OPINIEZ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had ‘m eerlijk gezegd nog niet opgemerkt, maar dat  is absoluut een gemis geweest: Uri van As schrijft formidabel. Bij het ontleden van het conglomeraat van links zelfverheffingsneurotengelul en de psychopathologie van de pseudo-religie alsook derlui stiekeme Jodenhaat, gebruikt hij precies die onderkoelde en rake karakteriseringen waarop ik niet kom vanwege té schuimbekkende razernij.

Volgens zijn twitter-pagina is Uri van As “fout want rechts, man en ondernemer. Dol op katten, vrouwen, Israël, uitgebreid tafelen, muziek, fotografie, thuis-cinema en -bibliotheek. Columnist #OpinieZ

Ik wijs nu op drie van zijn stukken op Opiniez dewelke ik een genot vond om te lezen. De enige kritiek die ik heb is: géén aansprekende titels. Zo had bijvoorbeeld het stuk “De ingebakken Israël-weerzin van D66” moeten heten: “D66 en Hans van Mierlo: sadomasochistische seks en antisemitisme”.

Ik citeer de eerste en laatste alinea:

Op een lenteochtend begin jaren tachtig brak er paniek uit in Den Haag. Hans van Mierlo, oprichter van D66 en toenmalig minster van Defensie, liet verstek gaan bij een belangrijke NAVO-vergadering. Hans kon niet komen omdat hij met handboeien was vastgeketend aan een radiator in de slaapkamer van Greetje Nieuwenhuizen, beter bekend als Gretta Duisenberg, het keffiyeh keffertje uit Oud-Zuid.

( . . .)

D66, de partij van de redelijke intellectuelen, is sinds van Mierlo onlosmakelijk vastgeketend aan een oud spook uit de duistere diepten van Europa. De een noemt het antikolonialisme, de ander gerechtigheid. Sommigen noemen het antizionisme en velen kritiek op Israël. In werkelijkheid is het is niets anders dan smerig opborrelend, onwelriekend, oeroud antisemitisme.

Oh ja: nog één puntje van kritiek: dit stuk van Van As had een link moeten bevatten naar het uitstekende stuik van Koby Zicher: “De week van het D66-dwangbevel voor Israël”.

En dan het stuk “De gezwollen ego’s van Kuzu, Öztürk en Farid Azarkan”, dat natuurlijk had moeten heten: “Politiek als psychiatrisch programma: de virtual reality van Kuzu, Öztürk en Azarkan”. Met natuurlijk deze illustratie:

DENK LOGO VAN DE PSYCHOPATHENPARTIJ

 

 

Ik citeer één alinea uit het stuk van Van As:

Afkomstig uit de onderbuik van de PvdA is DENK een partij die de vrije gedachte geen hoge prioriteit toekent. Hun naam ontleenden zij aan het psychiatrische behandelingsprogramma Denk van GGZ-Friesland. Naast de naam ontnamen beide NederTurkse denkers de Friese behandelaars ook hun lettertype, kleur en logo. Na een groepssessie en de nodige correctie kon DENK, los van de GGZ, verder met hun politieke avontuur.

De meest nietzeggende titel boven een sterk stuk luidt “De Man met de Microfoon”. Het gaat onder andere over “De Correspondent” een site waarvan ik wel eens heb gezegd: “De aanstellerigheid  druipt van die site: lege poseurs in minimal arty farty design.” Het stuk van Uri van As vertelt mij dat een metromannetje dat Thomas Heerma van Voss heet op die “Correspondent” een kruiperig stuk heeft geschreven over de brallende antisemiet en agressieve “rapper” die zich Appa noemt. Ook over deze Appa heb ik wel eens wat gezegd. Ik citeer een gedeelte uit de tekst van Uri van As:

Bovendien mengt de immer correcte Correspondent een pittig en geraffineerd antizionistisch mengsel door de quasifilosofische betogen. Een bij linkse lezers zeer geliefde en ultrahippe uitlaatklep. Maar dat het geesteskind van UvA-denker Rob Wijnberg vrij baan biedt aan de gedachtekronkels van jodenhater Appa verbaast zelfs de meest doorgewinterde propagandabeschouwers. De Groenlinksbode maakt in ieder geval duidelijk uit welk hout het gesneden is. Beschimmeld en verrot.

De schrijver Thomas Heerma van Voss laat Appa, de Razende Rapper, kritiekloos aan het woord ( . . .) een interview vol haat en weerzinwekkende teksten zonder enige vorm van tegenspraak. De goedgelovige Thomas registreert de walging die zijn idool uitspreekt over onze samenleving met een in kruipolie gedoopte pen.

Heerma van Voss thomas

Metromannetje Thomas Heerma van Voss heeft de uitstraling van een gedresseerd aapje

APPA IN HET VET

Appa. Let op het typisch Arabierische vele aangelaatsvlees en het verdere hoofd dat krachtig uitnodigt tot schedelmeten

(Zie ook Van Rossem op GeenStijl over Appa. Van Rossem vindt dat Appa een plofkop heeft en de intelligentie van een visstick. Herstel: van een diepgevróren visstick! Nou ja, zeg! Klik hier voor het intelligente en empathiserende betoog van Appa over Ebru Umar vanaf de rand van het zwembad van een luxe driesterren-hotel.)

IK MOET AL METEEN UPDATEN. Want dit stuk van Uri van As moet u beslist óók lezen:

We moeten meedogenloos terugslaan

Ik ben geen Charlie, Parijs of Brussel. Ik ben geconcentreerde woede. Beertjes stoppen geen bommen. Tranen geen terreur. We moeten vernietigend terugslaan. We kunnen zo niet verder. Wie nu nog niet doordrongen is van de ramp die zich voltrekt is blind, doof of ongeneeslijk politiek-correct.

De islamitische vijand is onder ons en wordt in de watten gelegd door hysterische zendingsmeisjes, meisjesmannen en een leger van linkse leuteraars. Onze overheden zijn verlamd, we worden niet beschermd, de media liegen ons voor, deskundigen slaan wartaal uit en komieken kastijden de criticasters. Het gesticht wordt bestuurd door krankzinnigen.

( . . .)

We moeten de gewelddadige islam zo snel mogelijk uit het juridisch-religieuze-harnas verwijderen zodat we het effectief te lijf kunnen gaan. Onze wetten kunnen niet gelden voor een moordzuchtige, nietsontziende vijand. Propaganda moet verboden worden. Terreurrecht ontwikkeld. We moeten de strijd winnen. Het gaat om alles wat ons dierbaar is. Een flink deel van de bevolking beschikt nog altijd over gezond verstand. Stem de incapabelen weg en verzet u waar het kan.

Ga desnoods met een beer naar bed, ontsteek een kaars bij een romantisch diner maar houd op met het ge-ja-maar en gejank. Weg met het weerzinwekkende zelfbeklag. Weg met deze barbaarse cultuur. Verdedig wat u lief is. Sta op en sla terug. Hard en meedogenloos.

AMEN!!!
________________

Advertenties