livingstoneIn de trailer die het programma aankondigt ( zondagavond, 15 februari, 20:15, NOP 2) heeft Ken Livingstone het grootste gelijk van de wereld: hij legt aan zeurende politie-agenten uit dat de politie niet ten gunste van een privé-bewakingsdienst mag ingrijpen die probeert te voorkomen dat er op een shopping-mall in Londen gefilmd wordt. Ik ben benieuwd of hij dat ook zou doen als de politie zou ingrijpen bij een moskee ten gunste van moslims die niet gefilmd willen worden. In Nederland vindt de politie dat in elk geval heel gewoon.

Ken Livingstone is een ex-burgemeester van Londen, een islamofiel en een echte, harde antisemiet. Paul Brill is een wat dissidente en ouderwetse stem in de linkse Volkskrant. Hij schreef op 31 maart 2012 aangaande “de slag om het burgemeesterschap van Londen op 3 mei” het volgende over Livingstone

“Labour-kandidaat Ken Livingstone, die vier jaar geleden door de Conservatief Boris Johnson uit het gemeentehuis is verdreven en nu probeert een comeback te maken, is namelijk in ernstige aanvaring gekomen met de Britse Jewish Leadership Council. Na bemiddeling van partijleider Ed Miliband heeft hij excuses aangeboden voor opmerkingen die hij begin deze maand maakte in een gesprek met Joodse partijleden, dat juist was bedoeld om de lucht wat te klaren.

Of met die excuses de zaak is afgedaan, valt te betwijfelen. Columnist Jonathan Freedland van The Guardian – de krant die zeer dicht bij Labour staat – gaat in elk geval niet meer op Livingstone stemmen. Freedland was aanwezig bij het ‘verzoeningsgesprek’ en werd zeer onaangenaam getroffen door de minachting die Livingstone toonde voor de kritiek van zijn Joodse partijgenoten. Bovendien vindt Freedland het bezwaarlijk dat de oud-burgemeester in dienst is getreden van de door Iran gecontroleerde televisiezender Press TV en daarvoor programma’s is blijven presenteren toen hij zich opnieuw kandidaat had gesteld voor City Hall.

Waarom moest tussen Livingstone en zijn Joodse partijgenoten de lucht worden geklaard? Omdat er een lange geschiedenis is van dubieuze uitspraken door de voormalige burgemeester. In zijn felle kritiek op Israël wijst hij afwisselend de Israëli’s, de zionisten en de Joden als boosdoeners aan. In 2005, nog geen twee weken na de terroristische aanslagen op de Londense metro, noemde hij Palestijnse zelfmoordaanslagen gerechtvaardigd omdat de Palestijnen nu eenmaal niet beschikken over tanks en vliegtuigen. Kort erop ontving hij de Egyptische religieuze leider Yusuf al-Qaradawi, naar wiens oordeel aanslagen op Israëlische burgers een gepast strijdmiddel zijn.

In het gesprek met zijn Joodse partijgenoten wees Livingstone elke kritiek op zijn optreden van de hand. Ook zei hij niet veel waarde te hechten aan hun bezwaren omdat hij ervan overtuigd is dat een uitgesproken linkse kandidaat als hij het moet hebben van de lagere inkomensgroepen, terwijl Joden overwegend gefortuneerd zijn.

Dit gaat natuurlijk verder dan dubieus. Hier is sprake van een prominent politicus en kandidaat voor een belangrijk ambt die, bewust dan wel onbewust, gebruik maakt van antisemitische stereotypen. En het geeft te denken dat zijn partijleider slechts bemiddelt en geen afstand neemt; integendeel, Miliband heeft Livingstone voluit geprezen.”

Wie nog meer wil lezen over de liefde van Ken Livingstone voor de Profeet – ja, hij zei echt in verkiezingsspeeches die hem de moslimstem in 2012 in Londen moest opleveren: “vrede zij met hem”moet Robert Spencer even raadplegen. Bij Spencer kan je ook lezen dat hij in zo’n speech meer geld belooft voor de islamisering van Londen. Echt? Ja, echt. Het stuk heet “London mayoral candidate Ken Livingstone: I will make London a beacon of Islam”. Zegt-ie dat echt? Ja, dat zegt-ie echt.

