Het interview staat in Knack van woensdag 25 mei 2016 onder de titel “Ik schaam me voor veel in Nederland — niet alleen voor het voetbal”. Knack is een blad dat sinds de machtsovername door nep-linkse islamofielen en “anti-Zionisten”  inderdaad beter geschikt is voor schreeuwers als Youp dan voor meester-stilisten als Benno Barnard.

De multi-miljonair met de ruime woonst aan het Vondelpark in Amsterdam, voor wie het geen enkel probleem is zijn kinderen aan een koopwoning te helpen, laat weten dat we nog veel meer vluchtelingen moeten opvangen. “We hebben het geld en de ruimte om ze te helpen.” Let op het woordje “we”: dat zijn dus ook die autochtonen in een achterstandswijk op een bovenwoning wier kinderen al tien jaar op een wachtlijst staan voor een betaalbare huurwoning, omdat driekwart van het woningbestand bezet is door Turken, Marokkanen en verdere gevluchte asielzoekers. Omdat-ie cabaretier is geinponemt Youp er nog dit achteraan:  “En ja, we zullen enkele sporthallen moeten vullen – maar die gebruikten we toch al niet, want we zijn allemaal te dik.” Ik zou hem willen toeroepen: spreek voor jezelf, met je vette pens!

Over de “vluchtelingen”, die hij aanduidt met “die mannen, vrouwen en kinderen” zegt hij dat ze een “gruwelijke en onbegrijpelijke oorlog ontvluchten”. Maar nou meen ik gehoord te hebben dat het vooral mannen zijn van fighting age zijn die door minstens zes landen zijn getrokken waar het vrede is op weg naar de Nederlandse verzorgingsstaat. En is die oorlog “onbegrijpelijk”? Nou, ja: misschien voor iemand die niet op de hoogte is van de geschiedenis en de actualiteit van de islam. Voor wie dat wel is, is er niets onbegrijpelijks aan die oorlog.

Ik denk dat Youp inderdaad niet zo bezig is met de islam en dat-ie wacht tot de islam zich bezig gaat houden met hem. En met zijn kinderen. Hij vergelijkt de vluchtende moslims die geen veiligheid maar vooral verzorgingsstaat zoeken met de Joden in doodsnood die vlak voor de Tweede Wereldoorlog vanuit Duitsland in Nederland asiel zochten. “Nee, het is de manier waarop Nederland eigenlijk altijd met vluchtelingen omgaat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerden we ook al Duitse Joden te helpen.” Youp weet hopelijk niet dat 98% van de wereldwijde moslims fanatieke en overtuigde Jodenhaters zijn, dat de islam alle wezenskenmerken met het nazisme deelt en dat we dus de al aanwezige Jodenhaat in Nederland met die verzorgingsstaat-zoekers flink versterken.

Omdat hij niks van de islam weet, kan Youp ook op een vraag aangaande “de zaak-Böhmermann, waarbij de Duitse komiek door de Turkse president Erdogan werd aangeklaagd voor een spotgedicht” antwoorden:

“Het is mijn strijd niet. Natuurlijk vind ik het totaal belachelijk dat die Erdogan zich bezighoudt met wat een Duitse komiek over hem zegt, maar ik ervaar het niet als een bedreiging. Ik stoor me wel aan de sfeer die we er nu rond creëren. Je krijgt de indruk dat je er vandaag pas bij hoort als je Erdogan een pedofiele geitenneuker noemt, maar daar pas ik voor. Ik heb hetzelfde gevoel ook bij Ebru Umar, de columniste die in Turkije werd opgepakt omdat ze een paar kritische tweets had gestuurd. Het gaat allang niet meer om de vrijheid van meningsuiting, maar vooral over Ebru Umar. Ik wil niet achter dat clubje aan. Ik doe het liever op mijn manier.”

De parmantige betweter “ervaart” het niet als echt gevaarlijk, zoals-ie de hele islam blijkbaar als niet bedreigend ervaart. Erdogan doet alleen maar “belachelijk”. En hij heeft er dus ook geen idee van dat het niet gaat om het woord “geitenneuker”, maar om wat het aan Turks-Mohammedaanse mentaliteit bloot legt. Het is de bedoeling dat mensen zich bewust worden dat Erdogan een massamoordende, martelende, onderdrukkende, fatsoenlijke-journalisten-gevangen-zettende, stiekem met ISIS collaborerende, chanterende, megalomane en godsdienstwaanzinnige ploert is.

