ZELFMOORDTERRORISTEN ZIJN LOSERS

(Door Esther van Fenema)

Succesvolle zelfmoordterroristen kunnen altijd rekenen op een goede PR vanuit hun islamitische achterban. Dat blijkt maar weer uit de necro’s van de in Brussel gedode daders in de glossy Dabiq, een publicatie van de Islamitische Staat. 

Daar lees je teksten als “bekend om zijn moed en generositeit” (zelfmoordterrorist Ibrahim Bakraoui), “een man met een sterk karakter, een natuurlijk leider” (zelfmoordterrorist Khalid Bakraoui), “een unieke man met excellente manieren” (zelfmoordterrorist Najm Ashraoui).

Naast het feit dat de definitie van goede manieren blijkbaar schokkende culturele verschillen kent, rijst de vraag of het hier daadwerkelijk om mannen met een sterk karakter gaat. Zijn zelfmoordterroristen moedige martelaren of misschien toch labiele en kwetsbare pionnen die zich strategisch laten inzetten door terreurorganisaties?

( . . .)

Mogelijk dat het plegen van een zelfmoordaanslag een stuk minder aantrekkelijk wordt als de wereld beseft dat zelfmoordterroristen geen heldhaftige martelaren zijn, maar zieke, getraumatiseerde en wanhopige mensen die zichzelf willen bevrijden en de wereld willen straffen.

Dit zijn de begin-alinea’s en de slotalinea van het artikel.
Lees het middenstuk op OpinieZ >>>

_____________

Advertenties