Wie is Bill Warner?

“Bill Warner holds a PhD in physics and math, NC State University, 1968. He has been a university professor, businessman, and applied physicist.”

Maar Bill de Waarschuwer is vooral een enorme droogkloot die met dodelijke precisie de islam analyseert. Neem nou zijn doorprikken van het gewauwel van “ja, maar de Kruistochten”. De Kruistochten waren natuurlijk een zéér, zéér, zéér beperkte reactie op 400 jaar terreur van de islam in het hele Middellandse-Zee-gebied en met name in Palestina.

Hoe erg vreselijk en ontzettend zeer beperkt die reactie wel was, maakt Warner beeldend duidelijk. Wie het bovenstaande YouTubefilmpje bekijkt, ziet hoe hij tussen de jaren 620 en 1920 de agressie van de islam visualiseert door per “schokjes” van telkens 20 jaar nieuwe aanvallen door de islam in beeld te brengen met witte stipjes terwijl de witte stipje van de vorige 20 jaar rood worden en blijven staan. Zo krijg je een door de tijd “aangroeiend” overzicht van de islamitische expansie. In totaal gaat het om 548 door de islam geïnitieerde veldslagen.

Ter vergelijking heeft Warner ook op dezelfde manier de periode van de kruistochten in beeld gebracht, de periode namelijk van 1096 tot 1487.

Ik heb uit de docu van Warner twee stills gehaald.
warner-jihad-v-crusades-3

Stand van de agressieve islamitische expansie bij het begin van de Kruistochten in 1096

 

WARNER JIHAD V CRUSADES 2
Hoogste expansiegraad van de defensieve (!) Kruistochten (1096 – 1487) tussen 1240 en 1260

Mooiste literatuur bij de Kruistochten is Oriana Fallaci, “De Kracht van de Rede” of anders het paradigmawisselende “God’s Batallions: the Case for the Crusades” van Rodney Stark of ook wel Hans Jansen, zaliger nagedachtenis, “Op, op, ten strijde, Jeruzalem bevrijden!”

_____________

Advertenties