Songül Mutluer: nee, ze heeft geem laag voorhoofd. Dat is het niet. Het is gewoon vertekening door haar sterke mimiek.

Songül Mutluer: nee, ze heeft géén laag voorhoofd. Dat is het niet. Het is gewoon vertekening door haar sterke mimiek.

Ik weet niet of de Turkse Songül Mutluer moslim is, maar ze komt uit die cultuur. Dus op haar zou van toepassing kunnen zijn wat ik eerder schreef:

“Zou het kunnen dat een ‘religie’, de islam, die in werkelijkheid een anti-humaan totalitair systeem is en die elk aspect van het leven misvormt, in de loop van 1400 jaar en 70 generaties genetisch muterende effecten op mensen heeft gehad?  Neem nou dat onderzoek naar die Londense taxichauffeurs bij wie door dat jarenlang uit hun hoofd leren van het Londense stratenplan fysiologisch aantoonbare veranderingen in hun brein optraden.”

In het algemeen is de algemene in druk, zo generalisenderweg, dat moslims feitenresistent zijn en in staat zijn glashard te ontkennen wat driedubbelovergehaald evident is. Zoals dat ze de misdaad hebben gepleegd als ze op de videoband van een bewakingscamera staan. Aan de hand van reacties uit Marokkaanse kringen op die juweliersvrouw die twee roofzuchtige Marokkanen die haar man naar het leven stonden kapot schoot, heb ik die werkelijkheidsontkenning wel eens geïllustreerd. Je kunt ook denken aan die knaap van wie later bleek dat hij nog op de morgen van de avond dat hij een Surinaamse vrouw probeerde te beroven voor de rechter had gestaan vanwege het houden van een pistool op de kop van een bedrijfsleider van een Xenos tijdens een roofoverval. Die knaap werd per ongeluk doodgereden door die Surinaamse, maar er kwam een tsunami van verontwaardiging uit de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam-Oost over die geweldige jongen die zo onschuldig was vermoord. Er werd zelfs een aanklagende verontwaardigings-optocht in de buurt gehouden.

Maar ik zou het over Songül Mutluer hebben. Ze zat in een uitzending van WNL-opiniemakers en ze had de mond vol over haar eigen genuanceerdheid en over Mark Rutte die zomaar ongenuanceerd had gezegd dat Erdoganeske bedreig-Turken mochten oprotten naar hun eigen land. De rest van het gezelschap – Halbe Zijlstra, Wierd Duk, Jan Dijkgraaf – probeerde haar een half uur lang aan het verstand te peuteren dat het dus niet over haar ging als goede Turkin, niet over die 80% die redelijk tot goed functioneert in Nederland, maar over die 20% reeds genoemde Erdoganeske bedreig-Turken. Dat lukte dus niet. Ze leek ook alsmaar niet te begrijpen dat het benoemen van het probleem niet de oorzaak van het probleem was. “Wat de media doet”, zei ze, “is olie op het vuur gooien”, daarmee ook nog eens illustrerend dat haar Nederlands slecht is, want iedereen weet dat het moet zijn: “de mediaes doet”. Wat de rest van het gezelschap voorts betoogde, namelijk dat er nog veel te weinig aan “benoemen” was gedaan, was nog veel verder beyond her mental grasp.

Verder getuigde ze met veel sentimentaliteit van haar aanhankelijkheid aan Artikel 1 van de Grondwet. Dat was en bleef haar “uitgangspunt”, zei ze. Maar die domheid kan je niet wijten aan een eventueel genetische en islam-geïnduceerde achterstand, want behalve een paar Ueber-Intelligenzen als Pim Fortuyn en ik heeft nog niemand ter wereld in de gaten dat

“( . . .) er  een essentiële weeffout zit in zowel de universele verklaring van de Rechten van de Mens alsook in de Amerikaanse Constitutie alsook in Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet: namelijk het gelijkstellen van aangeboren eigenschappen (ras, geslacht) met een identiteit waarvoor het individu zelf kiest (geloof, politieke overtuiging). Het is ook vanwege die weeffout dat Pim Fortuyn Artikel 1 van de Grondwet wilde schrappen: ideologiekritiek op de islam kon met behulp van artikel 1 worden gecriminaliseerd. En dat is dus precies wat er in toenemende mate gebeurt, via dat idiote begrip nazismofobie islamofobie.”

_______________

 

Advertenties