Dat was ook de bedoeling van het filmpje van Hans Teeuwen: wijzen op het gevaar dat Youp niet voelt. Dat verhaaltje over de jongenshoer Erdogan was door Teeuwen grimmig bedoeld, maar wat zegt Youp? “Ik heb nog niemand gesproken die dat filmpje echt grappig vond.” Ach gut.

Hans Teeuwen en nog een paar mensen waren dus al verontrust nog vóór Ebru Umar opgepakt werd in Turkije vanwege belediging van de Turkse sultan. Maar ook daarvan en van de aantrekkingskracht die Erdogan bleek te hebben voor een leger van klik-Turken en van de inbraak in Ebru Umars huis en haar onderduiken is Youp niet onder de indruk. Sterker nog: Youp vindt dat de veronrusten een beetje om niks herrie lopen te schoppen. Hij heeft het over een “sfeer die we er nu rond creëren”. Dáár stoort-ie zich aan.

Youp schijnt trouwens in het algemeen van mening dat de islam geen probleem is, zolang we ons maar een beetje rustig houden. Theo van Gogh had het aan zichzelf te wijten:

“Er worden te weinig goede grappen over de islam gemaakt. Ik heb altijd met grote ogen naar Theo van Gogh gekeken. Die ging de hele tijd maar door over wat voor geitenneukers die moslims wel zijn. Ik heb het hem ooit eens gezegd: dit gaat een keer mis. Ooit komt er een valse hond die zich losrukt van de ketting. En dat is helaas gebeurd. Het probleem is dat die valse honden veel aandacht krijgen. Veel moslims verafschuwen die extremistische gekken. Ik vergelijk het graag met voetbal. Ik ga al veertig jaar naar Ajax kijken, en altijd is er een kleine groep supporters die na de wedstrijd keet schopt.”

Tsja, hoe maak je “goede grappen” over een totalitair anti-humanisme dat als twee druppels water op het nazisme lijkt? En moet je dat wel willen? Ben je dan niet bezig teveel eer te bewijzen aan dat totalitaire anti-humanisme? En ben je dan dat totalitaire anti-humanisme dan niet aan het verharmlosen? Maar dat zal Youp niet deren, want die vindt jihadi’s ongeveer hetzelfde als voetbalkeetschoppers.

De originele cabaretier annex snedige columnist zoekt ook zijn toevlucht tot de domste der clichés over de islam: het is maar een minderheid! Om te beginnen aangaande minderheid sec en an sich: de Jacobijnen en de Maoïsten en de Bolsjewiki en de Nazi’s en de Pol Potisten begonnen ook als minderheid. En voor de islam geldt bovendien dat de “extremistische minderheid” niet alleen over de beste papieren beschikt in de islam, maar over de enige (!). Bernard Lewis: “Er zijn gematigde moslims, maar de islam is niet gematigd.” Erdogan . . . . . . wie was dat ook alweer? . . . . . .  zegt het zo:  “Er is geen gematigde of niet-gematigde islam: islam is islam en dat is het.” Diezelfde Erdogan zei ook:  “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels onze helmen, de minaretten onze bajonetten and de gelivigen onze soldaten.” Deze is ook leuk: Democratie is als een trein. We stappen uit wanneer we aankomen op het station dat wij wensen.”

En dat is het station waarop de sharia heerst. Maar dat kan Youp niet boeien. Die kent veel moslims die een afschuw hebben van “die extremistische gekken”. Die gekken die dus gedurende de hele geschiedenis van de islam bewezen hebben een doorslaggevende invloed te hebben. Die Moefti van Jeruzalem bijvoorbeeld, die vanaf 1920 de terreur tegen de Joden in Palestina organiseerde, begon ook als minderheid en moet je nou, bijna 100 jaar later, eens kijken: de Palmaffia-terreur bloeit en de solidariteit met “de Palestijnen” eveneens. Leve de BDS! Maar verder is er weinig gevaarlijks, hoor Youp. Ik herinner je alleen nog even aan mijn eerder geuite wens dat je bij die islamitische aanslag op een zaterdagmiddag in de Bijenkorf allebei je poten verliest en dat er dan een Ethiopische verpleegster voor je klaar staat.

Lees ook:Youp van ‘t Hek preekte in de Al-Aqsa-moskee!”

______________

Advertenties