RIGBY MOORDENAAR VAN

Het is alweer een bericht van december 2015, maar ik wilde graag de woorden “diepzwart” en “neger” in een titel gebruiken als bijdrage aan de huidige racisme-hysterie. De vraag die Koen Vermeiren op zijn weblog stelt blijft echter ook in 2016 relevant:

“Je moet maar durven! Waarom zetten ze zo iemand niet meteen voor het vuurpeloton?”

Vermeiren  kwam op deze retorische vraag nadat hij die december 2015 het volgende bericht in het Vlaamse dagblad “De Morgen” had gelezen:

Michael Abebolajo, de man die twee jaar geleden de Britse soldaat Lee Rigby midden op straat in Londen met een slagersmes doodde, eist een schadevergoeding van de Britse staat. Bij een worsteling met cipiers in de Belmarsh-gevangenis is Abebolajo twee tanden kwijtgeraakt. Hij wil nu omgerekend 28.000 euro.

Abebolajo reed samen met Michael Abebolawe fuselier Rigby (22) eerst aan met een auto nabij de kazerne van Woolwich. Vervolgens probeerde hij Rigby te onthoofden. ‘Allah Akbar’, riep Abebolajo bij zijn daad.

( . . .)

Na de worsteling werden de cipiers op non-actief gezet, maar een politieonderzoek wees uit dat ze niets hadden misdaan. Hierop stapte Abebolajo naar een advocaat. Het bericht dat hij geld gaat claimen heeft tot veel woede geleid in Groot-Brittannië. Britse rechters zijn doorgaans welwillend om dit soort klachten in te willigen.

_____________

Advertenties