MOSLIMA'S WETEN HET BETER!

Een van de meest irritante verschijningen in de publieke ruimte en de media  is toch wel de jeugdige, oestrogeenrijke en zelfbewuste moslima met de onbekommerd gelukkige uitstraling van een koe in de wei. Bovenstaande foto hoort bij een artikel van Robert Spencer, een van de Einsteins van de islamkennis en is bedoeld als illustratie van “Ha-ha-hááá! Die gekke ongelovigen snappen niks van die heerlijke vrouwvriendelijke en vreedzame Koran!” En dan citeert Spencer de meest oorlogszuchtige verzen uit de Koran nog maar eens. Qua vrouwenonderdrukking beperkt hij zich tot de opmerking dat je voor de vrouwvijandige voorschriften in de islam niet zozeer in de Koran moet zijn, maar vooral bij de Soenna, dus het voorbeeld van “de Profeet” en dat de islamitische wet, de sharia echt wel de onderdanigheid en de mindere rechtspositie van de vrouw stipuleert.

Ik heb zelf in dit artikel uit juli 2013 eens een verwijzing opgenomen naar een beknopte tekst waarin snelle islamkennis opgedaan kan worden. Ik schreef:

Voor wie het wél wil weten: de handigste, goedkoopste en minst inspannende manier om achter het ware karakter van de islam te komen is bij Bol.com een boek van een tientje te bestellen: ‘Weg uit de islam: getuigenissen van afvalligen’ van de insider Ibn Warraq, een afvallige moslim van Pakistaanse afkomst. Die persoonlijke verhalen getuigen van de hel die de islam is wanneer eenmaal aan de macht. Maar  . . . . . . . achterin staat op de pagina’s 467 tot 516 een bijlage die je een ‘snelcursus bronnen van de islam’ zou kunnen noemen met als titel ‘De islam staat terecht: het tekstuele bewijs’

In deze appendix toont Warraq heel overzichtelijk vele teksten van de islam waarop de misdadige moraliteit van de islam gebaseerd is. De titels van de paragrafen die uit de moslimbronnen Hadith en Soenna putten, luiden: ‘De wreedheid van Mohammed’, ‘De Jodenhaat van Mohammed’, ‘Mohammeds opdracht tot moord op zijn tegenstanders’, ‘Mohammeds leven als bandiet, rover en plunderaar van karavanen’, ‘De intolerantie tegenover andere godsdiensten’, ‘Mohammeds racisme’ en ‘Mohammeds houding tegenover vrouwen en zijn relaties’. Voor de Koran heeft Warraq hetzelfde gedaan. Hij geeft precies de soera’s aan die onverdraagzaam en oorlogszuchtig, anti-Joods, wreed en sadistisch dan wel vrouwvijandig zijn. Tenslotte geeft hij de nummers van de soera’s die alleen al taalkundig bewijzen dat de Koran nooit het letterlijke woord van Allah kan zijn.

Jammer alleen dat het boek van Warraq alleen nog antiquarisch verkrijgbaar is. Vertaalster Bernadette de Wit zou die bijlage achter in dat boek gewoon eens on-line moeten zetten.

VROUWENHAAT DE RELIGIE VAN

_____________

 

 

 

Advertenties