JAHJAH VALISE-CERCEUIL-UITSPRAAK

Waarvan herkennen we dat ook alweer? Dat je zelfs ontkent al staat je misdaad op camera? (Bron) Bij Pauw werd Jahjah met zijn uitspraak geconfronteerd: “la valise ou le cerceuil”, de koffer of de doodskist voor de Joden in Israël. Het was niet waar, zei hij. Het was een vervalsing door het Vlaams Blok. En Pauw ging er niet op door.

Jeroen Pauw maak zichzelf graag wijs dat-ie een ruimdenkend mens is die af en toe een “controversiële” figuur aan tafel uitnodigt, die zich, als-ie echt fout is, toch wel zelf zal afbranden. Zo heeft Pauw met name, al dan niet samen met Witteman, al heel wat  foute moslims (tautologie!) de ruimte gegeven en ook “katholieke” antisemieten als Dries van Agt en Hans van den Broek. Maar Pauws stiekeme echte motief is sensatiezucht en de kijkcijfers. En dat “zichzelf afbranden” gebeurt alleen in de ogen van degenen die echt iets weten van de islam en Israël en dat zijn er in Nederland en Vlaanderen weinig.

JAHJAH SCHATTIG UITSNEDETJE

Dus mocht ook ratelende spekharses Abou Jahjah bij Pauw onweersproken zijn Jodenhaat spuien. Ziehier het fragment. Hij liep af als een wekker en de hele tafel, Pauw incluis, zat er verbijsterd naar te kijken. Het hele leugenpalet werd door Jahjah bestreken. Samengevat: Israël is een door de VN veroordeelde koloniale en onwettige apartheidsstaat.

Nee, Pauw wierp niet tegen dat als een land door de Verenigde Nazi’s wordt veroordeeld en als illegitiem wordt beschouwd, dat erg voor zo’n land pleit, omdat die VN allang is verworden tot een organisatie waarin het blok van moslimlanden onder leiding van de Organisation of the Islamic Cooperation en onder omkoping van niet-islamitische failed states de misdadige Jodenhaat-agenda bepaalt.

Nee, Pauw kon ook niet tegenwerpen dat Israël nu juist niet een koloniaal project is geweest, maar al dé-koloniserend het meest schitterende stuk ontwikkelingshulp heeft gerealiseerd uit de moderne geschiedenis. Pauw kon dat niet tegenwerpen omdat-ie dat niet weet. Hij kon ook niet zeggen dat er geen natie ter wereld legitiemer tot stand is gekomen dan juist Israël. Want ook dat weet-ie niet.

Toen Jahjah het leugenlastercliché debiteerde waarin de woorden “bezetting” en “internationaal recht” voorkomen riep Pauw de “deskundigheid” van homosweel knijpsmoeltje Spong aan. Want als je een gladde advocaat bent, dan weet je natuurlijk ook alles van internationaal recht. “Ja”, zei Spong, “daar heeft mijnheer Jahjah toch wel een punt”.

Ja, volgens de organisatie van misdadigerstaten, de Verenigde Nazi’s, heeft Jahjah een punt. Maar het grappige is dat de VN helemaal niks te zeggen heeft over het internationale recht, en gelukkig maar. Hier en hier zijn twee opstellen waarin dat uitgelegd wordt.

En dan is er nog de morele kant van de zaak, die verknoopt is met de internationaal-rechtelijke, want Israël staat niet alleen puur technisch volkenrechtelijk in zijn volste recht, maar ook de morele rechten van Israël op een Joodse staat zijn overweldigend. Daarnaast heeft Israël zowel het morele als juridische volste recht om óók in Samaria-Judea en Gaza gezag uit te oefenen. Waarom dat zo is, kunt u hier lezen.

_________________

Advertenties