De keuze van de VPRO is de keuze van de hele publieke omroep, in Nederland en in België, van het NOS-journaal, van de NRC, de Volkskrant en Trouw en van de foute Jodenkrant de New York Times: tégen Israël en vóór de Palmaffia’s. Ook de VPRO is een ronduit antisemitische zendgemachtigde. En vanavond zal in dat kader Ken Livingstone de verdere islamisering van Engeland en, naar ik aanneem, speciaal die van Londonistan promoten en er zal ongetwijfeld óók wat ruimte zijn om Israël te demoniseren.

DUNK 1Het antisemitisme van de VPRO?

Eerst was er “Tegenlicht” met de docu “In de ban van Israël” (oktober 2011) met de zelfhatende antisemitische krankzinnige Thomas von der Dunk. Joost Niemöller was vernietigend over deze zuivere antisemitische uitzending die zich ontrolde volgens alle cliché’s. Zelf heb ik ook over die uitzending geschreven onder de titel: VPRO, Ilan Pappé, Von der Dunk, Ben Goerion, Israël, antisemitisme, bedrog, fraude, leugen, manipulatie.”

Op 10 december schreef ik onder de titel “De juichende Jodenhaat-jongeren van de VPRO” (die zich blijkbaar hadden laten inspireren door “In de ban van Israël”) het volgende en ik begon met een citaat van de jongeren-site zelf:

Shalom! Dit is De Kolonisten van de Westelijke Jordaanoever. Waan je in het tijdperk van nu: Het onoplosbare Israëlisch-Palestijnse conflict. Sinds de zesdaagse oorlog koloniseren de Israëliërs delen van de Westelijke Jordaanoever, Sinaï en de Gazastook. In dit spel ben je zelf een Joodse Kolonist die op weg is met zijn bulldozer. Je doel is het stichten van een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Je bent echter niet de enige met als doel een nederzetting. Ook andere onverschrokken kolonisten zijn met hun bulldozers in de buurt van de Westelijke Jordaanoever: de wedstrijd om de kolonisatie is begonnen!

Ik schreef al eerder over het antisemitisme bij de VPRO. En ik ben niet de enige. Dat antisemitisme is niet nieuw: alle mainstream-media zijn ermee vergiftigd. Maar dat van de VPRO heeft een speciale afdeling die ik de JJJ zou willen dopen: VPRO’S Juichende Jodenhaat Jongeren. Het stukje hierboven geciteerde tekst is van een website van de VPRO die zich noemt DORST, blijkbaar speciaal voor jeugd die hongerig is naar VPRO-voorlichting en naar méédoen, erbij horen. En het spelletje is het zelfde als op het schoolplein: de zwakken pakken. Ik schreef eerder over dat schoolplein:

‘De wereld is een schoolplein en we willen allemaal bij de populaire groep horen. Op het mondiale schoolplein is Israël-haat zeer in de mode. Het is een domme haat, zoals vaker met de haat van de meerderheid. Het “populisme” van de Israël-haat:  dát zou Paul Rosenmöller eens moeten onderzoeken. En dan meteen maar hoe het kan dat elke waarheid over de geschiedenis en actualiteit van Israël achter linkse leugenpropaganda is verdwenen. Wat is de angst van het schoolplein? De zondebok worden en vervolgens het offerdier. Er niet bij horen, gepest worden, geslagen en geschopt en bespuugd worden. Op het mondiale schoolplein: gevangen gezet, gemarteld, geëxecuteerd worden. Maar ze zijn het zich niet eens bewust, de genotzoekertjes van links, dat het allerdiepste eigenlijk de angst is. Ze staan op het morele krukje, gemakzuchtig te zelfmanifesteren. Oh, wat is het toch fijn in hun eigen hoofd! Goed toeven is het ook op hun bankrekening, hun subsidierekening, in hun auto, huis, wandelgangen en vooral ook op de televisie.’

Ik citeer een van de comments, waarin de kiemen van het oude antisemitisme prachtig bij een jongere aan het opbloeien zijn. Bij de VPRO is de geestelijk verzorging van de jeugd bijna net zo goed als in Gaza en Samaria-Judea . . . pardon: “de Westelijke Jordaanoever!”

