Een andere Zentgraaff, namelijk namelijk Henri-Carel (1874 – 1940)

Een andere Zentgraaff, namelijk namelijk Henri-Carel (1874 – 1940)

De kop boven het stukkie van Zentgraaf van gisteren geeft de JohnnyQuidinsteek al aan: “Radioruzie: geloofsgekkies kiften over Israel

We citeren Zentgraaff:

 “Lekker kiften over Israël, het onderwerp waar de partijen nooit, maar dan ook nooit, bij elkaar komen. Heerlijk tribaal middenoostenruziemaken by proxy en fijn Godwinnen – wat een cadeautje voor de opiniemakers weer dat de geruite sjaaltjes het onderwerp onder de aandacht brengen. De stellingen zijn al weer ingenomen ( . . . ) zo lijken we langzaam toe te werken naar een tweestatenoplossing in het publieke debat waarbij beide kanten door een hoge muur van onbegrip, religieus geïnspireerde haat en duistere raciale sentimenten van elkaar gescheiden zijn.”

Bij een eerder stukkie over die antisemitische boycot-acties tegen Israël had “Zentgraaff” ook al zo’n fout badinerend toontje en nu voegt-ie er ook nog een foute inhoud aan toe, namelijk dat als er twee vechten – de Palmaffia’s en Israël – er ook wel twee schuld zullen hebben. Maar dat is niet zo. De schuld ligt uitsluitend bij de Palestijnse Arabieren en de rest van de Arabieren en de islamieten in het algemeen. Ik heb dat zojuist voor de tigste keer uitgelegd in een artikel waarvan de laatste alinea luidt:

“Kijk. We hebben het wéér uitgelegd. Tevergeefs, want linksen en moslims zijn feitenresistent en willen ook ueberhaupt geen argumenten horen die hen van hun lekkere Jodenhaat zouden beroven. En dan heb je nog arrogante domkoppen als “Zentgraaff” van GeenStijl die gewoon te lamlendig zijn om iets serieus’ te lezen.”

Ik heb me ooit eens een keer heel erg razend gemaakt – té razend – op Van Rossem (óók GeenStijl) die met diezelfde misplaatste arrogantie Hamas en Israël op gelijke morele hoogte zette. Wanneer gaan jullie je eens een keer een beetje inlezen, jongens? Ik heb het hapklaar voor je klaargezet. Doe die moeite een keer, want op deze manier blijf je de indruk wekken dat je niet beter geïnformeerd bent dan de eerste de beste boerelul die zijn Israëlkennis heeft gehaald bij Monique van Hoogstraten van het NON-journaal.

________________

Advertenties