Dit is Jop Pannekoek de vader van Peter. Let op de bijzonder "p" in Job. Peter Pannekoek is dus echt wel in de VARA-familie gebakken. “Op de zolder van zijn huis in Hilversum was een kantoor met afgedankt VARA-meubilair ingericht.”

Dit is Jop Pannekoek de vader van Peter. Let op de bijzonder “p” in “Job”. Peter Pannekoek is dus echt wel in de VARA-familie gebakken. “Op de zolder van zijn huis in Hilversum was een kantoor met afgedankt VARA-meubilair ingericht.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wàt een pànnekoek, zeg! Dat moet je een echte plàtte Amsterdammer horen zeggen, met die onbeschrijflijke “à”.

Hij brengt ‘pittige humor als medicijn tegen alle kwalen’ (Volkskrant). Soms hard, maar vergeet niet: die jongen is zacht van binnen.

Ik zie hem wel eens op vrijdagavond de week afsluiten bij DWDD, omdat ik tegen achten vaak aan het afwassen ben en een tv-toestel op het uiteinde van mijn aanrecht heb staan. Peter Pannekoek is vooral zacht voor zichzelf en hij heeft nog nooit een begin van een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren. Altijd flauwe omdraai-inkjes en ad absurdum-voerinkjes volgens een vast links pc-patroon. Nee, Peter is geen wilde jongen die zich een buil gaat vallen door het VARA-publiek bij DWDD voor het hoofd te stoten. Dat publiek zit overigens altijd wél te glimglunderen bij zijn gezochte spitsvondigheden.

Vrouwenemancipatie en feminisme? Nou dan moet je eerst maar eens zorgen dat er net zoveel vrouwen in gevangenissen zitten als mannen: dat werk. Na de massale oudejaarsnachtverkrachtingen van 2015-16  in Keulen door moslims – en naar later bleek in heel Duitsland – grapte Peter dat we een algemeen mannenprobleem hebben en géén asielzoekersprobleem.

Als Marokkanen boevenstreken uithalen zijn het Marokkanen, zegt Peter, maar als Hollanders hetzelfde doen dan zijn het hooligans. Als Marokkanen niet kunnen spellen, zegt Peter, zijn ze dom maar als kaaskopjes niet kunnen spellen zijn ze dyslectisch. Als Marokkanen in het openbaar vervoer muziek maken is het overlast, zegt Peter, maar als het blondjes zijn dan is het leuk.

Zou het Petertje nooit zijn opgevallen dat het agressieve wangedrag van Marokkanen dimensies heeft die bij “Hollanders” ontbreken? Er zit in de agressie van Marokkanen iets dat de ander totaal ontmenselijkt, iets waardoor je weet dat ze je nog niet vermoord hebben alléén maar omdat ze worden tegengehouden door de wet, niet door een innerlijke rem. Hun haat is naakt en genadeloos. Hun blik brutaliseert op een manier die ik nog nooit bij een kaaskop heb waargenomen. Hoe zei Diederik Samsom, die een tijd lang straat-coach is geweest,  dat ook alweer? “Er iets iets in die knapen dat rechtsreeks naar het merg gaat.”  En zou het Peter nooit zijn opgevallen dat Marokkanen zelf zich heel erg als Marokkanen definiëren en dat zij bij een conflict in de publieke ruimte  binnen de kortste keren een massa andere Marokkanen als hulptroepen op de been brengen?

Naar aanleiding van meidagen & oorlog 2016 waren zijn verre gezochtheden naar Volkskrantmaatstaven extra pittig. Tegen herdenkingkransen aanschoppende Marokkanen? Die moet je in het Nederlands elftal zetten en ze bij een interland tegen Duitsland het veld laten opkomen terwijl ze herdenkingskransen voetjeballend hoog houden. Moet je eens kijken hoe Schweinsteiger onder de indruk zal zijn! (Schweinsteiger is een voetballer van het Duitse elftal) Heeft een psychologische proef bewezen dat Arische racisten bij confrontatie met Marokkanen 30 centimeter meer afstand houden dan bij andere Arische racisten? Die moeten óók in Oranje en wel als aanvallers, want die krijgen 30 centimeter meer ruimte. Nou ja: dan is er ook wel een plaatsje in die Oranje-voorhoede voor de aanvallers van Richard Nieuwenhuizen.

Johan Derksen benoemde onderlaatst  het feit dat Marokkanen het amateurvoetbal in Nederland verzieken en had het onder andere als geringste feit over dat douchen van Marokkanen met hun onderbroek aan. Waarop Pannekoek, fel en triomfantelijk: “Daarvoor ga je immers bij een voetbalclub: om naar die witte reten onder de douche te kijken. Niet om lekker tegen een balletje te trappen!” Maar in in Elsevier schrijft redacteur Lennaert Lubberding (1988) dat het toch ook gaat om “intimideren, sissen, schelden, slaan. Helaas bestaan de tegenstanders tegen wie je om die reden liever niet speelt, negen van de tien keer hoofdzakelijk uit Marokkaanse Nederlanders”.

Bij geitenneukers en Erdogan zijn mijn persoonlijke associaties: Ebru Umar en een bloeddorstige, megalomane en godsdienstwaanzinige dictator die zich opmaakt voor de definitieve verkrachting van Europa en daarbij geholpen wordt door de anti-demokratische vernietigingsmachine die EU heet. Bij Peter komt de gedachte op om Marjanne Thieme aan te manen bescherming te vragen voor de geit tegen Erdogan.

Als ik een pannenkoek geserveerd krijg in het pannenkoekenrestaurant, zal ik nooit nalaten het bedienend personeel te vragen of de koek wel in minstens twee pannen is gebakken. Maar deze Pannekoek zou ik graag naar de keuken terugsturen. Zal ik ook eens een harde grap associëren? Die Pannekoek had beter als baby in twee wiegjes tegelijk kunnen stikken. Wiegendood, ja, precies.

Hoofd amusementszaken bij de VARA, Kathleen Warners, is toevallig de moeder van Peter Pannekoek. Dit is de meest sprekende foto die op het internet te vinden is.  “Alhoewel, de functie van mijn moeder is wel onhandig nu. Godzijdank is zij niet direct betrokken bij DWDD, ze wist ook pas achteraf dat ik dat ging doen.” Gelukkig maar! En het voornaamste blijft toch dat je virtueel-gééstelijk tot de symbolisch-denkbeeldige bloedgroep hoort: de VARA-familie! En dat bewijst Peter constant!

Hoofd amusementszaken bij de VARA, Kathleen Warners, is toevallig de moeder van Peter Pannekoek. Dit is de meest sprekende foto die op het internet te vinden is. “Alhoewel, de functie van mijn moeder is wel onhandig nu. Godzijdank is zij niet direct betrokken bij DWDD, ze wist ook pas achteraf dat ik dat ging doen.” Gelukkig maar! En het voornaamste blijft toch dat je virtueel-gééstelijk tot de symbolisch-denkbeeldige bloedgroep hoort: de VARA-familie! En dat bewijst Peter constant!