“Ik waardeer de VPRO omdat ze de documentaire‘The Israel Lobby” maakte, die voor mij een openbaring was. Uit respect daar voor wil ik dit spel ook tollereren [sic]. Sedert begin van de crisis lees ik over het jodendom en de invloed van invloedrijke joden op de wereld. Die is veel groter dan ik ooit had gedacht. Ik doe uitgebreid verslag van mijn zoektocht en resultaten op een blog. Mijn devies: Rücksichtslos de waarheid op tafel. Daarna pas een mening hebben. Wie mij goed onderbouwd kritiek kan geven is heel welkom op mijn blog.”

( . . .)

Het is gek, door de wol geverfd als ik ben inzake domme Jodenhaat: maar ik ben toch weer verbijsterd.”

Het gebeurt gewoon wéér!

Tot zover mijn citeren van mijn stuk omdat u tóch niet doorklikt als ik alleen de link geef en ik het toch wel van belang vindt dat u er even kennis van neemt. Ook al omdat je het item vergeefs zult zoeken op de VPRO-adolescenten-site “Dorst”, want na veel protest heeft de VPRO het spel – onder groot vertoon van verongelijktheid! – van de website gehaald.

Over de smerige lasterende VPRO-docu “Kolonisten van Hebron” van 19 november 2012 heb ik hier geschreven. Ik zei toen:

“Ik citeer de website van Tegenlicht waar een bijzonder smerige documentaire – (Hoofdprijs op het IDFA van 2012!) – over “kolonisten” in Hebron aldus wordt aangekondigd:

‘De jonge Israëlisch – Nederlandse filmmaakster Esther Hertog huurde er een caravan en verbleef drie jaar met regelmaat in dit Joodse settlement. Zij observeerde er het dagelijks leven; een confronterende mix van religie, soldaten, religieus (gedreven) kolonisten en hun spelende kinderen. Welkom in een absurdistische werkelijkheid.’

Het gaat vooral over die spelende kinderen. Die zijn de rode draad. Het zijn twee strontvervelende Joodse jongetjes met keppeltjes, die de sfeer van angst waarin ze moeten leven uiten in stoer en uitdagend gedrag. Maar die twee jongetjes, die zelfs een keertje een paar kleine steentjes gooien in de richting van een “Palestijns” huis, betekenen natuurlijk niets in vergelijking met het dodelijke stenen gooien in de intifada’s en de opvoeding tot dodelijke haat tegen Israël en Joden in de hele Arabische wereld en in het bijzonder onder de “Palestijnen”.

Esther Hertog is een bijzonder mens, met een bijzondere insteek, zoals alle linkse aanstellers en bestijgers van het morele krukje: ze belastert dat hele kleine Joodse eilandje in die Arabische haat-oceaan, dat nog niet genoeg gedemoniseerd wordt door de Arabieren. Ze concentreert zich daartoe op dat minimale stukje grond – drie procent van “de Westbank”! – waarop Israëli’s wonen. De voorgeschiedenis, de oorlogen en de terreur vanaf 1920 door de Arabieren vernoemt ze niet. En dan zijn twee door angst gedreven stoerdoenerige Joodse jongetjes met keppeltjes de verpersoonlijking van het Kwaad.”

In datzelfde stuk zei ik:

“Intussen heeft de puur antisemitische VPRO voor vanavond alweer een docu aangekondigd die “Israël Ltd” heet: “Israël NV” dus, met een knipoog naar der ewige Finanzjude en das Jüdische Börsenschwein. Zoals Joost Niemöller zegt over de recente aanval van Ingrid van Engelshoven (D66) op de PVV: “Het is de oudste truc uit het antisemitische boekje. Begin over schimmige Joodse geldstromen. Werkt altijd”

Nee, ik heb niet de energie gehad om “Israël LTD” (januari 2014) indertijd te gaan fileren of zelfs maar bekijken. Je kunt als eenling onder weinig medestanders op den duur niet meer op tegen het gsubsidieerde antisemitische media-mega-geweld. Vanavond kunt u weer genieten van – gesubsidieerde! – en dus door u betaalde islamofilie en Jodenhaat bij de VPRO.

UPDATE:

De uitzending bekeken en tot mijn verwondering eigenlijk alléén maar een behandeling van de sociaal-economische problemen van Londen op een manier die voor het overgrote deel mijn goedkeuring wel kon wegdragen. Tenminste, als je het totale verzwijgen van de sociale en economische problemen die de immigratie en met name de moslim-immigratie met zich mee heeft gebracht niet in aanmerking neemt. Livingstone was zo’n beetje als de SP in Amsterdam: hartstikke goed bezig “in de wijken” en op de bres voor goed openbaar vervoer en betaalbare huren en gezondheidszorg, maar maar pure  nazi’s als het aankomt op Israël en islam en geen kwaad woord over immigratie en asielzoekers-industrie.

