Een Israëlische militair die een Palestijnse aanslagpleger dood schiet, terwijl die al uitgeschakeld op straat ligt

“Een Israëlische militair die een Palestijnse aanslagpleger dood schiet, terwijl die al uitgeschakeld op straat ligt”

Daar stond-ie weer met zijn nette boekhouders-smoel de leugenlaster jegens Israël te presenteren: Rob Trip. Gemiddeld kijken twee miljoen mensen naar het NOS-journaal van 8 uur. Dus hebben afgelopen zondagavond ook weer twee miljoen mensen de antisemitische vuiligheid van correspondente Monique van Hoogstraten gevréten. Het merendeel zal het inderdaad als zoete koek geslikt hebben, want het publiek wordt al decennia lang vóórbewerkt door onze systeem-media. Het wijf heeft de laatste tijd erg veel haar gore bek dicht gehouden, ongetwijfeld omdat het zelfs voor deze slimme manipulator moeilijk was een pro-Palmaffia-draai te geven aan het willekeurige mesmoorden en autodoodrijden van Joden door “Palestijnen” in Samaria-Judea.

Misschien moet Sarit Michaeli ook eens met dit soort kindjes gaan praten . . . .

Misschien moet Sarit Michaeli ook eens met dit soort kindjes gaan praten

Maar nu er al een paar weken wat minder gemoord wordt door Palestijnen, zag de rotzak met de deftige schoolmeisjes-dictie toch weer de kans om te midden van de oceanen van bloed en terreur in het Midden Oosten aandacht te vragen voor die ene misschiene fout die door een Israëliër was begaan. Net zoals ze altijd zoveel mogelijk “oorlogsmisdaden” probeert te suggereren van een leger dat het meest zorgvuldige ter wereld is en zoals ze altijd verzwijgt dat Hamas uit propaganda-overwegingen doelbewust burgerslachtoffers onder de eigen bevolking probeert te genereren.

De reeds jaren gehersenspoelde kijkersmassa kreeg weer de standaard-schotel voorgezet. Kijk vanaf 9:40. Rob Trip leidt in:

“Anderhalve maand geleden ging dit filmpje uit Israël de hele wereld over. Een Israëlische militair die een Palestijnse aanslagpleger dood schiet, terwijl die al uitgeschakeld op straat ligt. Afschuw in het buitenland en . . . . . in Israël. Mensenrechten-organisatie Bet Shelem bracht dat filmpje naar buiten en die organisatie wordt nu bespioneerd en bedreigd. Net als andere mensenrechtenorganisaties in Israël. Ze worden gezien als landverraders die heulen met de Palestijnen en Israël in de wereld te schande maken.”

NOS JOURNAAL WINTERJAS TERRORIST

Wat Trip uiteraard niet vermeldt is dit: “( . . .) de op de grond liggende terrorist had ondanks het warme weer een winterjas aan. ( . . .) Onder de dikke jas wordt gewoonlijk een bomgordel verborgen. De soldaten moesten er dus van uitgaan, dat van de terrorist nog gevaar uitging, doordat hij een bom kon ontsteken”.

Dan krijgen we de eerste beelden met een voice over van het Moniekje. Let op de intense zoetsappigheid van haar toon:

NOS JOURNAAL ISRAEL keuvelen met kinderen

“Dit is  Sarit Michaeli, een Israëlische keuvelend met Palestijnse kinderen in Hebron. In het Arabisch nog wel.  Ze is een verrader in de ogen van veel Israëliërs, door wat ze doet en denkt.”

Ik zal de onderhuidse boodschap in het bovenstaande even voor u bloot leggen: een goed meisje dat voor brave kinderen opkomt, wordt vervolgd vanwege haar goede daden en goede gedachten door misdadige rechtse Joden waarvan er veel zijn in Israël.

Bedenk daarbij dat een reeds jarenlang gehersenspoeld publiek ook in deze uitzending al weer voorbewerkt was door het intro van Rob Trip: “bespioneerd en bedreigd”, “landverraders die heulen met de Palestijnen”, “Israël in de wereld te schande”.

