BREXIT TRAIN

De oorzaak moet natuurlijk vooraf gaan aan het gevolg, maar soms gaat de oorzaak gewoon door. De oorzaak van de Brexit is een doordenderend EU-trein op weg naar de afgrond bestuurd door corrupte idioten en langs de kant toegejuicht door stommelingen. En nu heeft er iemand aan de noodrem getrokken en schreeuwen de domme juicherds dat de besturende idioten de trein weer op ramp-koers moeten zetten.

De jeugd van Engeland was te lamlendig om te gaan stemmen. Wat bewijst dat ze het belang van de stemming niet inzagen. En nu schijnt hun leven ineens van de EU af te hangen. Pure aanstellerij dus.

Maar ze spelen in de kaart van zelfbenoemde Gote Geesten die nu ineens Grote Gevaren zien in de demokratie. Want, zo zeggen ze, zo laat je het pauperplebs de beslissingen nemen en daar waarschuwde Plato al tegen. Die ene mijnheer Plato is de basis voor de steeds meer gehoorde kreet dat “grote klassieke filosofen al waarschuwden voor te grote invloed van het volk”.  Maar er zijn ook mensen die Plato op het gebied van de politiek nogal een schurk vinden, met zijn angst voor een te grote mond van slaven (!) en het gewone volk.

Lees nu “Spartacus” van GeenStijl die mij inspireerde tot dit stukje: “Democratie-haat gaat mainstream, ook in Nederland”.

En koop en lees ook Thierry Baudets boekje van zo’n 60 pagina’s:

BAUDET PRO-EUROPA TEGEN EU

______________

Advertenties