UPDATE 16 februari 2015:

livingstone plus qaradawiHier een fraaie verzameling quotes van de mafkees; “Ken Livingstone in his own words”. Zie hem staan naast al Qaradawi, de man die graag als laatste levensdaad, al was het vanuit een rolstoel, Joden at random zou mitrailleren.

Door zijn vreselijke cockney-accent en zijn haastige brabbelstijl van praten is Livingstone nauwelijks verstaanbaar. Maar onder het filmpje vertel ik wat hij volgens mij zegt in 2009 op een “Palestijnse Solidariteitsbijeenkomst” en becommentarieer dat:

“Er wordt nooit eens serieuze en positieve aandacht besteed aan de achtergronden van Hamas in Britse media.” (Hoe zou dat dan moeten? Wat is er positief aan Hamas?)

“De Palestijnen hebben het recht te kiezen wie ze willen en in dit geval was dat Hamas.” (Ja, zo kozen de Duitsers ooit Hitler, maar net als in Weimar ging de verkiezing van Gaza ook gepaard met intimidatie en moord.)

“De blokkade van Gaza betreft medicijnen en daardoor gaan mensen dood en dat is een misdaad tegen de menselijkheid en als men voorstelt Israël te boycotten dan is men tegen en dat is een vreselijke dubbele moraal.” (Dat is gewoon een leugen. Israël blokkeert alleen materiaal waarmee raketten gebouwd kunnen worden en bouwmaterialen die voor smokkel- en moordaanslag-tunnels gebruikt kunnen worden en desondanks bouwen de Palmaffia’s in Gaza duizenden raketten en honderden tunnels.)

“De Israëlische regeringen zijn er jaren lang mee weggekomen het bestaan van een Palestijns volk te ontkennen, maar je zou eens moeten proberen te zeggen dat er geen Joden bestaan.” (De Israëli’s hebben alleen benadrukt dat het ‘Palestijnse volk’ een uitvinding is van na 1967 en dat het gewoon Arabieren zijn. Livingstone probeert het de lading te geven dat de Israëli’s proberen het bestaan van de Arabieren in Gaza en Samaria-Judea ueberhaupt te ontkennen.)

“We hebben in de jaren 1980 binnen Labour een campagne gevoerd om de PLO erkend te krijgen als de enige vertegenwoordiger van het Palestijnse volk.” (Dan heb je geijverd voor de Palmaffia die zijn eigen bevolking gijzelt en onderdrukt en drenkt in Jodenhaat om de eigen corrupte macht en luxe en seksuele privileges te behouden.)

“In Sabra en Chatilla zijn massamoorden gepleegd door de Israëli’s gedurende de Libanon-oorlog van 1982.” (Dat is een leugen: de massamoorden zijn gepleegd door ‘christelijke’ Libanese milities. En net is de vraag of Sharon daaraan echt iets had kunnen doen of het had kunnen voorkomen.)

“Tony Blair was misdadig bezig toen hij weigerde om op te roepen tot een wapenstilstand in de Libanon-oorlog van 1982.” ( Blair zag toen al in dat Iran via Hezbollah niet alleen in oorlog was met Israël maar met het hele Westen en Blair vond dus dat Israël de tijd moest kijgen om Hezbollah zo grondig mogelijk op te ruimen.)

“Iran, zo zegt men, staat op het punt atoomwapens te verkrijgen. En wat gaan we doen aan de duizenden nucleaire raketten die Israël nu al heeft?” (Atoomwapens in de handen van een rationeel gewetensvolk is iets anders dan atoomwapens in de handen van krankzinnige gewetenlozen, mafkees!)

UPDATE 9 MEI 2016:

Op 4 mei 2016 heeft Livingstone een “interview” gegeven . . . . . . nou ja, een monoloog gehouden waarbij een Arabische schone invoelend zat te kijken. Wat hij zegt komt erop neer dat Israël de schuld heeft van alles dat in het Midden Oosten mis is. “Vlaamse vrienden van Israël” heeft een stuk gewijd aan deze Jodenhaatriedel die hier te vinden is.

_____________________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron