De “Foreign Press Association” (FPA) veroordeelde in 2014, toen Israël door de rakettenregen van Hamas gedwongen was via operatie “Protective Edge” terug te slaan, “in the strongest terms the blatant, incessant, forceful and unorthodox methods employed by the Hamas authorities and their representatives against visiting international journalists in Gaza”.

De “Foreign Press Association” (FPA) veroordeelde in 2014, toen Israël door de rakettenregen van Hamas gedwongen werd via operatie “Protective Edge” terug te slaan, “in the strongest terms the blatant, incessant, forceful and unorthodox methods employed by the Hamas authorities and their representatives against visiting international journalists in Gaza”.

Khaled Abu Toameh van het Gatestone-instituut schrijft onder de (vertaalde) titel “Hoe terroristen en dictators de Arabische journalisten laten zwijgen” een stuk over terreur tegen journalisten in de Gazastrook en in Samaria-Judea. Daar brengen Hamas, Hezbollah en de Palestijnse Autoriteit journalisten tot zwijgen die niet precies hun propaganda nakauwen.

“De sluiting van de kantoren van Al-Arabiya in de Gazastrook kreeg niet veel aandacht van de internationale gemeenschap en de mensenrechten-organisaties. Was het bureau door Israël gesloten bijvoorbeeld, dan zouden er natuurlijk internationale protesten zijn geweest, met journalisten over de hele wereld die rondschreeuwen over de Israëlische “aanval op de vrijheid voor de media”.

Hier is het onaangename feit: Al-Arabiya heeft net als vele andere Arabische TV-stations een bureau in Israël, en die verslaggevers genieten meer vrijheid voor verslagen vanuit Jeruzalem en Tel Aviv dan ze in de Arabische wereld hebben. Vandaag kunnen in het Midden-Oosten alleen vrije en onafhankelijke Arabische kranten worden gevonden binnen Israël.[mijn blauwe vet]

Lees verder >>>

_____

Advertenties