AMERSFOORT  -  Serie 'Klassieke boeken' / Prof Harinck leest uit... 31-10-2012

Met name het links-christelijke deel van de bevolking van wat ooit Nederland was, is me een gruwel, vooral vanwege hun geflirt met de ergste collectieve waanzin die de mensheid ooit heeft getroffen, de Islam, en vanwege het demoniseren van de grondleggers van de Joods-Christelijk-Verlichte traditie. Van de Westerse beschaving dus. Ja ik heb het over de Joden en Israël. In 2012 heb ik daar twee essays over geschreven onder de titel Israël-haat & islam-liefde in Christelijk Nederland (I & II).

Dus je houdt je hart vast als de IKON, een omroepclub waarin linkse Grefo’s de toon aangeven, aankondigt dat ze een serie gaan maken onder de titel “Om de Oude Wereldzee” naar het gelijknamige boek van Abraham Kuyper (1837 – 1920) waarin de “voetsporen” van Kuyper gevolgd zouden worden bij zijn reis in 1905 rond de Middellandse Zee. Kuyper is de politieke oervader van de Gereformeerden in Nederland.

De inspannende studiesnoepreis wordt gemaakt door een team onder leiding van George Harinck (Rotterdam, 15 mei 1958). Volgens Wikipedia is hij “een Nederlandse historicus die werkzaam is op het terrein van de protestantse kerkgeschiedenis. Hij is lid van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt.” De webmaster van E. J. Bron pleegt te zeggen: “Niks erger dan een linkse Grefo.” En dat blijkt ook hier weer. En dan lees je dat het zal gaan over botsende culturen en religies in heden en verleden”. U begrijpt meteen al: we gaan niet eenzijdig de schuld bij de islam leggen!

Ik heb alleen aflevering drie bekeken en voor de rest is mijn plezier eigenlijk al bedorven. Misschien zal ik de rest ook nog bekijken, maar ik ga niet meer de moeite doen erover te schrijven.

Op 36:35:

“Honderdtien jaar nadat Kuyper hier was is de situatie in wat nu de staat Israël is een dramatisch andere. Het land leeft op zeer gespannen voet met zijn Palestijnse buren. De bouw van illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever vormt een permanente bron van conflict. En vorig jaar nog vielen er meer dan 2000 doden tijdens de oorlog in Gaza.”

Nu heb ik alleen al in deze aflevering drie genoeg gehoord over de islam om een normaal denkend mens en vooral een historicus, ja, zelfs een “historicus” als Harinck blijkbaar is, te bewegen om nog eens scherp te gaan kijken naar de geschiedenis van Israël en de “Palestijnen”. Die Harinck is dus “professor”. Met een “leerstoel” aan de VU. En van rijpe leeftijd: 15 mei 58 geworden. Maar hij lepelt gewoon de leugenlaster-clichés op die het hele linkse monopolistische mediaal-politiek-educatieve Orwell-conglomeraat dagelijks uitbraakt. Ik kan het bijna niet meer opbrengen om wéér hetzelfde uit te leggen als ik dat – door mij in vetblauw uitgevoerde – citaat van ‘m ga analyseren.

“Het land leeft op zeer gespannen voet met zijn buren.” Die formulering. De subtiele, suggestieve geméénheid. “De man leeft op zeer gespannen voet met zijn buren.” Voelt u ‘m? Dat ligt aan die man. Dat ligt aan dat land. Dat ligt aan Israël. Dat wordt nog versterkt door “illegale nederzettingen” en “permanente bron van conflict”. De professor kiest de aanduiding voor Samaria-Judea die de Palmaffia-propaganda aan de Westerse linkse nep-elite heeft geleerd. En die “meer dan 2000 doden tijdens de oorlog in Gaza” zullen toch best wel te wijten zijn aan dat land dat “op zeer gespannen voet met zijn buren” leeft en met “illegale nederzettingen” een “permanente bron van conflict” schept?

Kijk nou toch eens hoeveel moeite ik moet doen om de vuiligheid voelbaar te maken! Oh, ze zijn zo netjes, krypto-antisemieten als professor George Harinck! En nu moet ik nog de moeite doen om uit te leggen dat die hele blauw-vette alinea uit leugens en verzwijgingen bestaat. En voor het eerst in mijn leven besluit ik om dat eens een keer NIET te doen. Krijg de kanker maar achter je Jodenhaathart, George Harinck! Stik maar in je leugenlaster! Ik hoop dat jouw eigenste God der Wrake je de Hel in sode-flikker-kanker-tering-tief-straalt! Omdat je ZIJN volk hebt verraden. Want dat geloof je toch, mafkees, dat het ZIJN volk is?

En dan komt er meteen daarna, op 37:00 een domme linkse trut aan het woord van wie wij al weten dat ze afstamt van echte Russische Zionistische Kibboetsim. Net als de correspondente van het NOS-journaal, de antisemiet Monique van Hoogstraten, zorgt Harinck ervoor dat de stem die kritisch is op Israël dom en links is, maar oppervlakkig gezien wel “credentials” heeft. Ongeveer zoals een Joodse zelfhater als Lodewijk Asscher of Jaap Hamburger die ook hebben. Deze dame, die eruit ziet of ze zó van het Nederlandse Groen-Links lid kan worden, zwatelt dienovereenkomstige onzin. Ze was vol hoop, zegt ze, dat “Oslo 1993” een ommekeer teweeg zou brengen en dat haar zoon ooit in een leger zou dienen dat er alleen was “voor de verdediging”. Voelt u ‘m? Ze impliceer dat het IDF van nu een aanvalsleger is. Maar dat is natuurlijk volstrekte onzin, want als de Palmaffia’s geen terreur plegen en geen raketten afschieten op Israël doet het IDF niks.

Ze heeft het over “de droom van Oslo”. Let eens op de mimiek die ze heeft als ze die woorden zegt “Oslo dream”. Dat is een wéreld vol ideááálen voor haar geweest, waarin ze diep teleurgesteld is geraakt. Dus je neemt aan dat ze een analyse heeft gepleegd van de wijze waarop die droom verstoord werd. Nou nee dus. Iedereen . . . . . . nou ja, toch minimaal elke Israëliër kan 23 jaar na Oslo toch weten dat Arafat nooit van plan is geweest zich iets aan te trekken van het vredesproces en meteen begonnen is met de planning van de terreur en van het saboteren van “Oslo”. Daarmee de lijn voortzettend die zijn mentor, de Moefti van Jeruzalem in 1920 had ingezet met de Nebi Musa pogrom van 1920. Maar weet je wat deze Israëlische Groen-Linkseuse zegt? Nee, je gelooft je oren niet: “En toen werd Rabin vermoord. En met hem onze droom. Met zijn dood ging het hele idee van ‘delen’ en van samenleven op de lange baan.”

Die domme linkse kut hangt het mislukken van “het vredesproces” op aan de moord op Rabin door een enge rechtserd! Ja, de maakbaarheid van de samenleving ophangen aan één persoon is echt een links dingetje. Godzammezandstralen! En dan die kop die ze erbij trekt!

Mag ik het zó uitdrukken?
I fucking rest my fucking case!
Maar die gevaarlijke idioot Harinck mag mij corrigeren als ik ergens iets mis heb.
En dan krijgt-ie antwoord.

Zie ook deel 2: “Nog eens: George Harinck, IKON, geschiedvervalsing en stiekeme Jodenhaat in ‘Om de Oude Wereldzee”
_____________

Advertenties