LABOUR SHAME

(Door Douglas Murray)

Het zit erop. De laatste poging om het Britse Links nog enige degelijkheid bij te brengen is voorbij. De Partij van links Engeland – de Labourpartij – bevindt zich nu in exact dezelfde positie als waar het zich bevond toen deze racisme-rel startte. Het heeft zichzelf onderzocht, zichzelf onschuldig bevonden, en de leider die de hele rel startte opnieuw als leider gekozen.

Gatestone-lezers hebben dit vanaf het begin kunnen volgen. Nadat Jeremy Corbyn tot veler ontsteltenis tot partijleider verkozen werd, versloegen we in november het “nieuwe racisme” dat hiermee gepaard ging — en alleen maar erger zou worden — van een partij die zojuist een man had verkozen die Hamas en Hezbollah als vrienden bestempelt, en die een leven lang vriendschappelijk omging met de ergste antisemieten en anti-westerse propagandisten ter wereld.

In februari dit jaar, toen de Oxford-Labourclub overlopen leek door nauwelijks verholen en grotendeels openlijke antisemieten, suggereerden wij dat de rot van de partij in de top was begonnen. Het is moeilijke om nieuwere leden te verbannen voor misdaden die niet erger zijn dan misdaden die door de leider van de partij begaan zijn.

In maart versloegen we de groeiende tolerantie binnen de partij voor het verspreiden van antisemitische leuzen, en de dominantie van antisemitische figuren. Parlementskandidaat Vicky Kirby was eerder geschorst van de partij voor tweeten dat joden “grote neuzen” hebben, dat Adolf Hitler de “zionistische god” is en andere bepaald onaantrekkelijke uitlatingen. Onder Corbyns leiderschap werd Kirby opnieuw aangesteld en werd de vice-voorzitter van de lokale afdeling van haar partij.

In mei begon het grote schandaal — degene die het aannemelijk maakte dat Corbyn uit zijn positie ontheven zou worden. Tegen eind april vonden er een serie aan schandalen allemaal op exact dezelfde locatie plaats. Naz Shah — een parlementslid uit Bradford — had anti-Israel en antisemitische boodschappen . . . . . . . lees verder op Gatestone Insitute >>>

LABOUR CHILD ABUSE MUSLIMS

_______________

Advertenties