Zouden burgemeesters Cohen en Aboutaleb die ambtsketting wel eens hebben om gehouden als ze aan het neuken waren? “Burgemeester maken” was vroeger bij ons op het dorp code voor: een groepje jongens trekt bij één jongen boven- en onderbroek naar beneden.

Ze hebben allebei, Cohen en Aboutaleb, hetzelfde soort stijve deftigheid over zich, alsof ze een stok ingeslikt hebben. Ik hoop dat Aboutaleb lijsttrekker wordt voor de PvdA, want dan slacht Wilders ‘m. Aboutaleb is qua openbaar debat gewend aan linkse talkshows, zoals bij Pauw, waar hij wegkomt met de waardige regent uithangen en zonodig even de intimiderende regent. Maar als-ie echt aangepakt gaat worden, zal-ie nog harder onderuit gaan dan Cohen. Kijk eens naar de aflevering van EenVandaag van 10 juni jongstleden. Daar wordt Cohen gevraagd naar de talenten van Aboutaleb als parlementaire straatvechter. Dat weet je nooit van tevoren, zegt Cohen. Maar ik vermoed dat-ie het donders goed weet. Namelijk dat Aboutaleb qua debatvaardigheid net zo’n megakluns is als hij zelf.

Aboutalebs populariteit bij het publiek is gebaseerd op een paar opmerkingen:  “Ik ben Charlie” en “Rot toch op, als je niet tegen humor kan”. Sindsdien geldt hij als de man die het die zeldzame stoute moslims recht in het gezicht durft te zeggen.

Tien jaar eerder, in 2005, antwoordde Ebru Umar op een opmerking van Job Cohen in haar richting het volgende:

“Ik hoop dat u ook ooit het lef zult hebben om tegen kutmarokkanen die dit land minachten, om tegen allochtonen die onze samenleving verfoeien, om tegen gasten die Nederland HATEN, OOK te zeggen dat ze niet in Amsterdam dan wel Nederland HOEVEN te wonen.”

De opmerking van Cohen was geweest: “Je hóéft hier niet te wonen, hoor!”

Dat heeft Aboutaleb nu vóór op Cohen, dus dat-ie het gezegd heeft. Al is het dan tien jaar later en onder druk van de zoveelste massamoord door moslims . . . . . . . .

Ondanks al die uiterlijke zwaarwichtigheid zijn Cohen en Aboutaleb in intellectueel en moreel opzicht lichtgewichten. Cohen zou ik zelfs een regelrechte domkop willen noemen. In dat interviewtje met EenVandaag heeft hij het over “Wilders die heel slim is in het uitzoeken van wie-ie wel aankan en wie-ie niet aankan”.  Inderdaad. Die laffe Wilders. Zoekt een bloemenkinderen-ideologie als de islam als tegenstander uit. De islam die toch al zoveel onterechte demonisering over zich heen krijgt. Nee, dat doet Cohen al sinds 2007 véél beter! En hij staat nog steeds achter die ideeën van 2007, want in dat interviewtje met EenVandaag zegt-ie ook: “Beter thee drinken, dan azijn pissen.” Dat begrijpen we als: de islam moet nog steeds geknuffeld, niet bekritiseerd.

Wat waren die ideeën van Cohen uit 2007? Ik heb die ideeën geanalyseerd onder de titel “Job Cohen is altijd een collaborerende Golem gebleven”. Ze kwamen, kort gezegd, hier op neer: wij zijn als samenleving in een postmoderne & seculiere & geestelijke leegte verzeild geraakt en de islam gaat ons uit die leegte helpen, als we tenminste dat prachtgeloof alle ruimte in onze samenleving geven. Ik noemde de toespraak waarin hij dat zei een publieke uitbarsting van krankzinnigheid. En getuige dat interviewtje in EenVandaag is-ie nog steeds net zo gek. Trouwens: hij stond ook tussen de 182 ondertekenaars van een debiel pamflet dat in maart 2016 pleitte voor een open-houding-zonder-angst naar vluchtelingen, zonder dat het woord islam of moslim in de tekst voorkwam.

