De moslimische mens heeft weer eens wat “maatschappelijks” bedacht. Nee, dat nep-geloof gaan we de eerste honderd jaar niet achter de voordeur krijgen, if ever. De campagne ‘Give it up for Ramadan’ moet moslims en niet-moslims verbinden. Ik neem aan dat er met dat “give it up” bedoeld wordt dat niet-moslims gedurende de ramadan ook met iets proberen te stoppen of te minderen. Met koekjes eten, zo begrijp ik uit een beeld dat even voorbijflitste in het bovenstaand filmpje.

“Ismael el Maimouni en Mina Ait Messaoud” zo horen we, “zijn twee van de 30 jongeren die de campagne hebben opgezet vanuit het gedachtengoed van de ramadan: respect voor en interesse in de ander”. Ik geloof in de oprechtheid van Ismaël en Mina, en ik geloof best dat ze willen verbinden en ook nog connecten, maar ik heb geen enkel respect voor de islam, die ik voor een onhervormbare nazi-ideologie houd, en niemand gaat mij dat respect ook bijbrengen. Verder dacht ik dat de ramadan niet ging over respect en interesse in de ander, maar over een destructieve manier van “vasten”, namelijk de hele dag niet alleen niets eten, maar ook geen druppel drinken, en dat is heel slecht voor je lijf. Voorts is het ook heel slecht voor je lijf om vervolgens ’ s nachts jezelf vol te proppen en dan vooral ook met zoetigheid, zodat veel moslims na de ramadan aangekomen zijn.  De ramadan is typisch islam: irrationalistische terreur en zelfkwelling.

Ismaël zegt:

“IS zet bepaalde mensen weg. Die heeft een radicaal beeld over niet-moslims, over de kufar, maar dit filmpje laat juist zien dat het niet klopt.”

We gaan het niet weer met citaten uit de Koran en de Soenna bewijzen, maar het beeld van IS geeft van de plicht om de ongelovigen te vermoorden en te haten, klopt 100%. Ik volsta met een verwijzing naar het boek van een van de Einsteins van de islamologie – de andere is Bill Warner – namelijk Robert Spencer, “The complete infidel’s Guide to ISIS”.

De sociale verklaring voor 1400 jaar wereldwijde islamitische terreur wordt door Ismaël wéér gegeven: radicaliserende jongeren hebben een instabiele omgeving zonder werk en ja, het woord valt weer, die geen “stage” hebben. Terwijl inmiddels uit vele onderzoeken is gebleken dat armoede of werkloosheid in de meeste gevallen niks te maken hebben met radicalisering. Het World Economic Forum schrijft:

“Still, youth unemployment in MENA alone remains an inadequate explanation for radicalization, as there is much anecdotal evidence of those who left jobs, spouses, even children to join jihadi causes.”

Nou, voor de stelling dat werkloosheid bepaald niet de grote factor is bij radicalisering is echt wel wat meer bewijs dan alleen maar ”anecdotisch”.

Hierzo:  “A recent surge in empirical studies of terrorism has shown that, contrary to popular belief, terrorists tend to be highly educated and from wealthier families than average.”

Daaro: “In de afgelopen dagen had ik de gelegenheid om de huizen van enkele Palestijnse mannen en vrouwen te bezoeken, die betrokken zijn bij de aanhoudende golf van terrorisme tegen Israël – het geweld dat sommigen een ‘intifada’ of opstand noemen. Wat ik zag – wat u of iemand anders tijdens deze bezoeken ook had kunnen zien – was dat geen van deze Palestijnen een hard en zwaar leven had. Hun levensomstandigheden waren allesbehalve ongelukkig. In feite leiden deze moordenaars een comfortabel leven, met onbeperkte toegang tot onderwijs en werk.”

Syp Wynia schrijft in Elsevier onder de titel “Ongelijkheid is niet de oorzaak van jihadisme” een stuk dat aldus begint:

“Na maandenlange speculaties kon vorige week worden onthuld dat de man die bekend was geworden als ‘Jihadi John’ een in Kuweit geboren Engelsman van 26 jaar is. De gemaskerde man die in dienst van terreurbeweging Islamitische Staat gijzelaars onthoofdt, blijkt afkomstig uit een middenklassegezin. Hij heeft een universitaire opleiding tot ICT-specialist voltooid.”

En dit is ook een mooi alineaatje:

“Al deze voedingsbodemtheorieën hebben gemeen dat ze sociaal-economische oorzaken en oplossingen zoeken uit angst om een relatie te leggen met de islam. Maar deze wegkijkende beweringen zeggen meer over de ­politici die ermee komen dan over de werkelijkheid. En wie de werkelijkheid niet onder ogen wil zien, zal alleen per ongeluk met geloofwaardige oplossingen kunnen komen.”

Bin Laden kwam uit de hoogste Saoedische kringen. De meeste nine-eleven-terroristen hadden minimaal een midden-klasse-achtergrond. En dan de landen zelf: Qatar, waar ze zo rijk zijn dat de hele bevolking niet hoeft te werken omdat ze dat door geïmporteerde Philippijnse slaven laten doen. Saoedie­-Arabië zelf . . . . . .

Enfin, ik kwam op bovenstaande gedachten over de jongste bijdrage van de islam aan ons levensgeluk na lezing van een post op het weblog van Renzo Verwer:

Givingitupforramadan . . . . een campagne die uitgaat van een misverstand

Ik ben het helemaal met Renzo eens, behalve dat tweede zinnetje, dat had van mij wel achterwege mogen blijven:

“Met ramadan in aantocht is een campagne van start gegaan om moslims en niet-moslims te verbinden. Sympathiek, zo vind ik. Minder sympathiek vind ik dat dat verbinden gaat . . . . middels een oproep aan niet-moslims om iets mee te maken van ramadan! Vanuit moslims hoeft er niets.”

Ik vind de islam niet sympathiek. Ik haat de islam. En ik wil me daar niet mee verbinden.

_______________

Advertenties