Tom-Jan Meeus

Tom-Jan Meeus

Tom Jan Meeus van de NRC heeft een zodanig intellect dat-ie in Buitenhof wel eens de buitenlandse bladen mag doen. Nou dan weet je het wel. Van die optredens bij Buitenhof weet ik dat-ie in zijn redeneren iets lichtvoetigs heeft. Hij begint zijn verhaal in de Hortus steeds met een blij enthousiasme. Tegelijk heeft Meeus iets onthechts, alsof hij allang geaccepteerd heeft dat de dwaasheden van de mensheid ongeneeslijk zijn. Dat verklaart misschien die zweem van schouderophalende verdrietigheid, die gaandeweg vaak zijn betoogjes binnensluipt, een melancholie die constant dreigt over te gaan in een meewarig schaterlachje dat hij net nog inhoudt. “Oh tempora, oh mores!”, schijnt Tom-Jan steeds uit te roepen.

Ook inzake Orlando had Meeus een interpretatie die ver au-dessus de la mêlée was. In NRC-Next vraagt hij zich af waarom we alleen bij massamoorden door moslims naar de islam toe generaliseren.

Dat ga ik in het onderhavige aan Tom-Jan uitleggen.

Na vastgesteld te hebben dat Orlando qua mass-shooting op nummer één staat, begint Meeus zijn impliciet-retorische vragen te stellen:

“Op twee komt de student Cho (23), een Amerikaan met Zuid-Koreaanse ouders die in 2007 32 mensen doodschoot op een universiteit in Virginia. ,,Ik sterf als Jezus Christus om generaties te inspireren (-)’’, zei hij op video die hij NBC News naliet. Ik lees nergens dat zijn gedrag typisch Koreaans of christelijk was.”

Zou dat kunnen komen omdat het niet typisch christelijk of Koreaans is om studenten dood te schieten en omdat er ook geen oproepen daartoe bekend zijn van de kant van de christenen of Koreanen? Verder is niet bekend dat Jezus zelf, voordat hij de geest gaf, zoiets had gedaan. Met andere woorden: iemand die zich met Jezus vergelijkt omdat-ie massamoordend ten onder gaat, is een gek.

“Op drie staat de oud-student Adam Lanza (20), die in 2012 26 mensen, waaronder twintig kinderen, doodschoot op een lagere school in Newtown, Connecticut. Zijn moeder en hij bezochten volgens The New York Post een lokale katholieke kerk. Ik zie nergens dat zijn daad aan het katholicisme is geweten.”

Zou dat kunnen komen omdat het niet typisch katholiek is om algemene mensenkinderen dood te schieten en omdat er ook geen oproepen daartoe bekend zijn van de kant van de katholieke kerk?

“Op vier staat de veteraan en drugscrimineel George ‘Jo Jo’ Hennard, die in 1991 in Killeen, Texas, 23 doden, vooral vrouwen, afknalde in een lunchroom. In een biografie online vond ik dat hij atheïst was. Nooit is zijn daad aan het atheïsme toegeschreven.”

Zou dat kunnen komen omdat het niet typisch veteranig of atheïstisch is om at random een zootje vrouwen af te knallen?

“Op vijf staan de Amerikaan Syed Rizwan Farook en zijn vrouw, die eind vorig jaar veertien mensen ombrachten bij een overheidsdienst in San Bernadino, California. Beide waren moslim, volgens de FBI ging het om een buitenlands geïnspireerde terreurdaad. Dus: bij moslims wijten we dit soort gruweldaden aan de islam, en bij anderen aan de schutter. Zoals we dichterbij huis de moord op Fortuyn door dierenactivist Volkert van der G. niet aan het dierenactivisme weten – maar aan Volkert.”

Nou kijk, Tom-Jan-Jaap, om te beginnen zouden we bij Volkert zeker het verband met zijn dierenactivisme hebben gelegd als Pim een nertsenfarm had gehad of eigenaar was geweest van een slagerswinkelketen. Ja toch? Nee dan?

Die mensen in die eerste vier voorbeelden van jou claimden ook helemaal niet dat ze in naam van een ideologie of religie handelden. (Dat ene pubertje dat zichzelf idioterwijs met Jezus vergeleek, tellen we niet mee) Maar Omar Mateen staat in een inmiddels lange traditie van massamoordenaars die claimen in opdracht van de islam te handelen. En er zijn mensen die geneigd zijn die claim terecht te vinden. Zoals bijvoorbeeld een van de Einsteins van de islamkunde, David Wood, die erop wijst dat de koran vol is van bevelen om de ongelovigen te beoorlogen en te doden. Dat is het algemene bevel dat overal en eeuwig geldt, maar vooral degenen die chaos in moslimlanden (Amerikaanse soldaten) brengen én degenen die dat faciliteren (Amerikaanse belastingbetalers) moeten zo snel mogelijk vermoord worden. De profeet Mohammed, het grote voorbeeld dat elke moslim moet navolgen, heeft meerdere malen benadrukt dat de methode die hem succes bracht een naam heeft: terreur! Mohammed zelf beval zijn volgelingen om homoseksuelen te vermoorden. Kijk eens even! Ongelovige homo’s die chaos faciliteren in de moslimlanden! Natúúrlijk moeten die dood.

David Wood zegt dat de islam afhankelijk is van manipulatie, bedrog en terreur, maar dat die islam kansloos zou zijn als je een geïnformeerd publiek zou hebben. Maar wat we nu hebben is een publiek van misleide mega-idioten. En Tom-Jan Meeus zet zich geheel onbewust graag in om dat zo houden, want hij is er zelf een.

En dan moet je tenslotte eens kijken naar de peilloos-pedante domheid waarmee hij zijn kollumpje afsluit:

“Politici die zeker zeggen te weten dat de islam oorzaak van terreurdaden is, weten dat natuurlijk ook niet. Ze zeggen het gewoon. En ze hebben het nu zo vaak gezegd dat we het steeds makkelijker nazeggen. Zo laten we collectief ons instinct spreken, niet ons inzicht. Ik dacht: ik doe een testje. Wanneer generaliseren we?”

Nee, Tom-Jan-Jaap-Diederik Meeus maken ze niks wijs. Die luistert niet naar zijn onderbuik. Die doet een slim testje en schijt dan voluit in zijn broek.

Jezus, red ons toch van deze imbeciele klootzakken!

UPDATE 28 augustus 2016:

Ik wist niet dat rattige rotzak Meeus op 17 maart 2010 in de voormalige kwaliteitskrant een stuk heeft gepubliceerd waarin gesuggereerd wordt dat het mogelijke niet aangenomen worden van Obama-Care door het Congres te wijten zou zijn aan een wraakzuchtige Joodse lobby die wraak zou willen nemen vanwege Obama’s Israël-politiek:

“Israël-lobby bedreigt Obama’s zorgplan: een Amerikaanse politicus die de vriendschap met Israël niet koestert, krijgt snel problemen. Obama ontdekt nu hoe krap zijn speelruimte is.”

**********

In de islam kan het altijd nog perverser en smeriger:

“De terrorist die een Franse politiecommandant en zijn vrouw gisteravond heeft vermoord, filmde zijn daad. Via een 13 minuten durende livestream op Facebook liet hij zien hoe hij te werk ging.”

ABBALLA LAROSSI

Larossi Abballa, de moordenaar van de Franse politieman en diens vrouw

Zie ook Afshin Ellian in Elsevier: “Aanslag in Orlando heeft alles te maken met de islam

Zie ook Paul Joseph Watson: Tom-Jan Meeus political correctness kills!

_______________

Advertenties