Omslag van het laatste SP-pamflet dat ik in mijn brievenbus heb gekegen: wat is het toch een vriendelijke ouwe baas geworden, die Jan!

Omslag van het laatste SP-pamflet dat ik in mijn brievenbus heb gekregen: wat is het toch een vriendelijke ouwe baas geworden, die Jan!

De SP is goed bezig in de wijken. Nee, dat meen ik. Ik ken iemand die “in de zorg” werkt en ervaart dat de SP de enige partij is die actief is “in de haarvaten” van de ouderen-en-gezondheidszorg in Amsterdam. Maar dat is dus typisch voor totalitaire ploerten-partijen. Hamas heeft de harten van de Gazanen aanvankelijk ook gewonnen met Charitas & Hulpverlening. En toen ze eenmaal in de haarvaten zaten, begon de terreur. Een links én islamitisch trekje. Net als antisemitisme. Bij de SP – zie Anja Meulenbelt en Harry van Bommel – is het zogenaamde “anti-Zionisme” ook onuitroeibaar. Ik heb eens een keer geprobeerd op de SP-site van de afdeling Breda tegen de anti-Israël-leugenlaster in te gaan. Je wordt gewoon weggecensureerd. Ja, zo zijn ze, de nep-linksen: neerschreeuwen, censureren en als ze aan de macht zijn, komt de echte terreur.

Keesje Maduraatje is gaan kijken hoe nep-linkse “anti-Zionisten” als Jan Marijnissen, Haneen Zoabi, Markha Valenta, Anja Meulenbelt en Abupessoptimist (Maarten Jan Hijmans) hebben gereageerd op Parijs-Bataclan. Voorspelbaar. Jan Marijnissen was de ergste, zegt Keesje. Gelukkig hoef ik er zelf niet tegenin te gaan, dat heeft Leon de Winter al gedaan in de Telegraaf:

“Een van de eersten was Jan Marijnissen. Op zaterdagmiddag al draaide hij op Radio1 de rollen om: de moordenaars van Parijs waren ook slachtoffer, bood Jan aan, van discriminatie in de Franse buitenwijken en, vanzelfsprekend, van Israël, dat de Palestijnen zo gruwelijk behandelt.

Mede door mensen als Marijnissen kunnen we ons niet voorstellen dat er geloofswaanzinnige mannen zijn die doden omdat ze de wereld willen reinigen van het ongedierte dat wij, ongelovigen en levensgenieters, in hun ogen vormen. Die reinigers zijn bezig de Eindtijd te forceren – daarna breekt voor immer het islamitische paradijs uit.”

Vervolgens geeft de Winter een aantal voorbeelden van “Palestijnse” massamoorddadige terreur vanaf 1929, dus ruim voor “de bezetting” en legt uit dat het toch echt gewoon de haat-ideologie van de islam is die oorzaak is van alle ellende, zowel die in het Midden-Oosten als in Europa.

“De media, vaak net als Jan op zoek naar een omkering, verdiepen zich in de situatie in de Franse buitenwijken. Maar één ellendig feit willen ze niet aanraken: nergens in de wereld biedt een islamitische samenleving een behoorlijk bestaan aan haar jongeren. Wat er in de Franse buitenwijken gebeurt, is een voortzetting van wat in de Arabische en andere islamitische buitenwijken gebeurt: een explosief overbevolkte samenleving waarin de islam een hoofdrol speelt in de onderlinge relaties en machtsverhoudingen, brengt woedende jongemannen voort. En als die jongemannen een heilig doel vinden waarin ze al hun hormonen en emoties en geheime verlangens, zoals seks met jonge slavinnen, mogen uitleven, dan krijg je IS. En aanslagen op ongelovigen.

Het Israëlisch-Palestijnse conflict is zo hardnekkig en uitzichtloos omdat de Palestijnen de Joodse waardigheid ontkennen. Joden mogen op straat worden neergestoken en in hun restaurants en winkels worden opgeblazen. Wat de terroristen in Parijs hebben gedaan, is de herhaling daarvan: van iedereen in het Westen heeft IS een Jood gemaakt, een wezen zonder waardigheid dat door het feit dat het bestaat kan worden opgeruimd.

Iedereen in Israël weet dat je gedood kunt worden omdat je bestaat: op een terrasje, in een winkel, bij een concert, onderweg in de bus. De verbijstering die nu door Europa slaat, is voor mij verbijsterend omdat het al zo lang in Israël voorkomt. Het gaat niet om bezette gebieden of om discriminatie in de buitenwijken – het gaat om de orthodoxe islamitische cultuur die ten diepste alles afwijst wat wij met ons hart en hoofd hebben omarmd.” [mijn blauwe vet]

UPDATE 29-11-2015:

Jan Marijnissen in een interview met Trouw op 4 januari 2005

“Zijn ogen schieten vuur, de sigaret wordt vermorzeld in de asbak. ,,Kwam bij de moord op Theo van Gogh de kogel van de islam? Wat een onzinnige stelling. Net zoals bij Fortuyn de kogel van links zou zijn gekomen. Het zijn uitermate domme reacties. Het overgrote deel van de moslims keurt deze moord af.”

Kijk, als je nou, als Jan Marijnissen zijnde, een beetje daar tegenin murmelt, tegen die stelling, maar als je ogen vuur schieten en je een sigaret in de asbak vermorzelt, ben je gewoon niet goed bij je kneiter.

UPDATE 6-12-2017:

Zie DDS: Bestuurslid SP: ‘Je vraagt je af welk megabedrag Trump van de joodse lobby heeft ontvangen’. Namelijk voor de erkenning van Jerusalem als hoofdstad van Israël.

SP ANTISEMITISME DIRK VAN DEN BERG

_________________

Advertenties