Ahmed Aboutaleb is Job Cohens evenknie in morele oordeelskracht en intellectueel vermogen. Het is net zo’n groot dwaallicht, bedoel ik.  Aboutaleb is typisch islam. De 4-mei-toespraak die hij op de Dam in Amsterdam mocht houden was dom en fout. Ik had het tevoren wel verwacht, maar achteraf was zijn tekst nog dommer en fouter dan ik had kunnen bevroeden:

“Inderdaad, de toespraak van Aboutaleb bleek nog erger dan ik had verwacht, want de Ultieme Pervertering zat er inderdaad helemaal in: de kritici van de islam zijn de nieuwe onderbuiknazi’s en de moslims de nieuwe Joden. Terwijl de hele islamwereld druipt van de Jodenhaat . . . . . . . .”

Aboutaleb is één van die moslims, die alsmaar niet willen inzien dat de islam theoretisch en praktisch al 1400 jaar de oudste vorm vertegenwoordigt van een nazi-mentaliteit. Daarom kon-ie ook het volgende schrijven:

“Waarom moeten een miljoen moslims collectief protest aantekenen tegen de bedreiging van Hirsi Ali. En waarom wordt niet van 15 miljoen overige Nederlanders verwacht dat ze afstand nemen van Van der G.?”

Dat komt, intellectueel, omdat “15 miljoen overige Nederlanders” géén moorddadige ideologie aanhangen zoals moslims wél doen en Volkert van der Graaf blijkbaar ook. Hou eens op met die slachtofferige domkopperij die je nu al zoveel jaren volhoudt. Hou op met geloven dat de slechte moslims niet de echte moslims zijn. Dat zijn ze namelijk wél. De “extremisten” hebben niet alleen de beste maar zelfs de enige papieren in de islam. Het is een onhervormbare slavenhalers- en roofmoordenaars-ideologie, een anti-humaan totalitairisme. De “extremisten” zijn géén islam-verkeerd-begrijpers die het “geloof van de vrede” proberen te “kapen”. Je moet niet zeggen dat de “extremisten” moeten “oprotten”, want dat hele nep-geloof moet oprotten, moet verboden worden, alle verbale en materiële uitingen ervan.

Ik citeer uit een column van Sylvain Ephimenco uit 2004:

( . . .) op zondag 22 september 2002, bleek dat de multiculturele brandblusser er niet voor terugdeinsde om zelf grote vuren aan te steken. Tijdens een manifestatie van de organisatie ‘Ben je bang voor mij’ in het Amsterdamse Poptempel Paradiso werd Ahmed Aboutaleb door Theo van Gogh geïnterviewd. De zaal vol jonge Nederlandse Marokkanen was oververhit. Eerder die week was bekend geworden dat Ayaan Hirsi Ali, die toen nog lid was van de PvdA, had moeten onderduiken wegens bedreigingen. Ze was uitgenodigd in Paradiso, maar de partijgenote van de Forumdirecteur moest, omwille van haar veiligheid, verstek laten gaan. Aboutaleb begon de afschuwelijke situatie waarin Hirsi Ali terecht was gekomen te bagatelliseren. Volgens hem had ze gewoon in een Paradiso vol jonge moslims moeten verschijnen. Bedreiging of niet: ‘Dan regel je maar beveiliging.’

( . . .)

En toen beging de man die de multi-etnische consensus moest incarneren – de vooraanstaande moslim die de functie van bruggenbouwer vervulde – een kardinale fout die tot op de dag van vandaag doordreunt: ‘Er is de laatste jaren zo op ons ingebeukt. Elke kritisch geluid leidt tot defensieve reacties. Eerst uit de groep stappen, roepen dat je ex-moslim bent, vervolgens stevig in het nest pissen en ook nog verwachten dat je als gesprekspartner volledig wordt geaccepteerd.

Met deze uitspraak over Ayaan Hirsi Ali die iedereen vandaag lijkt te zijn vergeten, zette Ahmed Aboutaleb de zaal in lichterlaaie. En terwijl een oorverdovend gejuich losbarstte onder de jonge aanwezigen, glunderde de directeur van Forum.

Ja, maak ‘m maar lijsttrekker, PvdA! Die Houten Klaas met zijn beperkte denkraam. En vraag ‘m of-ie eens een essay over de mooie kanten van de islam wil schrijven. Dan kan-ie daar argumenten uit putten in toekomstige debatten met Geert Wilders.

______________________

Advertenties