“Tsja, een pc-brein in de war: al dat bloed dat iets over de bron zegt, maar waaruit je jezelf tegelijk ‘een hoog normen- en waardenbesef’ kunt drinken. De echte bewustwording kan niet lang meer uitblijven. Het laatste pc-korstje staat op breken.”

The Post Online van Bert Brussen voert als motto “voorbij het eigen gelijk”, een variant op “weg met ons” zou je kunnen zeggen. Helemaal jaren tachtig: “het persoonlijke is politiek”. The Post Online van Bert Brussen weigert mijn commentaren te plaatsen en antwoordt niet op mails die daarover om opheldering vragen. U begrijpt dat ik die commentaren zakelijk en netjes houd om zeker te weten dat het gewone rancuneuze censuur is. The Post Online van Bert Brussen had een interview over ISIS met Pieter Grienwis en Anil Kumar van de Christenunie afdeling Den Haag-Schilderswijk. Er staat niks in dat nieuw voor mij was. Oh ja, toch wel: één ding namelijk “dat veel van de teruggekeerde jihadgangers minderjarige meiden zijn”.

Echt begrepen hebben Grienwis en Kumar de islam nog steeds niet. Of toch? In elk geval probeert Grinwis zich krampachtig vast te houden aan de laatste strohalmen van het “politiek-correcte” vertoog. Of moeten we zeggen dat Grienwis wanhopig probeert de laatste door ISIS kapotgeschoten bastionnetjes van het zelfbedrog te verdedigen? Het als een turbo-kankertumor groeiende antisemitisme in de Schilderswijk wordt door Grienwis gesignaleerd . . . . . . maar dan . . . . .

“Laat me benadrukken dat er ook islamofobie bestaat en dat is natuurlijk evenmin koosjer, maar het feit dat mensen angst hebben kan ik begrijpen. Waar in de wereld je ook kijkt, de grenzen van de islam – zowel met andere godsdiensten als wel tussen islamitische stromingen – zijn momenteel buitengewoon bloedig en dat zegt, hoe je het ook wendt of keert, iets over de bron waar het vandaan komt. Ik vind het niet zo gek dat mensen daar bang van worden. Maar islamofobie in de zin van een hekel hebben aan, is natuurlijk zeer fout. Als dat onze reactie zou zijn, vallen we in dezelfde valkuil als degenen die zich bijvoorbeeld schuldig maken aan antisemitisme. Dat de Schilderswijk een relatief orthodox gebied is, is geen broodje aap. Met orthodox zijn in het algemeen is overigens niks mis, in de meeste gevallen heeft dat enkel invloed op het leven van de mensen zelf en bovendien zijn het vaak mensen met een hoog normen- en waardenbesef. Het wordt problematisch wanneer mensen willen vechten voor Allah. Je kunt niet sturen in opvatting of eisen dat mensen wat minder islamitisch worden, maar, inderdaad, wanneer iedereen wat zou matigen in zijn opvattingen, los je wel veel problemen op.”

Grienwis snapt dus dat mensen angst hebben voor de islam want moslims gaan over de hele wereld bloedig te keer, maar dat mag volgens hem niet ontaarden in een hekel hebben aan de islam, want dat is islamofobie en dat is dan weer hetzelfde als antisemitisme.

We mogen dus vooral geen hekel krijgen aan de oudste vorm van een nazi-mentaliteit die de wereld kent, namelijk de islam. Als we even aannemen dat islam hetzelfde is als nazisme – en dat is zo – dan vindt Grienwis dus dat antisemitisme even verderfelijk is als anti-nazisme.

De sleutelzin in bovenstaande alinea is natuurlijk die waarin Grienwis zegt dat de “momenteel” bloedige grenzen van de islam toch iets zeggen over de islam als “bron”. Kijkkijk! Dat is nieuw in het pc-brein van de wegkijkers en de weg-met-onzers. Nu nog gaan snappen dat Samuel Huntington dat van die bloedige grenzen in de hele geschiedenis van de islam zag en niet alleen “momenteel”.

Linkse Grefo Grienwis vindt dat er niks mis is met orthodox zijn. Dat klopt inderdaad bij Grefo’s, tenminste als die Grefo’s degelijk ingekapseld zijn in een Joods-Christelijk-Verlichte traditie. Maar dat orthodoxe moslims óók “een hoog normen- en waardenbesef” zouden hebben, is een fundamentele vergissing. De koran en de soenna zijn zowel onveranderlijk als heel duidelijk: verover met geweld, verover met list, lieg, vermoord, onderdruk, maak tot slaaf. En vooral: onderdruk de vrouwen.

Grienwis:

“Er moet meer aandacht komen voor vrouwenemancipatie in verkeerde kringen. Wat is de reden dat vrouwen zo massaal integreren in het radicalisme? Dat is een interessant gegeven waar weinig aandacht voor is. Ik daag experts uit zich erover uit te spreken.”

Ja, dat is een interessant gegeven. En het antwoord van top-expert Pennings luidt dat het “hoog normen- en waardenbesef”, dat wil zeggen de sociaal-psychologische misvorming en onderdrukking van vrouwen, dit soort dames-psychopaten oplevert. Men noemt dat wel het Stockholmsyndroom, dat is wanneer de gegijzelde alle begrip voor de gijzelnemer gaat ontwikkelen en er zelfs verliefd op wordt. En vervolgens mag je álles van dit soort dames gaan verwachten. Bijvoorbeeld dat ze, zoals in Beslan, zelf gaan gijzelen en koelbloedig kinderen gaan vermoorden van de kafirs. Herinneren we ons nog het lachje van terroriste Ahlam Tamimi? Met de Israël-demonisering van de Nederlandse mainstream-media plus wat er via de schotelantennes aan islamitische Jodenhaat-propaganda wordt opgevangen van Arabische zenders, worden ook hier Tamimi’s gekweekt.

Tsja, een pc-brein in de war: al dat bloed dat iets over de bron zegt, maar waaruit je jezelf tegelijk “een hoog normen- en waardenbesef” kunt drinken. De echte bewustwording kan niet lang meer uitblijven. Het laatste pc-korstje staat op breken.

_____________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron