Darell Canon

Darell Canon

We hadden al de persoonlijke nostalgie-trip van Eva Jinek in dienst van linkse NPO-propaganda. Op kosten van de belastingbetaler. Nu komt er vanaf deze zondagavond een tweede anti-Trump & pro Hillary hobby-reis op de buis, die van Eelco Bosch van Rosenthal. Ook gesubsidieerd. Van de anti-Zionisten van de VPRO. Lekker op reis, met interessante mensen praten, je linkse vooroordelen laten bevestigen, die op de publieksomroep uitventen en salaris vangen.

Vraagje tussendoor: waarom zou er toch altijd paniek staan in de ogen van Eelco? Hij lijkt constant op de rand van een psychose te balanceren. Eelco was vroeger correspondent in Amerika. Ik zie hem nog staan, de Arabische Lente vierend, met op de achtergrond het gezag van een Groot Wit Huis:

“( . . .) de Arabische straat bleek ook niet heel erg ontvankelijk voor extremisme ( . . .)”

In het netwerk-vrienden-VARA-programma Pauw, waar Eelco’s anti-Trump-docu gepushed werd, zegt Eelco:

“Ik heb Amerika nog nooit zo in vertwijfeling gezien als dit jaar. En dat merk je ook aan de rare dingen die nu met de verkiezingen gebeuren.”

“Rare dingen” =  Donald Trump

Enfin, dan begint het gezeik: Trump doet beloftes aan de werkloze arbeiders die hij nooit waar kan maken, terwijl hij wel arriveert in zijn eigen Boeing. Volgt een stukje uit een campagne-speech van Trump  waarin hij banen belooft. Maar welke VARA-kijker zal ten volle de betekenis van Trumps mededeling vatten dat hij de trip met zijn Boeing zelf betaalt? De gemiddelde NPO-gehersenspoelde kijker zal echt niet weten dat Trump bedoelt dat Hillary Clinton een veelvoud van Trumps campagne-budget uitgeeft aan háár campagne en dat Hillary’s geld allemaal van belangengroepen komt aan wier touwtjes het marionetten-wijf dadelijk komt te hangen mocht ze gekozen worden. Een kartonnen Trump valt om in het filmpje. “Dat beeld is mooi” zegt Pauw.

En dan gaat Pauw nog sterker in de zakelijke voorlichters-modus:

“Je hebt een aflevering gewijd aan het extreme geweld in de VS en dan toch met name geweld afkomstig van politie, waar vooral zwarten het slachtoffer van zijn. Daar heeft weer een soort actiegroep, ‘Black Lives Matter zet dat nu echt meer op de kaart.”

Dat is linkse leugenpropaganda. Ik heb vier keer over “Black Lives Matter” geschreven: op 8 juli,  op 11 juli, op 13 juli en op 1 september. Uit die stukken kan men leren dat “Black Lives Matter” een racistische en islam-geïnfiltreerde terreurmachine is die ten dienst staat van de verkiezing van Hillary. Er staan ook veel cijfers in die stukken, waarvan het meest inzichtgevende is: als er 100 zwarten in Amerika gedood worden, dan gebeurt dat in 99 gevallen door andere zwarten en in één geval door een witte politie-agent.

Maar even zo vrolijk liet voorlichter Pauw na zijn boven geciteerde woorden weer eens beelden zien van zinloos en dodelijk politiegeweld van white male pigs tegen ongewapende zwarten. Beelden gesneden uit het “reisverslag” van Eelco zelf.

Luister vanaf minuut 6 naar de omineus geladen stem van Jeroen: “Economie, en alles wat verloren is, maar hoe een belangrijk thema is DIT in de verkiezingen.” Zijn wijsvinger gaat ervan omhoog.

En dan krijgt Eelco het toch even moeilijk. Want hij wil wel linkse propaganda maken, maar toch ook weer niet opnieuw Arabische-Lente-achtige mega-stupiditeiten ten beste geven.

Dus Eelco antwoordt:

“Nou kijk, geweld is een heel groot thema. We zijn voor deze aflevering in Chicago geweest. Daar viel dit weekend de 500-ste dode dit jaar. ( . . .) dat zijn natuurlijk voor het overgrote deel geen doden door politiegeweld, maar door bendegeweld onderling. Maar het is Chicago, het is de thuisstad van Obama en het feit dat daar juist zo’n geweldsepidemie onder zwarte Amerikanen is, want het zijn allemaal zwarte Amerikanen, dat is natuurlijk niet iets wat prettig is voor de legacy  van Obama.”

