De “Israeli Solution” voor Samaria-Judea (“de Westbank”) van Caroline Glick komt steeds dichterbij. Die oplossing luidt: het gebied annexeren en de “Palestijnen” die er wonen de optie geven te verhuizen dan wel zich loyaal aan de Israëlische staat te verklaren en hen langzaam tot volledig Israëlisch staatsburgerschap opvoeden. Of dat laatste met de meerderheid van hen mogelijk is, betwijfel ik.

Mag dat? Mag Israël die “Westbank” annexeren? Om te beginnen: het recht van de Israëli’s en van Joden in het algemeen om daar te wonen is volgens het echte internationale recht – (en niet volgens het pseudo-internationaal-recht van de Verenigde Nazi’s) – kristalhelder. Dan zijn er die drie genocidale oorlogen (1948, 1967, 1973) die door de Arabieren in naam van deze “Palestijnen” zijn ontketend tegen Israël, benevens de tot in den treure gebleken onwil van de Palmaffia’s om tot vrede met en erkenning van de Joodse staat te komen. Vervolgens is er de laatste tijd ook nog de zekerheid bijgekomen dat, als Israël zich zou terugtrekken uit Samaria-Judea, binnen de kortste keren ISIS-Hamas de macht daar zou overnemen. Er is in feite geen andere mogelijkheid meer dan Israëlische annexatie.

De Times of Israel heeft nu een bericht over twee “rechtse” Israëlische politici van dezelfde partij (Joods Tehuis), namelijk landbouwminister Uri Ariel en zijn partijleider, het Knesset-lid Naftali Bennett. Het is niet helemaal duidelijk uit het bericht wie wat precies heeft voorgesteld, maar het duo heeft blijkbaar twee varianten  geopperd. In de ene worden alléén de zogenaamde “C-gebieden” ge-annexeerd: dat zijn gebieden die bij Oslo 1993 al definitief aan Israël werden toegewezen. In de andere wordt het hele gebied van Samaria-Judea bij Israël getrokken.

Bij de optie alleen de C-gebieden te annexeren, komt ook het oerdomme voorstel ter sprake om de “Palestijnen” in die C-gebieden tot verhuizing te dwingen. Dat zou dan gebeuren met veel subsidies en ondersteuning van de staat Israël, maar de mainstream-media in het Westen en de linkse in Israël zouden natuurlijk bol staan van het woord “deportatie” en van de Auschwitz-annex-Goelag-annex-Bantoestan-vergelijkingen. De enige optie is eigenlijk die van Glick. Er is geen andere weg.

Wie meer details wil weten, moet even naar “Vlaamse Vrienden van Israël”.
________________

Advertenties