Eva Jinek op het moment dat ze het meest aangedaan is door het aandoenlijke verhaal van de aangedane Andries Knevel

Eva Jinek op het moment dat ze het meest aangedaan is door het aandoenlijke verhaal van de aangedane Andries Knevel

Op vrijdag 21 augustus had Jinek een item over asielzoekers en vluchtelingen dat diep hypocriet was. Ik heb erover geschreven. Op maandag 24 augustus pakte ze de huicheldraad weer op. Bewogen linkse Grefo Andries Knevel was op Lesbos gaan kijken – op een ongetwijfeld gesubsidieerde reis – alwaar de ramp met de “asielzoekers” nog veel erger blijkt te zijn. Tienduizenden vluchtelingen komen met bootjes vanuit Turkije en landen op het rotsige strand van het gloeiend hete eiland. Tienduizenden staan klaar in Turkije om ook over te steken. Zij die op Lesbos aankomen vinden geen enkele hulp en geen voedsel of water. De overheid van Lesbos doet bewust niets voor ze, teneinde potentiële overstekers te ontmoedigen. Knevel maakt gebruik van de gelegenheid tot een nummertje emo-tv en gutmenschliche zelfmanifestatie:

“Er is helemaal niets voor die mensen geregeld. Dus die kijken verdwaasd om zich heen. Een lieve Syriër vroeg aan mij waar is het Rode Kruis? En waar is de opvang?”

Ja, dat die lieve Syriër zo denkt is een gevolg van decennia EU-politiek. Maar als iemand aan die tafel bij Jinek “aanzuigende werking” *** had gezegd, zou hij verbaal gelyncht zijn. Nee, Knevel vertelt hoe hij de lieve Syriër had geantwoord:

“Nou, daar is een dorpje heel ver weg en daar is een dorpje daar kan je ook naar toe lopen met je zwangere vrouw met je kindjes met de rest van de familie, terwijl het 40 graden is. Maar wat mij zó ontzettend heeft geÏnspireerd en bemoedigd is dat een aantal voornamelijk, 80%, Nederlandse vrijwilligsters, die zijn naar Lesbos afgereisd, die Stichting Actie Bootvluchteling en die vangen nu die mensen op.”

Waarna Knevel heroïsche details laat volgen van die ongetwijfeld gefortuneerde Nederlandse dames met veel tijd.

RODE LOPER HEILIG WIJF

“Die mensen zijn volkomen verdwaasd, die denken dat ze zo’n beetje het beloofde land bereikt hebben. Ze júíchen wanneer ze op het strand komen. Ze júíchen want ze zijn in Europa! En dan zegt Europa: basta, helemaal niets! Het is een vréselijke situatie!”

Ach wat is-ie toch geraakt, Andries! Die arme mensen! Vrouwen, kleine kinderen op de 60 kilometer lange gloeiende hete weg naar het dichtstbijzijnde dorp op Lesbos. Door de wanhoop in de ogen van een vierjarig meisje op die weg is Andries zelfs tot een soort van vloeken overgegaan.

Maar die ouders treft natuurlijk geen enkele blaam dat ze vanuit een veilige situatie in Libanon, Jordanië of Turkije de avontuurlijke reis hebben aanvaard met een vierjarige. Enfin, dat betuttelracisme kennen we: getinte mensen kan je niet serieus nemen.

Zal ik nog maar eens citeren wat ik in mijn vorige stuk al aanhaalde over het gehuichel van Jinek?

Teun Voeten heeft een opiniestuk in de Volkskrant geschreven onder de titel: ‘Economische migrant valt gebrek aan solidariteit te verwijten’.

Die vluchtelingen plegen chantage middels kindermisbruik:

“De iconische foto van ‘de orchidee van de zee’, gruwelijk in zijn schoonheid, het verdronken meisje, in felle neonkleuren gekleed in het azuurblauwe water, is voor velen het symbool van de onmenselijkheid van het Westen. Er is meer. Het staat ook symbool voor het gebrek aan verantwoordelijkheid van ouders om een kind zonder zwemvest op een gammele boot te zetten, voor de misdadige mentaliteit van mensensmokkelaars die wanhoop exploiteren. Maar vooral voor de morele chantage waaraan het Westen onderworpen wordt. Vluchtelingen, die zich hulpeloos en berooid op onze stranden gooien, met de boodschap: ‘U dient ons te helpen, ontfermt u over ons. Zo niet dan bent u het predicaat menselijk niet waardig.’ Het westers asielstelsel is opgezet voor slachtoffers van politieke repressie en oorlogsgeweld. Niet het Westen, maar economische migranten valt gebrek aan solidariteit te verwijten. Zij hollen een humanitair systeem zodanig uit dat hun minder gefortuneerde lotgenoten, de oorlogsslachtoffers van het Syrische drama, uit de boot vallen. In de vijftig derde wereldlanden die ik bezocht heb, ben ik nauwelijks iemand tegengekomen die niet naar Europa wil migreren.” [mijn blauwe vet]

“Zijn het allemaal oorlogsvluchtelingen?”, vraagt Jinek.

En Knevel antwoordt: “Nee, er komen Syriërs, Afghanen, Pakistani, Jemenieten en Irakezen, dat zijn de grootste groepen.”

Op 37:50 valt de sleutelzin, als Knevel zegt:

“De grote groep zijn de Syriërs en dat zijn oorlogsvluchtelingen.”

