DERSHOWITZ TERROR TUNNELS

Gatestone Institute publiceert een inleiding op het nieuwe boek van Dershowitz. Ik vertaal het eerste stukje en verwijs dan verder naar de Engelse tekst.

“Hamas tovert snel foto’s tevoorschijn van dode baby’s die over de hele wereld getoond kunnen worden, terwijl Hamas op hetzelfde moment voorkomt dat de media de Hamas-raketwerpers tonen in dichtbevolkte gebieden. Tenzij deze “dode baby strategie” van Hamas aan de kaak wordt gesteld en gestopt – door de internationale gemeenschap, de media, de universitaire wereld en alle goede mensen – zal die strategie spoedig komen “naar een theater bij in u in de buurt”. Als de dode baby strategie van Hamas werkt, waarom hem dan niet om de paar jaar herhaald? En waarom zouden andere terroristische groeperingen, zoals ISIS en Boko Haram, deze strategie niet overnemen zoals Hezbollah al heeft gedaan?”

Op 13 juni 2014 nam de commandant van de Gaza-divisie van de Israel Defense Forces me mee een Hamas-tunnel in, die onlangs was ontdekt door een bedoeïen-spoorzoeker die in de IDF dient. De tunnel was een betonnen bunker die van de ingang in de Gazastrook verscheidene mijlen reikte tot aan de uitgang bij een kleuterschool van een Israëlische kibboets.

De tunnel had een enkel doel: om Hamas doodseskaders in staat te stellen Israëli’s te doden en ontvoeren. De commandant zei dat de Israëlische inlichtingendiensten meer dan twee dozijn extra tunnelingangen in de Gazastrook hadden ontdekt. Ze waren ontdekt door de grote hoeveelheden aarde die werden afgevoerd om ze te graven. Hoewel de Israëlische inlichtingendiensten wisten waar deze ingangen waren, konden ze geen aanval vanuit de lucht bevelen, omdat deze ingangen waren gebouwd in burger-bouwwerken, zoals moskeeën, scholen, ziekenhuizen en particuliere woningen.

Lees verder >>>

______________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron