BEATRICE GROOTSE ENTREE

De grootse entree van terreur-celebrity Beatrice de Graaf

In het kader van DWDD-geleerdheid was het de beurt aan Beatrice de Graaf om haar licht te laten schijnen. En wel over het verschijnsel terrorisme-zo-in-zijn-algemeenheid. “Hoe nieuw is het nieuwe terrorisme?” is de eerste vraag die Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD ADHDeet als hij De Graaf aankondigt. Gelukkig zal de Graaf antwoorden dat terreur van alle tijden is en dat we ons vooral niet extra ongerust moeten maken over islamitische terreur.

In Van Nieuwkerks vraag komt de tactiek van de verdunning-en-verbreding naar voren die, sinds de feiten niet meer te ontkennen zijn, favoriet is geworden bij het links-Orwelliaanse machtsconglomeraat: verkrachting is geen probleem van moslims maar van mannen en terreur geen probleem van moslims maar van mensen. Het is een variant op het Pavloviaanse: “Ja, maar de Christenen en de Bijbel en het Westen óók en misschien wel erger!”

In maart 2015 schreef ik al over Beatrice de Graaf onder de titel “Beatrice de Graaf hoort niet op een universiteit en niet in de senaat, maar in een dwangbuis”. Ik heb nu even geen tijd voor nóg zo’n evenwichtige en diepgravende analyse. Het moet even uit de losse pols.

Terrorisme-expert Beatrice de Graaf ademt Hollandse degelijkheid en links-christelijke maakbaarheid. Je moet dat interview met haar in de regionale krant Tubantia uit 2012 eens gaan lezen. Bij deze positieve, opgewekte jonge vrouw en moeder van drie kinderen, halen onze inlichtingendiensten en regering een flink deel van hun inzichten in de islamitisch terreur. En ik kan u mededelen dat ze niets heeft begrepen van het millennium-oude karakter van het terrorisme in de islam en hoe fundamenteel dat verschilt van alle historische fases van terrorisme die ze in haar televisie-college de revue liet passeren.

Ze past perfect in het heersende neomarxistische academische plaatje: een meisje dat vooral bezig is met het goeie gevoel in haar eigen buik en hoofd. In de Ankeiler die voorafgaande aan haar college steeds op tv werd uitgezonden zei ze dat we het geld van een páár van die bommen maar eens in schoolboeken moesten gaan stoppen. Nou, dan weet je het wel. Namelijk een onvolwassen D66-quasi-redelijkheid die redelijkheid projecteert in de islam, een cultuur die helemaal niks met redelijkheid heeft. En aan dat globale beeld wordt niets veranderd door de koning van Jordanië die vindt dat ISIS een probleem van de islam is en dat de islam ISIS dus moet bestrijden.

WHAT MAKES ISLAM SO DIFFERENT

Ja, wat maakt de grootste moordmachine uit de geschiedenis zo verschillend?

Beatrice de Graaf wil de al 1400 jaar oude wereldwijde terreur van het oudste nazisme ter wereld vooral via dialoog bestrijden. In dat interview in “Tubantia” zei ze in 2012:

Dat er na de Hofstadgroep nauwelijks nog nieuwe radicale groepen zijn bijgekomen in Nederland, is waarschijnlijk voor een deel te danken aan het werk van die inlichtingendiensten. Allerlei lokale en nationale instanties zijn vlak na de moord op Theo van Gogh met radicale imams gaan praten. De imam Fawaz Jneid heeft bijvoorbeeld verschillende jongens bij de diensten aangegeven die zijns inziens het verkeerde pad opgingen. Ook is de weerbaarheid van de moslims in Nederland een belangrijke factor geweest.

‘Waar wij bang voor zijn, verandert voortdurend’, zegt De Graaf. ‘We zijn banger voor Mohamed B. dan voor Volkert van der G.. Misschien omdat de laatste tot onze witte gemeenschap behoort en de gemiddelde Nederlander zich niet bedreigd voelt door dierenrechtenactivisten. Mohamed B. daarentegen staat voor veel mensen voor dé moslim, voor potentiële terroristen. En hij komt niet uit ‘onze’ witte gemeenschap. Hij vermoordde niet alleen Theo van Gogh, maar bedreigde het hele Nederlandse volk én de vrije meningsuiting. Althans, zo wordt dat geduid.’

De geest van bovenstaande passage uit dat Tubantia-interview doortrok ook het college dat ik gisteravond op tv zag: het islamitische terrorisme is wel erg, maar het verschilt niet fundamenteel van al die terrorismen die we uit de geschiedenis kennen. Wél dus! Maar dat vereist een studie die de studieverslaafde De Graaf nog niet gedaan heeft. Hier is een aantal boeken van de webmaster van Jihad Watch – (alle Engels lezende Westerse alfabeten zouden zich daarop moeten abonneren!) – waarmee ze zou kunnen beginnen:

SPENCER INFIDELS GUIDE

 

 

 

 

 

 

SPENCER INFIDELS GUIDE KORAN

 

 

 

 

 

SPENCER INFIDELS GUIDE CRUSADES

 

 

 

 

 

SPENCER TRUT MOHAMMED

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE 2 SEPTEMBER 2016: Dat het wijf incompetent en krankzinnig is, wordt nog eens bewezen door een zoveelste optreden  bij DWDD op 2 september 2016: ze beweert dat half Europa nog steeds kerkelijk is en vindt dat Merkel een terechte oproep heeft gedaan om Europa via gebed te beschermen tegen islamitische tereur. Zie GeenStijl: “Bidden tegen terreur met Beatrice met den Bijbel”.

________________

Advertenties