De vader van de 39-voudige moordenaar snapt er echt geen hout van hoe dat nou heeft kunnen gebeuren. Het zal toch niet iets met dé islam  van doen hebben?

De vader van de 39-voudige moordenaar snapt er echt geen hout van hoe dat nou heeft kunnen gebeuren. Het zal toch niet iets met papa’s gemátigde islam van doen hebben?

Plotseling geradicaliseerd. Niks van gemerkt. Luister, linkse gekken! Van hoeveel IS-gangers en aanslagplegers moeten jullie dit nog horen voordat het kwartje valt? Namelijk dat er geen gemátigde islam bestáát, dat er hoogstens moslims en linkse gekken zijn die tegen 14 eeuwen terreur-klippen op blijven ontkennen dat de islam geheel is opgetrokken uit een massieve bierkaai van geestelijke en materiële terreur? Ik ga het allemaal niet opzoeken en aanlinken en klaar zetten. Alleen even de twee gevallen van de laatste dagen. Vanmorgen om 7 uur op het NON-journaal- kijk vanaf 4:20 – de vader van de zoon die 39 mensen op een strand in Tunesië kapot vermoordde. Hij snapt er niks van, die vader. Dat moet dan een gemátigde moslim zijn.

De Franse correspondent van de Vlaamse Standaard is met de omgeving gaan spreken van de gemátigde moslim die in Lyon een chemische fabriek wilde opblazen en in het voorbijgaan even het hoofd van zijn directe chef afsneed en op een hek spietste samen met de IS-vlag. “Een Jan-met-de-pet-terrorist met een Seat Ibiza”. Ook daar in Lyon allemaal gemátigde moslims in die omgeving die geheel perplex zijn.

Correspondent Frank Renout van “de Standaard”:

“Salhi wurgde eerste zijn baas, onthoofdde hem erna, pakte het hoofd vast en nam daarna twee foto’s met een mobiele telefoon, aldus politiebronnen. Het hoofd hing hij aan een hek. De selfie van hem met het hoofd zou hij daarna via WhatsApp hebben verstuurd naar een adres in Toronto. ‘We houden er rekening mee dat dat een account is van een Fransman die naar Syrië is vertrokken om er te gaan vechten’, zegt een betrokkene bij het onderzoek. Yassin Salhi (35) lijkt, tot vrijdag, de ultieme onzichtbare soldaat te zijn geweest. Hij woonde met zijn vrouw Rouquia en hun drie kinderen van zes tot negen jaar in Saint-Priest, een nette voorstad van Lyon, in een onopvallende flat. ‘Ze waren heel normaal. Zijn vrouw zei altijd netjes gedag. Hem zag ik niet zo vaak’, zegt een buurman. Yassin Salhi was een Fransman als alle andere in Saint-Priest. Hij had een gezin, vast werk, een Seat Ibiza en hij had geen strafblad. Maar de Franse veiligheidsdiensten hielden hem wel in de gaten.”

“Maar de Franse veiligheidsdiensten hielden hem wel in de gaten.”

Gelukkig maar! Anders zouden we het diepgewortelde vertrouwen in onze overheden nog verliezen.

UPDATE:

Uit dit Franstalige artikel blijkt dat door een buurvrouw (“Isabelle”) uitgebreid gewaarschuwd is bij de politie voor de halsafsnijder van Lyon die een chemische fabriek wilde laten ontploffen. Alle tekenen waren er: regelmatige bezoeken van mannen die er bepaald militant salafistisch uit zagen en plotselinge gedragsverandering bij deze Yassin Sahli. Met name “Isabelle” niet meer groeten en aankijken. Dat betekent dat de echtgenote van deze Yassin Sahli ook liegt als ze beweert niks aan haar man gemerkt te hebben.

geller-yesterdays-moderate1

______________

Dit stuk is doorgeplaatst op E. J. Bron