“Voor het overgrote deel”? Bedoeld wordt: in 99 van de 100 gevallen. Maar toch ziet Eelco in “Black Lives Matter” een positieve emancipatiebeweging, die mondig is geworden onder Obama. En ook Pauw wil toch graag naar dat witte racisme terug:

“Toch zie je dan met name in Chicago in jouw reportage dat het gewoon geïnstitutionaliseerd racisme is geweest bij die politie-afdeling.”

En dan volgt er vanaf 7:50  iets waarover ik graag mijn oordeel zou willen opschorten en waarover ik zo dadelijk een meerkeuzevraag wil stellen. Een zwarte man genaamd Darell Canon doet op Eelco’s camera zijn verhaal over een soort Guantanamo Bay, maar dan voor zwarten en dan in Chicago. Een geheim strafkamp van de politie van Chicago waar zwarten gemarteld werden en tot bekentenissen gedwongen. Canon zou in 1983 na marteling een moord bekend hebben die hij niet had gepleegd en daarvoor 24 jaar hebben vast gezeten. Het verhaal dat Canon doet in de docu van Eelco komt althans op mij authentiek over. Feit is dat er rechtszaken zijn geweest, die door aanklagende zwarten zijn gewonnen en er is smartegeld betaalt. En je kunt je afvragen of dit alleen maar een Chicago-dingetje was, of dat die praktijken wijder verbreid waren in Amerika.

Jon Burge was de politie-chef onder wiens verantwoording die martelpraktijken plaats vonden. Hieronder zijn portret en ik kan niet anders zeggen dan dat het een prototype is van de roodgenekte male chauvinist white pig. Voorts zou ik absoluut het film-verslag hier over de veroordeling van John Burge en de reacties daarop gaan bekijken.

burge-jon

En Tenslotte de varkenshamvraag, die hier onbeantwoord moet blijven: whence all the black violence?

Mogelijke antwoorden:

1) Geweld en luiheid zitten die zwarten genetisch in het DNA-bloed

2) Het komt door de achterstelling en de uitsluiting en het witte racisme en de slavernij

3) Een combinatie van beiden

Ik zoek het antwoord voorlopig in de richting van het moderne Westerse individualisme. Het benaderen, zeg maar, van de neger als mens. Justice for all. Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap. We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness. De tirannie verdrijven die mij mijn hart doorwondt. Sed ceterum censeo: precies dáárom wél weg met de islam!  Ook als-ie door zwarten gepropageerd wordt.

Zondag 11 september om 20:10 uur op NPO 2

Op de NOS-pagina zegt Bosch van Rosenthal over de achtdelige serie:

“Toen we hieraan begonnen wisten we niet dat het zo’n krankzinnig verkiezingsjaar zou worden. Zelf laten wij het campagnepad links liggen, het is ook geen serie over politiek. Maar de kijker leert wel begrijpen in welke stemming Amerika straks naar de stembus gaat.”

Dat wil ik wel eens zien! Ik ben ervan overtuigd dat in de diepere lagen van de docu het wél een “serie over politiek” zal blijken en dat daarin ook de linkse propaganda aanwijsbaar zal zijn.  

In de eerste aflevering is de anti-Trump-toon duidelijk:

“De stad [Youngstown] staat symbool voor de ontmanteling van American Dream. Waar Amerikanen ooit nog geloofden dat je alles kon bereiken als je maar hard genoeg werkte, zien zij nu een steeds meer stagnerende samenleving. Onderdeel hiervan is een verarming van de -vooral- blanke middenklasse. Dit is precies de groep waar Donald Trump zijn pijlen op richt in de verkiezingsstrijd, met de belofte van meer banen en nieuwe impulsen voor de economie. Het zijn met name leeggelopen stadjes zoals deze waar Trump zijn stemmers vandaan moet halen. En de economische realiteit waar uitgedunde gemeenschappen zoals die in Youngstown mee moeten omgaan, maakt dat sommigen juist hem als de verlosser zien.”
_________________

Advertenties