Montasser AlDe’emeh

De islam zelf is natuurlijk een onhervormbare massamoordenaars- en slavenhalers-ideologie, maar er zijn blijkbaar moslims die individueel een ontwikkeling doormaken. Zoals Montasser AlDe’emeh, die ik vroeger wel eens Mondplasser Aldemekker heb genoemd, maar dat was ook omdat ik anders die naam zelfs bij benadering niet onthoud. Spartacus van GeenStijl heeft hem betrapt op verstandige taal en geeft hem daar alle lof voor en dan is het nu dus aan mij om toe te geven dat onderstaande titels van mijn hand misschien in het licht van de latere ontwikkeling van Montasser lichte bijstelling behoeven:

Hilde Gebuur knalt in Knack Montasser AlDe’emeh (Mondplasser Aldemekker) op zijn hypokriete, rancuneuze slachtofferbek

Dat krijg je nou van dat islam bashen!

Een ‘Belg’ over de Syriëgangers: Montasser AlDe’emeh

En nu kunnen we dus wachten op de berichten dat Montasser aan de bewaking is gemoeten vanwege zijn geloofsbroeders. Nou ja, de boven ons gestelden gaan dat natuurlijk proberen voor ons geheim te houden onder het motto: je moet bevolkingsgroepen niet onnodig tegen elkaar opzetten. En wat nodig en onnodig is beslissen die boven ons gestelden dan weer.

Oh ja: die Palestijnensjaal van Montasser. Hij heeft dus nu door dat West-Europa oneindig veel fatsoenlijker met gewone Arabieren omgaat dan al die moslimse dictaturen in het Midden Oosten. En hij beseft dat ook de “Palestijnen” in het Midden- Oosten door hun broeders afschuwelijk worden behandeld:

“Kijk naar een land als Libanon, waar Palestijnen – ik ben zelf Palestijn – tientallen beroepen niet mogen uitoefenen, de Libanese nationaliteit niet krijgen en geen huis mogen kopen.”

Zou hij ook al tot het inzicht zijn gekomen dat Israël veel fatsoenlijker omgaat met zijn Palestijnse Arabieren dan welk moslimland ook? En dat de historische ellende in Palestina en de actuele ellende in Gaza en in Samaria-Judea (“de Westbank”) uitsluitend en alleen aan de Palmaffia’s te wijten zijn? Mocht dat nog niet zo zijn dan kan hij hier zijn licht opsteken.

_____________________