Dit is niet Van Rossem, maar zijn hartsvriend, een moslim, die Bart Nijman heet

Dit is niet Van Rossem, maar zijn hartsvriend, een moslim, die Bart Nijman heet

Ik citeer Van Rossem van GeenStijl:

“Als we islamitische aanslagen in Europa en Nederland willen proberen te voorkomen, hebben mosterd na de bittere maaltijd-bewegingen als Franse vlaggetjes op gebouwen en sociale media geen enkele zin. Medeleven betonen ook niet, net zo min als de linkse reflex om Wilders en Israël de schuld te geven, noch de rechtse reflex om de vinger te wijzen naar policor wegkijkers & wensdenkers. Er is maar één vraag belangrijk in de strijd tegen islamitische terreur: Wie pakt de handschoen op tegen Mohammed? Wie durft het aan om moslims, álle moslims, te bevragen over de gewelddadige aard van hun Profeet, hun geestelijk leider en hun religieuze stamvader?” [mijn blauwe vet]

En dan volgt er een lange oproep aan vooral alles wat links is in media, onderwijs en politiek, dus aan de hele collaborerende nep-elite, om “de woordenstrijd” aan te gaan, om eindelijk eens de moslimische medemens te bevragen over de relatie tussen islam en geweld en de “ingeboren agressie, valse superioriteitswaan en wraakgedreven overheersingsdrang”. Maar dat is toch precies de vraag naar ophouden met policor wegkijken en wensdenken? Of ben ik nou gek? Dat is toch eeuwig-gietgloeiende-nakende-tering-tyferitische godverdomme (Pardon my French!) het hele zelfverheffings-neurotische narcistisch-hedonistische probleem met de linkse comfortabelisten die elke subsdidie-niche en machtspositie in Nederland bezet houden?

Voorwaarde om de moslimse medehumanist te bevragen aangaande de bloeddorst van hun ideologie vóóronderstelt een minimale kennis ervan. Maar onze linkse machthebbers en meelopers weten niks reëels van de islam en ze willen niks reëels van de islam weten. Dus die vraag naar confrontatieve gesprekken is echt een hele erg hoge en lange brug te ver. Alles wat ik trouwens in de mainstream-media tot nu toe gehoord heb, wijst maar in één richting, de tegenovergestelde: men wil koste wat kost “polarisatie” voorkómen!

En ik heb geen zin om te gaan zoeken op de website van David Wood, een superdeskundige op het gebied van de islam, die ergens als zijn ervaring weergeeft dat werkelijke kritiek op de islam bij het moslimse individu in bijna alle gevallen slechts één resultaat heeft: einde discussie.

Ik heb het zelf vele malen meegemaakt, niet in de media natuurlijk, maar gewoon in het dagelijks leven. Je kent een vriendelijke moslim en op een gegeven moment waag je een kritiekje. Binnen de kortste keren gaat het oestertje dicht om niet meer open te gaan. Ja, het zijn gevoelsmensen hè!

Dus op twee fronten gaat het niet lukken: niet bij linkse en niet bij islamitische idioten. En het probleem is in beide gevallen: wegkijken & wensdenken.

_____________________