Wijenberg (midden) met Margriet Teders van “Vrouwen in het Zwart” die rouwdiensten houden omwille van de slachtoffers die de Joden maken en natuurlijk rechts de bekende “anti-Zionist” Dries van Agt

Wijenberg (midden) met Margriet Teders van “Vrouwen in het Zwart” die rouwdiensten houden omwille van de slachtoffers die de Joden maken en natuurlijk rechts de bekende “anti-Zionist” Dries van Agt

De webmaster van E. J. Bron, Martin van Vliet en ik, Martien Pennings, hebben een aanmanende sommering ontvangen van een advocatenkantoor in Den Haag (SRK) om op de website “Joop.nl” een “rectificatie” te plaatsen waarin wij zouden verklaren dat Wijenberg géén antisemiet is en dat wij ons dus schromelijk vergisten. Mij en de webmaster van E. J. Bron leek dat een uitstekend idee. Waarom? Ha! Die redenen zal ik nader uiteen zetten in een artikel dat zal verschijnen zo gauw die “rectificatie” op “Joop.nl” verschijnt.

Martin van Vliet koos voor een andere benadering. Gisteren verscheen op de site van E. J. Bron een eigen “rectificatie” van hem. Ga maar zelf lezen waarom Martin ervoor kiest het op die manier te doen.

Het onderstaande schreef ik aan de advocaat van Wijenberg, de heer A. R. Mes van advocatenkantoor SRK te Den Haag.

Dag mijnheer Mes,

Dit betreft uw dossiernummer r54684s A.6AME

Allereerst gefeliciteerd met uw cliënt, de heer J. J. Wijenberg. Iemand die de zin opschrijft  –“Het IS-doel is het vestigen van een utopische religieuze staat, precies zoals de zionisten hebben gedaan.“ – moet wel een goed en verstandig mens zijn en een expert in de geschiedenis van Israël.

Het lijkt mij een goed idee om op het edele weblog “Joop.nl” de in uw mail vervatte “rectificatie” op te nemen:

“Op de blog van E.f. Bron, http://www.ejbron. WordPress.com heb iþ Jan Wijenberg in verband gebracht met antisemitisme. Dit is niet gefundeerd en ook onjuist.”

Het is overigens wel grappig dat uw cliënt de rectificatie op “Joop.nl” wil hebben, terwijl de “uiting”, zoals u het noemt, helemaal niet op die website is gedaan. Maar ik begrijp dat uw cliënt in de ogen van andere  . . . . . eh . . . . . Israël-irrationalisten van blaam gezuiverd wil worden. Nóg grappiger vond ik de in uw zin – “Ik zal dit dan desgewenst met Joop.nl verder afstemmen” – vervatte suggestie dat ik zelf bij “Joop.nl” zou gaan aankloppen om te vragen om de gunst van “rectificatie”.

Ik vraag me overigens af of die slordige manier waarop u mij hebt benaderd – geen rechtstreekse mail, ik moest het indirect van de webmaster van E. J. Bron horen – wel rechtsgeldig is. In elk geval zou ik het op prijs stellen als u mij per omgaande de ontvangst van deze mail zou willen bevestigen.

Succes, mijnheer Mes, in het bijstaan van strijders tegen het kwaad dat “Israël” heet! De volgende Holocaust kan natuurlijk niet snel genoeg bewerkstelligd worden. Een sterk en nucleair Iran, een sterk Hezbollah, een sterke IS, een sterk Hamas, een geïslamiseerd Europa, meer macht voor “links”  en een verzwakt Israël kunnen daarbij helpen. Dus ook u, mijnheer Mes, nogmaals gefeliciteerd met uw morele keuze. Hebt u kinderen? U werkt op deze manier ook voor hen aan een zonnige toekomst.

De groeten, Martien Pennings
_______________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron