Nou had ik door Uri van As het idee gekregen dat we er in OpinieZ een wat slimmere site bij hadden gekregen, want Joden, en toen ik zag dat Ruben Gischler erop schreef had ik al helemaal hoge verwachtingen, maar nu heb ik toch al een paar keer wat ernstige domheden zien passeren. Eerst Jelle Zijlstra, die – uiteráárd heel erg ten onrechte – meende dat er een Israëlische bezetting is in Samaria-Judea en dat we daar niet luchthartig over moesten doen, maar ja, dat is geen Jood en dan kan zoiets gebeuren. Maar nu is er eentje met een onvervalste Waterlooplein-naam, die toch echt uit zijn nek zwatelt. Alle sympathie overigens voor de haat die uit Moos Oliemans zijn stuk spreekt jegens het hypokriete linkse narcistisch-hedonistische zelfverheffingsneurotendom, maar er zit één zinsnede in die verraadt dat Oliemans op één essentiëel punt heel erg dwaalt:

“Het blijft nog immer een raadsel dat mensen die de afgelopen decennia, met een welhaast satanisch genoegen, het christendom bespot, vervloekt en beledigd hebben, die de christelijke dogma’s met hoongelach hebben weggewuifd en die met vlijmscherpe pen en onovertroffen oratie hun donderpreken over de verstandeloze christenen uitspuwden, nu alle kritiek op een ander geloof verwerpen. Een geloof dat op dezelfde dogma’s drijft en meer invloed op haar gelovigen uitoefent dan het christendom ooit heeft gedaan.” [mijn blauwe vet]

Op dezelfde dogma’s drijft?! Moos toch! De Joods-Christelijk-Verlichte traditie is het fundamentele tegendeel van de islam. En waarom dat zo is, vind je hier wat korter en hier wat langer uitgelegd. Nee Moos, je hoeft me niet op de Kriminalgeschichte des Christentums te wijzen, want dát is nu precies een van de bewijzen van redelijkheid en schuldbesef in het Christendom, iets wat in de islam ontbreekt. En daarom is misdadigheid in het Christendom altijd een ontsporing geweest en in de islam het juiste spoor. En dan heb je natuurlijk ook nog de door Emmet Scott onderbouwde stelling dat de ontsporingen van het Christendom ueberhaupt veroorzaakt zijn door het oerkwaad dat islam heet.
____________

Advertenties