op 6 augustus 1945 te 08:16 uur plaatselijke tijd.

Zoals de Ankeiler boven het stuk van Hans Knoop terecht luidt:

“Als Israël dat echt wou, had het in Gaza veel meer slachtoffers kunnen maken. En als Israël zijn afweersystemen niet had, waren er daar al veel meer slachtoffers gevallen dan in Gaza. Alleen al om die redenen kan er volgens Hans Knoop geen sprake zijn van disproportioneel geweld. Wat wel disproportioneel is, is de kritiek op het Israëlische leger.”

UPDATE 6-8-2014:
De geestelijke en morele diepgang van Van Rossem is nu wel definitief vastgesteld: hij bevindt zich inzake “Gaza” helemaal op één lijn met minister Frans Timmermans.

LEES OOK:

Bart Schut: het warhoofd als oprechte antisemiet

De vrijlating door Israël van Palestijnse terroristen en het gezicht van De Nieuwe Jodenhaat (opgedragen aan Bart Schut)

Bart Schut is net zo veelkleurig als De Dagelijkse Standaard zelf

Zou Bart Schut gewoon schizofreen zijn, of heeft hij een tumor die op de hersens drukt?

Bart Schut over Leon de Winter: de oordeelskracht van een origineel denker

__________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron

Advertenties