Voor Sarit Michaeli werkt een “Palestijns” meisje dat van B’Tselem een camera heeft gekregen om op straat de gruwelen van de onderdrukking door de Israëlische soldaten vast te leggen. Maar eerst wekt ze de indruk dat de Joden in Samaria-Judea een woestenij hebben aangericht. Hier zijn de beelden met de tekst van wat die zwarte hoofddoek zegt:

NOS JOURNAAL ISRAEL  CONFISKATIE 1NOS JOURNAAL ISRAEL  CONFISKATIE  2

Die suggestie die hiervan uitgaat bevat een kosmische leugen. De waarheid is namelijk dat de Joden vanaf 1880 welvaart en welzijn hebben gebracht in een extreem leeg, achterlijk en primitief land en dat de Palestijnse Arabieren daar tot op heden terreur tegenover hebben gezet. Dus als Sarit Michaeli beweert dat “de bezetting” de worteloorzaak is van het geweld dan is dat lieglasterlijk gelul. De oer-oorzaak van het geweld in Palestina is het geweld van de Arabieren en niks anders. “De bezetting” die overigens geen bezetting is, is een gevolg van het geweld en de onwil tot vrede van de Palmaffia’s. Oh ja, en dat landje dat zo’n paradijsje was: als het al waar is dan is het ongetwijfeld braak komen te liggen door de eigen terreur van de Palmaffia’s.

NOS JOURNAAL ISRAEL SARIT MICHAELINOS JOURNAAL ISRAEL SARIT MICHAELI 2

De ergste gruwel die mevrouw Michaeli aan het Moniekje te bieden heeft, is blijkbaar de arrestatie van een stenengooiertje. De Israëli’s hebben de gewoonte die terroristen-in-de-dop op te pakken, ook als ze nog erg jong zijn. Dus dat jongetje wordt in een militaire auto geladen en mag waarschijnlijk een paar uurtjes in een politiecel doorbrengen. Hij zal ongetwijfeld ook nog bars toegesproken worden. En dan maar hopen dat-ie later, als hij met kracht grote stenen zal kunnen gooien waardoor mensen zwaar gewond kunnen raken, daarvan zal afzien.

NOS JOURNAAL ISRAEL JONGETJE

En dan komt het tegengeluid aan bod, want het Moniekje is een echte journaliste. Zoals gewoonlijk heeft ze voor dat tegengeluid niet de meest genuanceerde figuur uitgezocht. Hij wordt in beeld gebracht als “rechtse activist”. Ze noemt hem ook “rechts” en je kan horen dat ze eigenlijk “extreem-rechts” had willen zeggen . Het is iemand die inderdaad rechttoe-rechtaan B’Tselem van verraad beschuldigt. Aldus ondersteunt dit zogenaamde “tegengeluid” alleen maar de boodschap die het Moniekje wil uitdragen: Israël slecht, Palestijnen goed.

NOS JOURNAAL ISRAEL RECHTSE ACTIVIST

Moniekjes uitsmijter geeft deze rechtserd het endgültige kader:

“Hij verwoordt wat steeds meer Israëliërs denken over landgenoten als Sarit. Deze Joden zijn nog erger dan de Palestijnen. Want zij zijn de vijand van binnenuit.”

Innere Feind . . . . vat u wel?

_________________

LEES AL MIJN ODES AAN NOS-JOURNAAL EN NIEUWSUUR

Voor een analyse van de ideologische bubble waarin correspondenten in Israël zitten en vanwaaruit ze berichten, moet je Matti Friedman lezen. Friedman is een insider. Van 2006 tot eind 2011 was hij verbonden aan Associated Press (AP) in Jeruzalem, dé nieuws-producent bij wie journalisten overal ter wereld als eerste te rade gaan. Hij woont sinds 1995 in Israël en rapporteert erover sinds 1997. Hij schreef  een onderbouwde aanklacht tegen vooral AP en de bemanning van die hele linkse nieuwsmachinerie die is ontstaan in Israël:

“Veel vers aangekomen verslaggevers in Israël, op drift in een nieuw land, ondergaan een snelle socialisatie in de kringen die ik noemde. Die kringen voorzien hen niet alleen van bronnen en vriendschappen, maar ook met een kant en klaar kader voor hun verslaggeving, met gereedschap om uit complexe gebeurtenissen een simpel en tegelijk verwrongen verhaal te destilleren, waarin er een slechterik is die geen vrede wil en een goede kant die dat wel wil. Dit is het “Israël-verhaal” en het heeft het voordeel een verhaal te zijn dat gemakkelijk te vertellen is. Iedereen hier beantwoordt zijn mobiele telefoon en iedereen weet wat-ie moet zeggen. Je kinderen kunnen naar een goede school en je kunt eten in goede restaurants. Het is prima als je homo bent. Je kansen om op YouTube onthoofd te worden zijn gering. Bijna alle informatie die je nodig hebt – en dat is in de meeste gevallen informatie die kritiek bevat op Israël – is niet alleen gemakkelijk te verkrijgen, maar is al gerapporteerd door Israëlische journalisten of samengesteld door NGO’s. Je kan beweren dat jij de machthebbers de waarheid vertelt en je hebt daarvoor de enige “machthebbers” in de regio gekozen die geen bedreiging vormen voor jouw veiligheid.”

150 PALESTIJNSE FABELS

Advertenties