himmlerkapsel zoekt baanLees: “Het Himmler-kapsel van de Turkse en Marokkaanse jeugd

Op “Das Kapital”, een onderdeel van het GeenStijl-PowNieuws-Glamorama-Das Kapital-media-conglomeraat, stond een heel erg a-typisch stukje waarin de relatief hoge werkloosheid onder allochtonen aan rááááásíésmèè en dieskriemienazi werd geweten. Ah ja! En daar komt dan weer de relatief hoge criminaliteit onder allochtonen uit voort. Iesnietkoeltoer! Mooi wel. Als ik een nieuwe politieke partij zou oprichten, of een nieuwe krant in de markt zou zetten, of een nieuwe universiteit zou stichten dan zou ik wel een goeie naam weten: “MIA”. Nee, dat is geen meisje maar een acroniem voor: Mentaliteit Is Alles.

Commenter “Pieter V” reageerde op genoemd a-typisch stukje op “Das Kapital” aldus:

“Daar gaan we weer! Allemaal racisme! Het mantra van de wegkijkers die ernstig te lijden hebben aan cognitieve dissonantie. Het heeft natuurlijk niets met achteraf steeds weer gebleken gebrek aan competenties, arbeidsethiek, punctualiteit, teamgeest, taalbeheersing, presentatie, inschikkelijkheid en respect voor collega’s en de bedrijfsleiding te maken. En natuurlijk ook niets met EISEN en nog eens EISEN op een bijzondere behandeling al dan niet vanwege de godsdienst. En ja, zoals altijd zijn er de uitzonderingen die de regel bevestigen. [mijn vet]

Maar zolang als een werkgever het risico loopt op een faillissement vanwege een of meerdere werknemers die dwars in het hok gaan liggen wordt dit probleem echt niet opgelost. Degenen die het allemaal zo goed weten moeten zich dringend eens op de hoogte stellen van de feiten in plaats van de uit de lucht gegrepen aannames weer eens te debuteren [sic ***] dat de oorzaak racisme zou zijn. ( . . .) de “allochtonen” moeten er gewoon voor zorgen dat ze als werknemer aantrekkelijk zijn voor de werkgever. De Polen hebben bewezen dat het tamelijk eenvoudig is. Maar ja, geen speciale EISEN. Marokkanen hebben nog een paar decennia nodig om hetgeen die groep tot nu toe grondig verknald heeft weer recht te breien, als ze dat al willen.

De overgrote meerderheid van de werkgevers interesseert de naam of huidskleur van hun werknemers geen bal. Wel of ze competent en productief zijn, geen ellende veroorzaken, in het team passen en qua uitstraling bij zijn bedrijf passen. Dat zijn de normaalste parameters voor selectie, altijd al geweest.” [mijn vet]
_______________

*** Bedoeld is natuurlijk “debiteren”. Een verschrijving die zeer waarschijnlijk komt doordat de “u” naast de “i” op het toetsenbord zit.

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron