NETANYAHU GEEN PALESTIJNSE STAAT

De vroege NON-journaals van deze dinsdagmorgen van de Knesset-verkiezingen in Israël openden inderdaad met die verkiezingen:

“Hij [Netanyahu]probeerde nog stemmen te winnen door zich onverzoenlijk op te stellen jegens de Palestijnen.”

“Onverzoenlijk”. Niet “hard”, wat hier het word of choice zou moeten zijn geweest voor een enigszins neutrale journalist. Maar ze kúnnen het niet inhouden, de fop-journalisten en linkse Israël-bashers. Niet alleen Netanyahu, maar ook Likoed en al wie op Likoed stemmen, worden op deze manier in één woord weggezet. Want als je door “onverzoenlijkheid” verleid wordt, dan ben je toch een slecht mens, nietwaar? Nou ja, behalve als je onverzoenlijk bent tegenover het Absolute Kwaad en dát is wat de Palmaffia’s in Gaza en Samaria-Judea vertegenwoordigen. Maar dat vindt die onwetende journalist die nog nooit iets fatsoenlijks over Israël heeft gelezen en die deze tekst schreef en uitsprak natuurlijk nu juist niet . . . . .

In het langere stuk waarin ik vandaag de Jodenhaat fileerde in de uitgebreide bijdrage van Monique van Hoogstraten in “Nieuwsuur” van afgelopen zondagavond, betoogde ik dat de geschiedenis heeft geleerd dat met de Palmaffia’s niet valt te onderhandelen, dat ze géén vrede willen en dat ze alleen maar uit zijn op de vernietiging van Israël. En dat zei Netanyahu in sobere woorden tijdens een interview en het NON-journaal citeerde hem netjes. Maar natuurlijk alleen om te tonen wat voor een nare extreem-rechtse Likoedse haviknik Netanyahu is:

Netanyahu: “Degene die een Palestijnse staat laat ontstaan, maakt ruimte voor terroristische aanvallen tegen Israël. Dat is de realiteit van de afgelopen jaren. Wie dat niet begrijpt, steekt zijn kop in het zand. Dat doen de linkse partijen, telkens weer.”

Interviewer: “Dus wat u betreft, komt er geen Palestijnse staat?”

Netanyahu: “Inderdaad.”

Ja, “idealistisch” links heeft altijd moeite gehad met de realiteit: zowel om haar onder ogen te zien alsook om tot het besef te komen dat er grenzen zijn aan de veranderbaarheid van die realiteit. De waarheid rond “Israël en de Palestijnen” is eenvoudig: de Arabieren willen de Joden vermoorden. Punt. Dat is de waarheid. En de waarheid is nóóit vrijblijvend. Dat heeft Netanyahu ingezien.

Lees al mijn odes aan het NON-journaal !!!
__________
Dit stuk is doorgeplaatst op E. J Bron

Advertenties