PALESTIJNEN GEEN VOLK MOHSEN

PALESTIJNEN GEEN VOLK UITSNEDE  MOHSEN

Wikipedia says:Zuheir Mohsen (Arabic: زهير محسن‎, also transcribed Zuhayr Muħsin or Zahir Muhsein; 1936 – 25 July 1979) was a Palestinian leader of the pro-Syria as-Sa’iqa faction of the Palestine Liberation Organization (PLO) between 1971 and 1979.”

James Dorsey’s interview with Zuheir Mohsen in the Dutch dailly “Trouw” is much sought after, because in it he admits that a “Palestininian people” does not exist and was invented only for political reasons. One could find quotes from the interview on the internet, but the actual interview was nowhere to be found and that is because the archives of “Trouw” are only digitalized from 1994 on while the interview is from March 31 1977. I live in Amterdam so I thought I might take it upon me to get hold of the paper version of the interview, make a photo-copy of it and put it on the internet.

Wikipedia gives the essential quotes:

Tussen Jordaniërs, Palestijnen, Syriërs en Libanezen bestaan er geen verschillen. Wij maken deel uit van één volk, de Arabische natie. Kijk maar, ik heb familieleden met het Palestijnse, Libanese, Jordaanse en Syrische staatsburgerschap. Wij zijn één volk. Alleen maar om politieke redenen onderschrijven wij zorgvuldig onze Palestijnse identiteit. Het is namelijk van nationaal belang voor de Arabieren om het bestaan van de Palestijnen aan te moedigen tegenover het zionisme. Ja, het bestaan van een aparte Palestijnse identiteit is er alleen om tactische redenen. De stichting van een Palestijnse staat is een nieuw middel om de strijd tegen Israel en voor de Arabische eenheid voort te zetten.

Een aparte Palestijnse entiteit moet voor de nationale rechten opkomen in de dan nog overgebleven bezette gebieden. De Jordaanse regering kan niet namens de Palestijnen in Israel, Libanon of Syrië spreken. Jordanië is een staat met bepaalde grenzen. Het kan geen aanspraak maken op bijvoorbeeld Haifa of Jaffa, terwijl ik wel recht heb op Haifa, Jaffa, Jeruzalem en Beërsheva. Jordanië kan alleen spreken namens de Jordaniërs en de Palestijnen in Jordanië. De Palestijnse staat zou het recht hebben om op te treden namens alle Palestijnen in de Arabische wereld en elders. Als wij eenmaal al onze rechten in geheel Palestina hebben verworven, moeten wij de hereniging van Jordanië en Palestina geen moment uitstellen.

_____________________

Advertenties