docplogo3Ik had nog nooit gehoord van een ANBI en ook niet van “DocP”. Nee, ik heb het niet over “Doctorandus P.” Van hem heb ik wél gehoord. Mijn vriendin en ik zaten een keer ergens in de jaren 1980 op een Amersfoorts terras. Een paar tafeltjes verderop zat Doctorandus P. te schrijven. Het was voor de rest een stil terras. Wij drieën – Drs. P., mijn vriendin en ik – waren de enige bezoekers. Dus ik stelde mijn vriendin voor dat ik zou beginnen te zingen: “Er ligt alweer een juffrouw in het trapportaal/Die onnatuurlijk om het leven is gekomen.” En als DocP dan zou opkijken, zo stelde ik aan mijn vriendin voor, dan zouden wij hem breed toelachen en allebei de beide duimen heftig verticaal bewegen om te laten zien hoe wij de humor van DocP waardeerden. Mijn vriendin vond dat geen goed idee.

Enfin. Bovenstaande alinea dient als ezelsbruggetje: op die manier kunnen we ons de naam inprenten van een antisemitische organisatie die door de overheid als een “Algemeen Nut Beogende Organisatie” (ANBI) wordt gezien én gesubsidieerd. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk in een Westerse, Europese, Nederlandse cultuur die de laatste 40 jaar niet alleen steeds islamofieler, maar ook steeds openlijker anti-semitisch is geworden. Antisemitisch, “althans” zo voegen wij er voor de vorm aan toe, “anti-Israël”.

Het is een mooie VPRO-achtige naam, dat “DocP”. Maakt een indruk van professionaliteit en objectiviteit. En je kunt er “Documentatie Palestina” in lezen. Ga eens op de website kijken. En klik dan ook even door op het mission statement van deze linkse nazi’s en bezie wat voor smerige “anti-Israëlische” leugenlasterpropaganda daar bij elkaar geveegd staat. Degenen die dit niet als leugenlasterpropaganda kunnen herkennen – dat zijn er veel, gezien het feit dat door de hersenspoeling van de mainstreammedia 40% van de Nederlandse bevolking inmiddels denkt dat Israël genocide op “de Palestijnen” pleegt – moeten misschien eerst even de “Korte Geschiedenis van Israël” op mijn website lezen of anders de recente toespraak van Ron Prosor voor de Verenigde Nazi’s even tot zich nemen.

Nog eens: een puur antisemitische organisatie wordt door de Nederlandse overheid gesubsidieerd als een “Algemeen Nut Beogende Organisatie” (ANBI). De website van “DocP” vermeldt dan ook: “DocP is ANBI erkend, giften zijn aftrekbaar voor belasting”. Dus dat stickertje met “Boycot Israël” ondertekend met “www.docp.nl” dat ik in de Amsterdamse Sarphatistraat van een fietsenrek pulkte, is van belastinggeld betaald.
__________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron