artikel-435a

Het is natuurlijk praktisch niet haalbaar in dit culturele zelfmoordklimaat dat Europa al decennia in de greep heeft, maar ik wil het toch graag zo vaak mogelijk gezegd hebben voor ik dood ga: verbied alle verbale en materiële uitingen van de islam omdat het de oudste vorm is van een nazi-ideologie.

Ton Nijhoff heeft de vraag opgeworpen waarom we artikel 435a van het Wetboek van strafrecht niet handhaven als het om de islam gaat.

“Hij die in het openbaar kledingstukken of opzichtige onderscheidingstekens draagt of voert, welke uitdrukking zijn van een bepaald staatkundig streven, wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste twaalf dagen of geldboete van de tweede categorie.”

Ik kende dat wetsartikel niet, maar het is natuurlijk volledig toepasbaar op de symbolen van de nazislam. Dat is nog afgezien van de morele kant van het verhaal. Want waarom moet ik tolereren dat, wanneer ik in mijn wijk de straat op ga, die hoofddoek honderden keren in mijn smoel gewreven wordt? Ik heb mijn gevoelens daarover ooit gedeeld in een artikeltje onder de titel “Islam is hier! Islam is hier! Islam is hier!” En ook heb ik een keer mijn gal gespuwd ter zake moslim-parafernalia onder de titel “Ebru Umar: dat kan harder en beter! En Lodewijk Asscher is een krankzinnige Jood!

Je zou de proef eens op de som moeten nemen en kijken hoe lang je dan heel en in leven blijft: al die dames met hoofddoeken en al die heren met soepjurken en hoogwaterpijpen in de publieke ruimte aanspreken en vragen of ze misschien van de islam zijn, gezien hun kledij. Gewoon consequent op al die symbooldragers afstappen en ook al die meisjes aan de kassa bij Albert Heijn iedere keer weer die vraag stellen: “Bent u misschien van de islam? Ik dacht al, vanwege die hoofddoek en zo. Nou, ik vind dat een nazi-ideologie en die verzonnen Profeet van jullie is erger dan Hitler.”

Maar dan ben je natuurlijk meteen een provocateur. De dragers en draagsters van de nazislam-symbolen allicht niet.

powergirl-of-probleemgeval-i

_____________________

Advertenties