Jinek: “Arnold Karskens is daar ook geweest en die had het over gelukszoekers. Wat vind je van zo’n term?”

Knevel: “Ik ben daar niet blij mee omdat een deel echt oorlogsvluchteling is. Ik heb mensen gesproken die gemarteld zijn.”

Ja, dat zei ik in mijn vorige stuk over het domme gehuichel van Jinek ook al: het zijn helemaal geen oorlogsvluchtelingen! Ook niet als ze uit Syrië komen! in eerste instantie natuurlijk wel, maar op de plekken waar ze waren, in opvangkampen in Turkije, Libanon en Jordanië, waren ze veilig. Die man die smekend zijn baby naar voren steekt richting die Macedonische soldaat levert een plaatje op dat mij ook beroert, maar in feite heeft deze vent die baby aan dat avontuur blootgesteld en staat hij mij en die soldaat emotioneel te chanteren. (Update 26 augustus: vandaag kom ik iemand tegen die zojuist van Lesbos is teruggekeerd en die zegt: vrouwen en kinderen maken geen 5% uit van die mensen. Voor 95% jonge kerels.)

Ik snap dat er een politiek probleem is met die vluchtelingen, zegt Knevel, maar er is ook een humanitair probleem waaraan we veel meer zouden kunnen doen.

Dat ben ik met hem eens. En hij bedoelt natuurlijk: de opvang in Europa beter regelen. En hij bedoelt natuurlijk uitdrukkelijk niet: de opvang in de regio beter financieren, zodat voor de achterblijvers niet de voedsel-rantsoenen gehalveerd hoeven te worden omdat al het geld dat beschikbaar is gesteld opgeslokt wordt door de véél duurdere opvang in Europa. Waarom bouwen we geen containerdorpen in Libanon, Jordanië en Turkije met medische en onderwijs-voorzieningen? Waarom stelt Europa Saoedi-Arabië en de Golfstaten niet publiekelijk en officieel in gebreke, die staten die zwemmen in het geld en de ruimte en die ook nog eens islamitisch zijn, zoals 99% van de “vluchtelingen”? Maar gegarandeerd dat Knevel dat niet gaat promoten de komende weken via vier uitzendingen van “EO-Metterdaad”. Wat Knevel gaat promoten is die veel te dure opvang en dat levert dan een druppel op de gloeiende plaat op. Maar de linkse goedmens houdt er een fijn gevoel aan over in het eigen hoofd. En daarom, en om deze zelfmanifestatie op tv, gaat het tenslotte.

Ik krijg een steeds grotere hekel aan die Jinek.

Knevel spreekt op het strand van Lesbos met een Syrische

Knevel spreekt op het strand van Lesbos met een Syrische “vluchteling”. Hij moet zeer onlangs naar de kapper zijn geweest, getuige zijn keurige Himmler-kapsel

Gepubliceerd op 25 aug. 2015

In Mazedonien ist die Grenze eines souveränen Staates zusammengebrochen. Zu Hunderttausenden saugt der “goldene Westen” derzeit Migranten aus dem Orient an. Politik und Medien behaupten, aus “menschlichen Motiven” zu handeln. Doch die “Flüchtlinge” geben alles auf, was sie in der Heimat hatten: Sie verkaufen Haus und Hof, borgen sich Geld, werden von der Sippe vorgeschickt. Sie vertrauen Leib und Leben kriminellen Banden an, um illegal in die EU zu gelangen. In beinahe kindlicher Naivität träumen sie, das “Schicksal Allahs” halte am Ende der Durst-Strecke saftige Früchte bereit – Geld, Häuser, Frauen. Enttäuschung und Frust sind vorprogrammiert – und vor allem ein schmerzlicher Identitätsverlust. Unsere Regierenden treiben Einheimische und Fremde gegeneinander – und das obwohl gerade wir Deutschen auf eine gute Beziehungs-Tradition mit den Muslim-Völkern zurückblicken konnten. Schon vor Jahren analysierte Peter Scholl-Latour, aus dem Süden presse osmotischer Druck nach Europa hinein. Ungarns Premier Viktor Orbán sieht den Zusammenbruch der arabisch-islamischen Welt nur als Türöffner für die viel dramatischere Herausforderung: Die kommende Völkerwanderung aus dem schwarzen Herz Afrikas als Folge der dortigen Bevölkerungsexplosion. Dann würde Europa endgültig nicht mehr wiederzuerkennen sein.

*** UPDATE 29 augustus 2015:

Joost Niemöller heeft een scherpe analyse geschreven naar aanleiding van de 70 lijken in een truck langs een Oostenrijkse snelweg. Die mensen zijn dicht opeengepakt een gruwelijke verstikkingsdood gestorven. Deze massamoord en al die andere massamoorden, ook die op de Middellandse Zee, waar mensen massaal verdrinken, zegt Niemöller, heeft de EU op zijn geweten. Als bekend zou zijn dat iedere illegale immigrant teruggestuurd zou worden, als er opvang in de regio zou zijn, als er een streng vervolgingsbeleid ten aanzien van mensensmokkelaars zou zijn, dan zouden ze sowieso niet in die aantallen komen.

De doden in de truck waren vertrokken uit Hongarije en waren dus al in de EU en in geen enkel gevaar, maar ze wilden naar een Noord-Europees land waar de sociale voorzieningen het beste zijn. Alleen al gewone grenscontroles tussen de Europese landen zou het drama met die truck onmogelijk hebben gemaakt.

Advertenties